Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka niejadka

Nie chce jesc. Co robic?

Polecane posty

Gość matka niejadka

Moje 7 miesieczne dziecko nie chce jesc nic oprócz mleka. Pluje wszystkim co wkładam mu do buzi. Zaciska tak mocno usta że nie moge wlożyc łyżeczki. Co mam zrobic zeby zaczęło jeśc?

Gość ooIga
pdawaj mu mleko łyżeczką... potem kaszkę łyżeczką... a potem zupkę

Gość 111111111
nie pozostaje Ci nic innego jak poczekać,próbuj od czasu do czasu i uwierz,że w końcu sie przekona,nie wszystkie dzieci lubia obce smaki

Gość uppppp
kaszki nie lubi- zadnej. Próbowalam już wszystkie smaki i nic. Umie jesc lyzeczka bo karmie od kad skonczylo 4 miesiace. Problem w tym ze nie chce jeśc! Nic nie smakuje!

Gość uppppp
zjada tylko ze smakiem zóltko z jajka na miekko i doprawione wegetą zupy ale nie moge tego dawac za czesto bo to nie jest wskazane dla takiego brzdąca.

Gość ciotka a
no to mu dodawaj mleka do nowych potraw żeby nie była to drastyczna zmiana.Lubi mleko no to niech podstawa bedzie mleko a do tego dodaj trochę zupy,trochę deseru i powolo zmniejszaj dawke mleka jak juz załapie nowe smaki.Powodzenia

Gość uppppp
próbowalam dac deserek zmieszany z mlekiem ale też nie chce.

Gość ciotka a
No to w takim razie pozostaje cieszyc sie tym że wogóle coś je.Moja znajoma maiała takiego niejadka,a wlaściwie niejadke ,że musiała jej tylko przez sen dawać butlę i to w nocy i wcześnie rano a tak to cały dzień nic a nic do buzi nie wzieła.

Gość ooIga
nie dawaj dzieciakowi wegety!!! Chcesz go uczulić na całe życie?

Gość uppp
no to mnie nie pocieszyłaś. Niestety w rodzinie też mam pewną niejadke ktora moze zyc powietrzem a jedzenie to jej największy wróg. Najwyraźniej u nas będzie podobnie.