Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

truskawkowawiosna

Moja Kotka nie chce jeść...

Polecane posty

U mojej kotki stwierdzono niewydolność nerek. Od tygodnia jeździmy na zastrzyki. Robi co prawda siusiu, ale nie chce jeść. Nie wiem jak ją do tego zmusić. Weterynarz twierdzi, że najlepiej na siłę? Ale to znaczy JAK? Mam jej wciskać whiskas do gardła? Był ktoś w takiej sytuacji?

Gość a_dusia
zamiast whiskasa spróbuj dać jej drobnopokrojone mięsko, albo trochę smietanki lub tłustego mleczka

Gość a_dusia
aha i dodaj kieliszek czystej wódki

Gość keeniaa
kot nie powinien pić mleka(wyjątek stanowi tylko kotka karmiąca i kocię)mleko krowie jest nieporzyswajalne przez organizm kota ale niestety cały czas pokutuje ten mit że kot pije mleko!:O

Gość tłumik.
kazde zwierze od whiskasów woli zwykłe mieso ugotuj jej kurczaka , pokrój w kawałki, mozesz jej podac z tym rosolem przestudzonym

Gość tłumik.
zgadzam sie - mleka nie kot nie ma potrzeby picia mleka krowiego

Gość a_dusia
to mleko ma posłużyć kotu jako jedzenie a nie picie :) a poza tym to jeżeli przyswaja je kotka karmiąca to niekarmiąca też potrafi przyswoić :) a złamanemu kutasowi, który sie pode mnie podszywa - już dziękuję

Gość może płynny pokarm
w ostateczności - bardzo rozdrobniony, półpłynny pokarm strzykawką do pyszczka pytanie off topic: czy twój nick (truskawkowawiosna) pochodzi od tytułu opowiadania Kinga?:)

Gość sprobuj dac kotu
smietane - one to uwielbiaja, no i surowa watrobka drobiowa, te wiskasy to w wiekszosci wypelniacze skrobiowe i do tego zawieraja sporo soli, w sumei gowniane jedzenie :-O