Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

skapy okres

Polecane posty

czego przyczyna moze byc skapy okres juz 2 raz mam taki trwa 3 dni max pojawiaja sie skrzepy oraz czasem jasna kerew robilam 2 testy ciazowe wynik negatywny mam wzdety brzuch przez caly czas czego to moze byc objawiem .. ? wiem ze powinnam isc do ginekologa ale wizyyte mam dopiero 27 z gory dziekuje za odp

moze ktos mi odpowie?

a ja mam okres raz na 3-4 miesiące. w sumie to nawet lepiej.

Powinnas zacząc się leczyc preparatami regulującymi cykl . Są już na naszym rynku preparaty o tak malej zawartosci hormonów że nie wstrzymują jajeczkowania a tylko stabilizują cykl.

One nie stabilizują cyklu a wyłącznie sztucznie go ZASTĘPUJĄ. Problem zostanie uśpiony a nie zaleczony. Najpierw trzeba ZBADAĆ przyczynę a nie od razu serwować na forum propozycję kuracji hormonalnej, przyczyna może być błaha (np anemia) albo bardziej poważna.Poza tym nie każdy może czy chce stosować hormony.Kierunek lekarz.

Mama powiedziała, że pójdzie ze mną do lekarza za jakieś dwa lata, bo podobno do 17-tego roku życia można wg nie miesiączkować. Mam 15 lat, pierwszy okres w wieku 12-stu.

Gość bzdura..........
!!!!!!!!!!!! jeśli miesiaczka nie pojawi się do 16-ego roku życia należy bezzwłocznie udać się do ginekologa

Dziewczyno ty sie ciesz ze masz skape okresy.Ja na poczatku praktycznie przez caly miesiac mialam tzn np 2 tygi potem 3 dni przerwy i znowu kilkanascie dni i przerwa .Myslalam ze niewytrzymam szczegolnie latem...koszmar.Potem na szczescie jakos mniej wiecej sie wyrownalo choc i tak jak dla mnie mam za dlugi i zbyt obfity (7 dni).Przez to mam anemie,jestem blada jak sciana chociaz to ma i dobre strony (w szkole nauczyciele czesto pytali czy sie dobrze czuje bo jestem blada , jesli byla kartkowka czy spr wystarczyloby powiedziec ze cos tam mi jest i wysylali mnie do pielegniarki i rzecz oczywiska dla spr bylo cial cial :) ) Nie zycze nikomu takich miesiaczek,czlowiek sue tylko meczy a juz nie wspomne ze i otoczenie na tym zle wychodzi.Wiadomo przed i w trakcie mozna miec \"humorki\" a w moim przypadku dochodzi do tego jesce frustracja no i armagedon gotwy :) Boshe to niesprawiedliwe ze faceci nie maja okresu i nie rodza dzieci :(

Ani zbyt skąpe ani zbyt długie miesiączki nie są powodem do radości, w żadną stronę nie jest dobrze.

Gość czesto przy
czesto w trakcieodchudzania sie zanika okres lub jest bardzo skapy czasami to objaw tez niedomogi hormonalnej wymagajacy leczenia najlepiej przeanalizowac tryb zycia i udac sie do lekarza ginekologa

Gość bzdura..........
jeśli PIERWSZA miesiączka nie pojawi się do 16-go roku życia należy bezwłocznie udać się do ginekologa! poza tym wątpię by ktokolwiek o zdrowych zmysłach czekała aż do ostatniego dzwonka na pierwsza miesiączkę:O a Ty Arya, wykazujesz się tak daleko posuniętą lekkomyślnością... co jeszcze w Twoim przypadku jest zrozumiałe z racji wieku, ale żeby Twoja matka postępowała w ten sposób??? to jest po prostu chore:O