Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bezire

Przeczytajcie bardzo WAŻNE!!!

Polecane posty

Jeśli zgadzacie się z tą petycją podpiszcie, ja jestem absolutnie na TAK. Może to by coś zmieniło, bo to co się dzieje na całym świecie to istny horror, jak czytam w gazetach lub na internecie co ludzie dla zabawy, czy z innych powodów wyprawiają to mnie szlak trafia. Nie muszę chyba nikomu piać przykładów sami wiecie jak jest. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=1865 Piszcie co o tym sądzicie..

Gość aa atm
Przesada i to gruba. Żeby bogate znudzone nastolatki miały czym przejmować swoje wrażliwe serduszka. Nie podpiszę tego.

Gość ooIga
a mięsko jesz? Bo za urżnięcie łba kurze groziłoby co najmniej 8 lat paki :))

Gość stop the New World Order
Żadnego wszczepiania czipów! Najpierw wszczepicie je zwierzętom, a później ludziom. Zwierzęta nie mają duszy, to tak na boku. Mówienie inaczej jest CZYNNYM UPRAWIANIEM HEREZJI i grozi ekskomuniką :)

Mięska nie jadam jestem wegetarianką, a wy chyba jesteście bez serca. A czego mogłam się spodziewać tutaj na caffe... Bez komentarza. Ja podpisałam i jestem zadowolona. Bo kary powinny być o wiele wyższe a nie takie jakie są.

ps. a dla ludzi którzy uważają to za bzdure jutro podam linki do kilku przypadków może to ruszy wasze lodowate serca....

Gość moj pies ma chipa
i czuje sie z nim swietnie. przynajmniej wiem,ze jak sie zgubi i bedzie w schronisku to go odnajda i zwroca. nie wiem co w tym zlego

ale co oni będą się przejmowac jakimiś tam zwierzętami? siedzą na dupach w domu, przy kaloryferkach a tysiące psów marznie przy budach na łańcuchach, z obrożami wrosniętymi w szyję, z żarciem raz na tydzień i to jest ok- a ludzie tak nimi się \'\'opiekujący\'- są przecież normalni, przecież to tylko pies kara za wielokrotny gwałt na psie? 500 zł. nie życze nikomu spotkania z takim człowiekiem.

Gość
a zwierzę, które pogryzie człowieka pójdzie do więzienia? :p

zwierzę, które pogryzie człowieka zapewne zostanie uśpione, a w 99% przypadków to zaniedbanie człowieka i właściciel powinien ponieść konsekwencje.

Gość
Ja też mam psy i uwielbiam je, w życiu nie skrzywdziłabym zwierzątka... domowego. No właśnie - a kury, kaczki, gęsi, krowy, świnie, konie, ryby? Też będą mieć chipy? Czy dobroczynność tej panienki kończy się na psach ewentualnie kotach? Już wiesz dlaczego znudzone małolaty nie tworzą prawa? To po pierwsze. A po drugie - sorry, ale jakkolwiek nie lubiłabym zwierząt, zwierzę to nie człowiek. Dlatego i kara jest łagodniejsza.

czy każdy kto chce teraz pomagać zwierzętom otrzyma nalepkę \'\'znudzona małolata\'\'? ostatnie dwa lata zajmowałam sie schroniskami, pomaganiem bezdomnym i skrzywdzonym zwierzętom i wreszcie udało mi się to rzucić, bo zap****l psychiczny nie do wytrzymania. Nie mówię o wyjściu ze schroniskowym pieskiem na spacer raz w tygodniu a o codzienną charytatywną pracę. Dzień w dzień nowy przypadek, nie jeden, a ile takich o których nie wiemy. Pies z wydłubanymi oczami znaleziony w worku na śmieci (uratowany), notoryczne przypadki gwałconych psów, psy żywcem palone i milion innych okropnych rzeczy- czy ludzi którzy dopuszczają się takich czynów można nazywać nadal ludźmi? czy to jest normalne? czy pies inaczej odczuwa ból niż człowiek? sorry ale ja po tych dwóch latach zdecydowanie wolę zwierzęta niż tzw. ludzi. i wolałabym żeby takie przypadki siedziały w więzieniu a nie żyły obok mnie, w spoleczenstwie, jako normalne osoby. nie wierzę w ich człowieczeństwo. ps. nie jem mięsa, nie noszę skór, nie używam kosm testowanych na zwierzętach, spis się cały czas powiększa ;)

Gość
Szanuję Cię za to, że działasz charytatywnie. A jak ustosunkujesz się do zabijania zwierząt dla pozyskania mięsa?

Ja podpisalam, kocham zwierzeta, moj pies ma chipa, pies mojej mamy tez i jest ok, w Niemczech od 1 stycznia 2007 wszystkie psy musza miec chipa obowiazkowo . Oczywiscie popieram tez surowe kary dla tych ktorzy znecaja sie nad zwierzetami. Ludzie jestescie bez serca, te biedne zwierzata tez potrafia kochac i czuja tak samo jak Wy litosci

Gość
szmaragdowa... a wiesz, że świnia jest równie inteligentna jak pies? ona również potrafi kochać :o czy to nie jest tak, że kochamy ładne i kudłate a brzydkie do odstrzału?

wiem ze potrafi neuroso, kazde zwierze jest na swoj sposob made kazde mozna oswoic i nauczyc roznych rzeczy jak psa, mam za soba takie doswiadczenia poniewaz kocham wszystkie zwierzeta. Podejrzewam ze o tej swini napisalas dlatego ze swinie zabija sie by pozyskac mieso otóz neuroso ja nie jadam miesa. Pozdrawiam Serdecznie

Gość Annnnnna
Bezire przesadzasz, że na kafeterii są ludzie bez serc. Wszędzie spotkasz się z sytuacją, że ludzie tego nie podpiszą. Ja kocham zwierzęta, ale tak jak ktoś napisał, 8 lat za kurczaka to są przesadne rządania...

Gość
Napisałam o świni, bo to mądre ale nadzwyczaj brzydkie i nie kochane zwierzątko, zresztą - nie czarujmy się - człowiek potrzebuje białka zwierzęcego (przynajmniej w pewnym wieku i na pewnym etapie rozwoju), soją i ryżem się wszyscy nie wyżywimy a świnia to zwierzę rzeźne. Ja kiedyś oswoiłam kurczaka - niestety skończył w rosole. Pozdrawiam również!

Masz racje, nasz organizm jest zbudowany tak a nie inaczej. Ja kiedys równiez jadlam mieso do momentu kiedy zaczelam rozumiec jak to wszystko dziala, jak wyglada ubój zierzat rzeznych> Musze przyznac ze mam dosyc dobrze \"rozwinieta\" wyobraznie i kiedy zaczelam o tym myslec bylo mi niedobrze z biegiem czau gdy probowalam zjesc jakies mieso moj organizm zaczal reagowac wymiotami. Podkreslam ze nie jestem chora na zadna bulimie bylam u psychologa (dosc dawno jeszcze wtedy mama nakazala) i okazalo sie ze wszystko ze mna w pozadku.Teraz gdy juz mnie mieso nie \"obrzydza\" nadal go nie jadam. Mam rowniez kolege ktory ma swinie taka kudlata podoban do dzika tylko troche mniejsza (nie wiem mone jeszcze urosnie) jest swietna i on traktuje ja jak peska:) oczywiscie gosc mieszka na wsi i ma warunki do tego by zapewnic jej dogodne warunki. Neuroso oczywiscie nie potepiam Ci w zaden sposob za to ze jadasz mieso ani ludzi ktorzy rowniez je jedza, kazdy ma swoje pogllady a forum jest po to zeby sie nimi podzielic. Dziekuje za odpowiedz

nie podpiszę, bo uważam że to przesada. Człowiek się jednak różni od zwierzęcia. Jadam i będę jadała mięso i nie wyobrażam sobie żeby kurczak czy świnia miał być wg prawa równy człowiekowi. Jak przejadę żabę na drodze to mam iść siedzieć za nieumyślne spowodowanie śmierci? A co z muchami i komarami, przecież one też czują? Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. I żeby nie było że nie mam serca dla czworonogów: mam psa i kota, dokarmiam bezdomne koty, regularnie wpłacam na schronisko dla zwierząt. Owszem, zwyrodnialców należy karać (tych co torturują zwierzęta), ale zabicie psa to nie to samo co zabicie człowieka. PS: po stylu i błędach widać że tą petycję napisała średnio inteligentna nastolatka, może i miała dobre chęci ale nikt takiego dokumentu (a zwłaszcza prezydent) czytał na poważnie nie będzie.

Gość
a właśnie, że to to samo. ktoś kto zabije zwierzę dając upust swojemu bestialstwu, następnym razem może rozwalić czaszkę człowiekowi. dla takich ludzi nie ma znaczenia, czy to zwierzę, czy to człowiek. jestem za zaostrzeniem kar.

Gość Kiła i mogiła
KPINA, NIKT NORMALNY TEGO NIE PODPISZE.

Gość
a zabijanie zwierząt na mięso w humanitarnych warunkach (o to też należy walczyć) to nie to samo, co facet ćwiartujący psa siekierą

nie rozumiecie ze tu chodzi o ostrzejsze kary dla sadystow? tak ciezko to zrozumiec? znieczulica niektorych mnie przeraża :O

rozza-> popieram to co napisalas, egoizm i brak wyobrazni, brak empatii ale co tu wymagac w koncu wiekszosc spoleczenstwa jest pelna znieczulicy wobec ludzi to co dopiero wobec zwierząt :O

Nie napisałam że WSZYSCY SĄ BEZ SERCA. A bez mięsa da się życ np. produkty sojowe KOTLETY prawie jak schabowe, a petycja dotyczy zwierząt wszystkich a w szczególności psów i kotów, co nie oznacza że inne są pominięte. I wcale nie uwazam za przesade wsadzania takich ludzi do więzienia, a co niby zwięrzęta są gorsze niż ludzie. Kto najwięcej krzywdy wyrządza ludzie czy zwierzęta?????? Niech co nie którzy się trochę zastanowią, bo warto czasem pomyśleć. A chipy to bardzo przydatne urządzenie, wkleje jutro linka jak pewna głośna na internecie historia, bardzo przykra...

Bezire kochana nie zmienisz ich podejścia, poza tym czlowieka poznaje sie po tym jak traktuje zwierzęta jak jest zdolny znecac sie nad bezbronnym zwierzeciem zywa istota to nie bedzie mial oporow przed krzywdzeniem ludzi, no ale wiadomo zwierze nie obroni sie nie ma głosu wiec kary sa żałośnie śmieszne i świadcza tylko o naszym zacofanym spoleczenstwie

Gość
Pomimo, że miałam wegetariańskie dwa lata w życiorysie, uwielbiam mięsko i będę je jeść. Jestem natomiast za tym, aby metody chowu i uboju podlegały kontroli (wiem z pewnych źródeł co się dzieje w rzeźniach). Ubój dla pozyskania pożywienia akceptuję, lecz zabijanie dla futer, skór czy - po prostu z okrucieństwa - nie. Natomiast w głowie mi się nie mieści jak można gwałcić zwierzę :o wydłubać mu oczy :o okaleczyć, porzucić, przywiązać do drzewa w lesie skazując na pewną śmierć... Ale czy surowsze kary coś zmienią? Czy na wsiach okrutne traktowanie zwierząt nie jest powszechnie akceptowane? Czy w końcu tak łatwo jest komuś udowodnić przestępstwo na zwierzęciu? Czy warto ponosić koszty sądowe i dochodzeniowe związane z takimi sprawami (zamiast przeznaczać pieniądze na pomoc zwierzętom np. w schroniskach)?