Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pan w kapeluszu

moze któras z pan pomoze

Polecane posty

Gość pan w kapeluszu

robiłem wczoraj filety z kurczaka i dzisiaj są strasznie twarde nie wiem dlaczego jak rozbijacie filety na bardzo cienkie czy niekoniecznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
filetów z kurczaka bardzo nie trzeba rozbijać ale jak rozbiłeś wczoraj i usmażyłeś? czy schowałeś rozbite do lodówki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość she21
pytanie,jak wyzej...w jakim stanie te kotlety przechowujesz? bo to wazne..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pan w kapeluszu
usmażyłem wczoraj dzisiaj są niedobre twarde bez smaku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pan w kapeluszu
może nie potrzebnie obtaczałem w mace i bułce

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no to się nie dziw. bo są nieświeże :P spróbuj podgrzać, może zmiękną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość she21
wiec sie nie dziw,panierka stwardniala....na przyszlosc panieruj bezposrednio [przed smazeniem ok? teraz pozostaje tylko wlac na patelnie troche tluszczu,na wolnym ogniu podgrzewac kotlety ,podlej troche ciepla woda,nie za duzo,po chwili obroc na druga strone i podgrzewaj dalej,jezeli woda wyparuje,dolej znow...panierka powinna zmieknac ale kotlecik juz nie bedzie tak smaczny ....ale da sie zjesc,mozesz lekko posolic i opruszyc pieprzem,to poprawi smak...zrob to juz po podgrzaniu powodzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pan w kapeluszu
a mozna zostawic w panierce w lodówce i na drugi dzien smażyc?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pan w kapeluszu
a jak robicie filety devolaja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kup gotowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość she21
wiesz co,w zasadzie mozna,ale jak mozesz sobie na to pozwolic to panieruj jednak przed podaniem ja robie devolaje tak: pirs rozbijam w miare cienko,by ci sie nie rozerwala wloz ja do foliowego woreczka i wtedy delikatnie rozbijaj, nastepnie na brzeg kotleta daje slupek zmrozonego masla,dosc ciasno zwijam,zakladajac brzegi miesa,zeby zabezpieczyc przed wyciekaniem masla.Nasteepnie panieruje i smaze na zloto na dosc wolnym ogniu.Sztuka polega na tym,by maslo nie wyplynelo ze srodka,a jest to trudne... Mozna zamiast masla dac do srodka ser zolty,i pieczarki lub same pieczarki,i postepowac jak opisalam wyzej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jesli kotlety stwardniały - spróbuj podczas podgrzewania dodać trochę wody na patelnię i przykryć pokrywką. Para rozmiękczy panierkę, a i kotlet powinien nieco zmięknąć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sh21
prosze uprzejmie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Jeżeli zostawić ...
filety na drugi dzień w lodowce, to rozbite, posolic, popieprzyc i przełożyć cebulka pokrojona w plastry, nakryc szczelnie folia i potem na drugi dzień obtoczyć w jajku, bulce i smazyc ... SMACZNEGO DEVOLAJE - tak samo jak napisalam, potem zawinąć kawałek sera żółtego (to najprościej) i obtoczyc w jajku, bułce i jeszcze raz koncówke żeby się dobrze skleila w jajku bułce i na rozgrzany olej, obsmazyc z każdej strony na zloty kolor, pod koniec smażenia daje trochę masła SMACZNEGO!!!!!!! :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×