Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestJustyna

Blaski i cienie macierzynstwa w UK --tylko szczerze

Polecane posty

Gość Nie wkurzajcie mnie
słuchaj inteligentko a jak juz te funty wydasz to co wtedy?

Gość Nie wkurzajcie mnie
Powiedzcie mi czego sie tam dorobiliscie i czego mam zazdroscic

Gość dorobiłam
sie okrągłejsumki na koncie kóra zaiwestuje kiedys w swój biznes

Gość pilotka *
nie mam pojecia dlaczego naskakujecie na ludzi ktorzy postanowili poprawic swoj los przeciez nie robia to waszym kosztem wszym zdaniem lepiej biedniej zyc wynajmowac male mieszkanko i liczyc sie z kazdym groszem? a prawda jest taka ze oni pomino tak zwanej pracy na zmywakach zyja lepiej niz niejeden wyksztalcony czlowiek w polsce

Gość Nie wkurzajcie mnie
moze tych uzywanych aut i domow wynajetych ? moze tego ze nie mozecie isc do lekarza jak macie taka potrzebe ? moze tego ze całymi dniami siedzicie w domu na kafee by pogadac z kims po polsku? moze tego .........? czego?

Gość ehhhhhhhhhhh
ja nie rozumiem tego naskoku na mine w tej chwili, napisałam wyraxnie każdy sam wybiera zostać czy wrócić i ok. ja chce aby moje dziecko nie musiało tułać sie kiedys w poszukiwaniu kasy za granicą , moze jestem naiwna ale myśle ze tutaj też można żyć godnie. Wyjasniam godnie to nie znaczy w mojej ocenie zmieniać samochod co pól roku ale skoro włożyłam tyle wysiłku w wykształcenie i pieniedzy no to chyba naturalne że chcę pracowac w swoim zawodzie, moze jestem naiwna ale dla mine najwazniejsze to spełniać sie w życiu , stać mine w Polsce na to co jest dla mine ważne , co daje mi radoche. Kasa , kasa , kasa tylko to sie dookoła slyszy , dlam ine ważne są też inne rzeczy. No cóż mam nadzieje że będą jeszcze lepsze czasy w Polsce , mam nadzieje że moj syn kiedys nie bedzie tyrał za funty tracąc zdrowie na obczyźnie , mam nadzieje że będzie mógł godnie życ w swim kraju. I tyle. Do osoby która napisała że wróci wydawać tutaj funty i hahahaha, o tym mówie właśnie , jak sie polepszy to wrócicie a jakze ale aby sie polepszyło ktoś został i pracuje na to lepsze nie?

Gość Nie wkurzajcie mnie
pilotko otóz nie oni tak mowia a prawda jest inna nie stac ich na szczerosc nawet na forum gdzie nikt ich nie zna Oni mysla ze ja im zazdroszcze a ja nawet nie wiem czego mam im zazdroscic? one tez wynajmuja małe mieszknaia i licza sie z kazdym pensem poczytaj jak pisz na topikach o wyprzedazach i promocjach to łowcy okazji a zakupy to własnie sami na alegro robia emigranci w wiekszosci sama handluje na aalego i wiwelu kontaktach z klientami wiem ze mam przesłac na adres mamy czy znajomej boklient jest w anglii i załuje na koszt przesyłki paru złotych to włansie oni licza sie z kazdym pensem bardziej niz my w kraju

Gość tylko czemu
tam pracują i składki płacą a do Polski przyjeżdżają się leczyć za nasze pieniądze? Znam ludzi, którzy całe życie prawie mieszkają za granicą, a na starość przyjeżdżają tutaj schorowani i jeszcze wybrzydzają, że służba zdrowia nie taka jak trzeba. To trzeba było kurde tam siedzieć! Płaciłeś na tamtą służbę zdrowia, to niech cię teraz leczy! A nie naszym kosztem.

Gość dorobiłam
jak ktośmieszkał za granicą i przyjezdza sie leczyc to uwierz nie za twoje pieniądze bo nie jest ubezpieczony i musi płacic za leczenie prywatne tępaczko!

no wypraszam sobie,nie generalizuj!ja napisalam szczerze,nigdy nie mialam problemu z lekarzem,praca itd.podoba mi sie zycie tutaj i chetnie bym spotkala sie z osoba,ktora tak usilnie probuje udowodnic,ze jest iaczej.

Gość tylko czemu
wystarczy , że się zarejestruje jako bezrobotny i może tępaczko :)

wiecie co wam powiem??? tyle wam powiem: Gdy wieczorne wstają zorze Zanim głowę do snu złożę Modlitwę moją zanoszę Bogu, Ojcu i Synowi Dopier...e sąsiadowi Dla siebie o nic nie wnoszę Tylko mu dosrajcie proszę Kto ja jestem? Polak mały Mały, zawistny i podły Jaki znak mój? Krwawe gały Oto wznoszę moje modły Do Boga, Marii i Syna Zniszczie tego sk...a Mojego rodaka sąsiada Tego wroga Tego gada Żeby mu okradli garaż Żeby go zdradzała stara Żeby mu się żona z czarnym I w ogóle, żeby miał marnie Żeby mu spalili sklep Żeby dostał cegłą w łeb Żeby miał AIDSA i raka Oto modlitwa Polaka Jeśli Polska nie zginęła My ją dobijemy Czego obca moc nie wzięła Sami rozgrabimy Jeszcze Polska Ojcze nasz Póki my żyjemy Nie będzie obcy pluł nam w twarz Sami sobie naplujemy. tyle w tym temacie...

Gość Nie wkurzajcie mnie
meaaa pieknie gratuluje

Gość Nie wkurzajcie mnie
Żeby mu się żona z czarnym--no akurat to to raczej w anglii :D::D:DD:D: modlisz sie tak codzien?

Gość sztefka do meaa
podpisuje sie pod tym wierszem rękami i nogami!!!

Gość sztefka do meaa
to jest obraz Polaka i w Polsce i na emigracji (nie koniecznie w uk może być i w himalajach)

Gość no wlasnieeee
duzo ludzi sie dorobilo a wy tego nie mozecie scierpiec-uwierzcie nie kazdy ciula grosz za groszem, ja mieszkam tu 6 lat i zyje jak mi sie podoba i moge sobie na wszystko pozwolic, na wycieczki, na balowanie w polsce itp, mam UZYWANY samochód i spłacam tutaj dom, nie musicie mi niczego zazdroscic, tylko nie naskakujcie i nie wmawiajcie mi ze nie jestem szczesliwa, bo jestem i to cholernie, a wy tego nie mozecie przebolec!

Gość ===============
13:15 lalka25 no i nie zamierzam wrcacac,wiec na mnie w pl robic nie musicie niech ci za to ze nie wrocisz bog wynagrodzi bierzcie wszsycy emigranci przykład z lalki

Gość jestJustyna
pytalam sie o macierzynstwo,a nie o obraz polaka w uk!noz juz normalnego topiku zalozyc nie mozna,bo hieny tylko czekaja,aby dosrac sobie nawzajem:O

Gość aniuleskonnn
nigdzie nie poszlam ale tak uwazam polak polakowi zawisci i tyle zamiast sie wspierac na emigracji!!! potraficie jeden drugiemu zaszkodzic niz pomoc!!!

Gość ===============
na balowanie w polsce???????? a czemu nie pobalujesz tam gdzie mieszkasz nie stac cie na balowanie tam?

napisalam w ten sposob,bo bez przerwy sie slyszy,ze Wy na nas robicie,bla bla bla,a my czekamy na gotowe!a wiec nie wszyscy czekaja,nie wszyscy chca wrocic,wkurwia taka generalizacja po prostu!

Gość Nie wkurzajcie mnie
Dowiem sie miłe panie czego mam wam zazdroscic czy nie ?

Gość Nie wkurzajcie mnie
laleczko skoro ktos wyjechał i ma zamiar wrócic jak sie polepszy to jak to inaczej nazwac?

Gość Nie wkurzajcie mnie
sugerujesz lala ze ja jestem nieszcesliwa bo mieszkam w Polsce?

do jestjustyna- duzym plusem jest to ze masz dla siebie i dziecka darmowe leki na recepte, i przez rok dla siebie darmowa opieke dentystyczna

Gość ===============
no własnie a jaki drink sobie kupiłas najdrozszy w POLsce?????????

Gość ehhhhhhhhhhh
dyskusja w ogole nie dotyczy temtu szczęscia. Czy uważasz że w Polsce pozostali tylko nieszczęśliwi? ;)