amdara234 0 Napisano Listopad 14, 2007 moj problem jest dla mnie katorga.od ponad pol roku mam rozwolnienie.spedzam w toalecie wiekszosc dia a czasem i nocy.leje sie ze mnie jak z kranu mniej wiecej 3 lub 4 razy dziennie.to koszmar.bylam juz u wszystkich lekarzy.zrobilam mase badan i nic.jestem zdrowa.mam juz dosc.waze juz 43 kg i jestem oslabiona.jem wszystko.mam dietetyka.co robic ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 14, 2007 oj kochana, skoro badania nic nie wykazały to co dopiero my ci możemy powiedzieć. z mojej strony mogę ci tylko zasugerować byś na necie poczytała o dwóch chorobach: \"leśniowskiego - crohna\" oraz o przewlekłym zapaleniu jelita grubego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ed85 0 Napisano Listopad 14, 2007 amdara234 moze to na tle nerwowym?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość marchwianka i jedz jabłka Napisano Listopad 14, 2007 one działają w obie strony...soki i jeszcze raz soki z marchwii przeciez sie odwodnisz !!!!! spróbuj enterol w aptece bez recepty...współczuje http://www.enterol.pl/dzialanie.html http://www.i-apteka.pl/p/pl/3625/enterol_x_10_kapsulek.html kiedyś mojego męża meczyło 3 dni i to mu pomogło ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amdara234 0 Napisano Listopad 14, 2007 dzieki,az sie boje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DESPERANSA 0 Napisano Listopad 14, 2007 a może gronkowiec?? choć pewnie pod jego kątem miałaś badania już dawno... dziwne! współczuję... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amdara234 0 Napisano Listopad 14, 2007 to jest naprawde meczace.nie moge sie oddalac od domu bo zaraz slysze to bulgotanie.wylatuje ze mnie zielono brudna woda z resztkami nie strawionego jedzenia.i tak co dzien.czy dlatego nie moge przytyc...robilam nawet gastroskopie.nic nie wykryto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 14, 2007 to brzmi bardzo poważnie - jestem w szoku ze badania nic nie wykazały. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amdara234 0 Napisano Listopad 14, 2007 przerabialam gronkowca i inne tego typu schorzenia.robilam nawet testy na hiv itp.co jeszcze mozna zrobic.chyba juz nic,ale meczyc sie tak dalej to bol.wczesniej jezdzilam konno,uprawialam sport,teraz juz lepiej tego nie robic bo to utrata wagi a ja nie moge schudnac juz wiecej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ANI RUŻ Napisano Listopad 14, 2007 Może grzybica układu pokarmowego ? Nie mam pojęcia ale coś nie tak z twoją florą jelitową. Może masz jelito nadwrażliwe. Jaką dietę ustalił Ci dietetyk ? Jedz ryż i gotowaną marchewkę. Unikaj mleka bo może powodowac biegunki.Gotowany ryż i gotowana marchewka zapobiegają biegunkom. Do ryżu mozesz dodawac cynamonu, on działa antybakteryjnie i pomaga zwalczac te złe bakterie. Jogurtów nie doradzam bo przy Twoim wrażliwym układzie pokarmowym też mogą szkodzic. Ogranicz przyprawy i sól, gotowe produkty, wędliny... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 14, 2007 ja też myślę,że dieta powinna być jak przy silnym zatruciu pokarmowym. gotowane ziemniaki, gotowane buraki,pierś z kurczaka - w najlepszym wypadku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mamuśka_ Napisano Listopad 14, 2007 byłas u gastrologa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ANI RUŻ Napisano Listopad 14, 2007 Może salmonella ? Ale aż trudno uwierzyc że lekarze by tego nie wykryli. Ja podobne objawy miała przy salmonelli ale to trwało około 10 dni. Przeszło bez antybiotyków, na samej diecie: ryż, gotowane jabłka, marchewka i tabletki z węglem :-( Też bałam sie cokolwiej jeśc lub pic bo po każdym kęsie i łyku wody mnie czyściło. Makabra, byłam tak odwodniona że nie miałam siły chodzic. Na szczęście obyło się bez kroplówek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ANI RUŻ Napisano Listopad 14, 2007 Trzymaj sie dzielnie, lekarze w końcu Cię dobrze zdiagnozują. Może sama restrykcyjna dieta pomoże. Może powinnaś brac jakieś leki na zmniejszenie perystaltyki jelit albo coś na uspokojenie ( w sumie to dałoby podobnu efekt, bo funkcjami jelit zawiaduje autonomiczny ukł. nerwowy). Popytaj w aptekach, na pewno są jakieś ziołowe leki na tego typu dolegliwości. Neospasmina Zastosowanie/Wskazania: Stany napięcia i niepokoju, nadmierna nerwowość, trudności w zasypianiu i zaburzenia snu na tle nerwowym, dolegliwości układu krążenia na tle nerwicowym. Pomocniczo stany spastyczne przewodu pokarmowego. Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na składniki preparatu. Lek nie może być stosowany u dzieci, kobiet w ciąży, a także w przypadku uszkodzenia wątroby, alkoholizmie, padaczce, uszkodzeniu mózgu, w chorobach umysłowych. Preparat ze względu na zawartość alkoholu i olejków lotnych nie może być stosowany u kobiet w ciąży i karmiących piersią. Ze względu na zawartość alkoholu osłabia zdolność kierowania pojazdami. Ostrzeżenie i zalecane środki ostrożności: Ze względu na zawartość cukru nie jest zalecany dla diabetyków. Lek zawiera ok. 10 % etanolu. Każda dawka zawiera 1,12-1,16 g etanolu. Działanie: Związki czynne korzeni kozłka działają depresyjnie na OUN usuwając stany napięcia nerwowego, uczucie niepokoju, ułatwiają zasypianie. Ponadto wykazują działanie rozkurczowe w obrębie przewodu pokarmowego. To działanie wspomagają związki czynne ziela męczennicy. Sposób użycia: Dla dorosłych - 2 łyżki stołowe 3-4 razy dziennie. W trudnościach z zasypianiem należy przyjąć dawkę jednorazową leku na godzinę przed snem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ed85 0 Napisano Listopad 14, 2007 Skoro badania lekarskie wykazaly ze jestes zrowa fizycznie to ja dalej przystaje przy problemach psychicznych. Wiem ze to moze brzmiec niedorzecznie ale mam psychologie i kobietam nam opowiadala c moze sie dziac z czlowiekiem przy silnym stresie. Podala nam przyklad jak dziewczyna z dnia na dzien przestala chodzic miala robione wszystkie badania i fizycznie byla zdrowa. Po pewnym czasie wyladaowala w szpitalu psychiatrycznym i tam robili dokladny wywiad. Okazalo sie ze miesiadz przed ta tragedja roztala sie z chlopakiem i prawdopodobnie to bylo przyczyna tego ze nie chodzila... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amdara234 0 Napisano Listopad 14, 2007 tak,mam przepisane leki na stres bo myslelismy wszyscy ze to przez nerwy.niestety nie.bralam bardzo silne tabletki na nerwy a oprucz tego lekarz wypisal mi takze leki na laknienie.tylko problem w tym ze ja mialam apetyt i bez tych lekow a tabletki uspakajajace tylko mnie zamulaly.nie mialam kompletnie sily i checi do czego kolwiek.bralam tez wszystkie mozliwe witaminy i leki na anemie bo do tego doszlo.nie wiem juz co robic.moze powinnam brac hormony...u ginekologa tez bylam.fizycznie jestem zdrowa jak ryba,ylko te bole brzucha i rozwolnienie.kurcze,czlowiek nie moze nigdzie wyjzc a jezeli juz mam gdzies spotkanie to przez caly dzien nie jem bo wiem co bedzie.gdy wyjechalam na kalabrie doszlo do tego ze przez upaly schudlam do40 kg.musialam wracac bo jeszcze troche a wyladowala bym w szpitalu.wiem ze jestem zdrowa,miliony badan to potwierdzaja.musze jesc bo mam apetyt ale z drugiej strony boje sie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amdara234 0 Napisano Listopad 14, 2007 nie spelna rok temu bylam pogodna i radosna kobieta.mam 29 lat.wazylam 54 kg przy wzr 1.64.teraz waze 42 aczasem mniej.to zalezy ile zjem i wypije i po jakim czsie biegne do lazienki.czsem nad ranem tak mnie kreci ze boje sie ze popuszcze zanim dobiegne.i ta woda jak fontanna.potem juz tak caly dzien.3 razy albo 4.i jak tu zyc normalnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hellishbloodystorm 0 Napisano Listopad 14, 2007 amdara234 - czy mialas robiona kolonoskopie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość lek med Napisano Listopad 14, 2007 Jakie leki brałaś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ed85 0 Napisano Listopad 14, 2007 strasznie mi przykro :( nie wiem co moge Ci poradzic... Zycze Ci duzo zdrowia. Trzymaj sie jakos musi byc lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amdara234 0 Napisano Listopad 14, 2007 jezeli jest w srod was ktos kto sie zna na tym to blagam pomocy.dziekuje za wszystkie opinie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hellishbloodystorm 0 Napisano Listopad 14, 2007 amdara234 - odpowiedz na moje i lek med pytanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
*a ja jestem do niczego* 0 Napisano Listopad 14, 2007 może celiakia? bywa biegunka przy tym, a chleb pewnie jadasz. ponoć biopsję jelita trzeba zrobić zeby to wykryć. badano cię pod tym katem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cu i CD Napisano Listopad 14, 2007 Też zadaję to samo pytanie, czy była wykonana kolonoskopia, albo chociażby rektoskopia. Samo wykonanie gastroskopi może wykluczyćtylko choroby górnego odcinka układu pokarmowego, a trzeba zbadać jeszcze dolny odcinek, bo jak dla mnie wygląda na to że to jelita nie spełniają swojej funkcji. Ja jestem po wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego, to jest jedna z chorób zapalnych jelit, do chorób zapalnych zalicza się jeszcze Leśniowski-Crohn. Czy byłaś badana pod tym kątem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Cu i CD Napisano Listopad 14, 2007 I jeszcze jedno, czy byłaś u gastroenterologa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amdara234 0 Napisano Listopad 15, 2007 jezeli chodzi o te dwa badania to raczej nie mialam ale czemu lekarze nie skierowali mnie na nie...nie rozumiem.potem patrzyli tylko pod wzgledem anemi zebym nie padla z wycienczenia.nie mialam rozwolnienia tylko w przypadku gdy bralam kroplowki.ale z chwila gdy sie to skonczylo,po dwuch dniach rozwolnienie wracalo.do jakiego lekarza powinnam sie udac po skierowanie na te dwa badania i na czym to polega.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
amdara234 0 Napisano Listopad 15, 2007 no i wczoraj zjadlam kolacje.ryba duszona w folji,karczochy i zupka gerbera dla dzieci.potem kawalek ananasa swiezego.nic wiecej.zaczelo mi bulgotac po 4 godz takze cala noc mialam z glowy.potem juz tylko pilam bo mialam pragnienie.od wczoraj nic nie zjadlam.poki nie jem jest ok ale wystarczy byle co i zaczyna sie.nie dlugo mam kolacje,jak o tym mysle to odbiera mi apetyt. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
FatCat 0 Napisano Listopad 15, 2007 hej! dziewczyny własnie piszą ci o chorobach, o których ja również nadmieniłam parę postów wcześniej. ja jestem po kolonoskopii i mam chore jelito grube. z tego co opisujesz to ty jesteś w jakimś ostatnim stadium - ostre biegunki, czy pojawia się też krew? musisz powiedzieć o tym swojemu lekarzowi rodzinnemu, ze podejrzewasz ,ze to może być to - niech ci da skierowanie na badanie, możesz je tez wykonać prywatnie (polecam to wyjście - bo w przeciwnym będziesz długo czekać - mnie to kosztowało 300 zl). nie kumam czemu lekarz sam na to nie wpadł - moja lekarka bez zastanowienia skierowała mnie na badanie i okazało się ,że był to strzał w dziesiątkę.jak tak dalej pójdzie to wylądujesz w szpitalu i tak:/ trzymaj sie!!! będzie dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Anke 0 Napisano Listopad 15, 2007 Może to zespół jelita wrażliwego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hellishbloodystorm 0 Napisano Listopad 15, 2007 amdara234 - KONIECZNIE zrób kolonoskopie!!! co za jełop ci nie wypisał skierowania przy takich ojawach!! pedem do lekarza, a jak beda fochy, to prywatnie, jesli masz pieniadze (pare stow :O ) czy oni na glowe upadli?! anke - IBS moze, ale to dosc ekstremalna postac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach