Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maleńkie cudo

Zastrzyki hormonalne

Polecane posty

Czy któraś z was stosuje je jako metodę antykoncepcji, bo ja się nad tym zastanawiam, ale wiem tylko tyle że należy powtarzać zastrzyk co 3 miechy, czy któraś z was może coś więcej o nich napisać, ile kosztują, jaka jest skuteczność?

Gość N22
cześć, też się nad tym zastanawiłam i czytałam troche w necie, ale przeraził mnie fakt, że jeżeli wystąpia skutki uboczne to musisz się z nimi męczyć te 3 miesiące a tabetki zawsze możesz odstawić, więc raczej zostanę przy tej metodzie. A słyszałaś coś o implancie antykoncepcyjnym?

Bylam na zastrzykach hormonalnych Depo Prowera mialam dawki co 28 dni wzięłam ich tylko 3 i lekarz kazał odstawic z powodu krwotoku niewyjasnionego pochodzenia . Ale powiem Ci że czułam sie swietnie na tych zastrzykach.

nie nic nie słyszałam o tym implancie, musze jeszcze poszukac w necie informacji, chciałabym zacząć coś stosować od następnego cyklu miesiączkowego czyli za dwa tygodnie bo jak narazie to tylko były prezerwatywy a jeszcze ja musiałam nad tym mysleć żeby żałożył, a tak biorąc tabsy czy te zastrzyki nie byłoby problemów, myślę jeszcze nad globułkami albo jakimiś żelami plemnikobójczymi ale niewiem co wybrać, trzeba sie ginekologa poradzic, tylko narzazie nawet nie mam czasu iśc do niego.

Implanty hormonalne nie są jeszcze u nas w Polsce dopuszczone do sprzedaży .Obecnie prowadzone są badania i testy mające na celu wykazanie dzialan i skutków ubocznych takich wszczepów. Implant z zawartoscią gestagenu umieszcza się pod skórą ,gdzie pozostaje przez 3-5 lat,wydzielając hormony do organizmu. Ja sama nigdy nie zdecydowalabym się na taką antykoncepcję .

Gość N22
mała oo--> dlaczego byś się nie zdecydowała? mi się wydaje, że to jest świetne rozwiązanie.

Gość Maleńkie cydo
Też myślę że jst świetne tylko szkoda że takie widoczne:((

Gość Depoprowerze NIEEEEEEEEEEE
dlaczego? bo jaksie okaze ze to mi nie słuzy to nie mozna tego odrzucici z dnzi na dziec a depo prowera to najwieksze gówno ja brałam tego trzy dawki przez cały okres działania zastrzyku miałam silne krwawienia przez całe 9 miesiecy a potem jeszce przez poł roku po koszmar......lało sie ze mnie non stop

Mój organizm raczej nie reaguje jakimiś skutkami ubocznymi na branie leków czy coś w tym stylu, ostatnio byłam zmuszona zarzyć postinor i nie miałam żadnych skutków ubocznych, gdy mam miesiączkę też przechodzę to normalnie, żadnych bólów brzucha czy złego samopoczucia, takze myślę że zastrzyk też byłby dobry tylko napiszcie ile on kosztuje?