Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 lolkaalol

JAK ZROBIC MLEKO DO CAFE LATTE?????????

Polecane posty

Go艣膰 lalallalalal
ojejku to prawdziwy orzech do zgryzienia.....hmmmm

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lalallalalal
o i nazwy mi sie pomysliy....ta kawke co opiaslam nazywa sie Latte Macchiato......cos chyba dzis nie moj dzien:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolkaalol
a w restauracji t膮 piane robia tak ze 艂yzka sie z kubka wyjmuje j膮 i chociaz naleje sie kawy do niej to ona nie opada a ja nawet nie zdaze nalac kawy a juz opada :( masakraaa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalallalalal
te bzyczki do kawy sa naprawde super i dobrze pienia.......kiedys tylko takie uzywalam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolkaalol
wiec chyba tylko to mi pozostalo :)

Udost臋pnij ten post

u mnie w restauracji zas cafe latte to tak jak w tym opisie i bez pianki. ale napisali ze mozna dac troszke. a macchiato to ja zawsze musze spieprzyc ale klienci i tak nic nie mowia

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolkaalol
njegowa :D

Udost臋pnij ten post

no co :) niecierpie robic kaw, zwlaszcza tych bardziej skomplikowanych

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalallalalal
robic moze nie ale jaka przyjemnosc pic taka kawke!!!!!!!1

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalallalalal
robic jak robic ale jaka przyjamnosc pic taka kawke....moja ukochana to Macchiato......moge pic ich duuuuzo dziennie

Udost臋pnij ten post

ja nie lubie kaw w ogole, ani robic ani pic. za to uwielbiam goraca czekolade :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lalallalalal
a ja wogule czekolady nie lubie pod zadnym wzgledem....hmmmm.wiem jestem wyjatkiem:)

Udost臋pnij ten post

cafe latte to kawa i cieple mleko w stosunku 1:1 , zeby je podgrzac wystarczy wlac mleko do metalowego kubka, zanurzyc w nim (3/4) ta koncuwke i odkrecic pare ( pomalu, zeby nie rozprysnelo sie po calym domu) , nie wolno mleka zagotowac !! cappucino - kawa + pianka z mleka ( mleko - zimne koniecznie, wlewasz do metalowego kubka, zanurzasz ta koncowke tak zeby byla mniej wiecej w 3/4 mleka, zeby wyszal dobra pianka to ruszasz kubkiem w gore i w dol po przekatnej ( nie nizej niz 3/4 kubka, nie wyzej niz 1/4 kubka) wtedy mleko sie ladnie spieni. nie wolno go zagotowac!!!! po kilku probach napewno sie uda :) jeszcze jakies pytania :) pracowalam rok czasu jako barista we wloskiej kafejce :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolkaalol
swinkowa, njegova >>> ale w takiej restauracji maja ekspresy za 5000 zl a nie za 500 zl to w koncu juz nie wiem co robic zeby to ml;eko sie nie zagotowalo zawsze wychodzi mi okropnie gorrrr膮ce :)p

Udost臋pnij ten post

ono ma byc gorace i ta koncowke nalezy wyjac, zaraz jak mleko zacznie sie podnosic ( gotowac) , dzialanie jest takie samo jak w drogich ekspresach cisnieniowych :) wystarczy tylko wprawa i kawa wychodzi przepyszna

Udost臋pnij ten post

jak bedziesz trzymac ta koncowke przy samym wierzchu , to zrobia ci sie bable i ta piana zaraz opadnie, jak bedziesz ruszac ta koncowka w kubku , to piana sie bedzie utrzymywac i bedzie sztuwna :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lolkaalol
kurde nie wychodzi 馃槶 piana powinna byc sztywna jak z bialek a opada :(

Udost臋pnij ten post

za pierwszym razem nie wyjdzie , musisz sie, ze tak powiem wprawic, i sprobowac kilka razy - ale wierz mi, w koncu sie uda :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 retetete
polecam taki srebrny "bzyczek". Kiedys wpad艂 mi w oko w sklepie za 5z艂 ale nie kupi艂am bo my艣la艂am, 偶e tojakies badziewie. Niedawno dosta艂am to jako gratis do艂aczony do ksi膮zki. Wypr贸bowa艂am i ....super. Mleko spienione jak piana z bia艂ek. Late wypijam a w szklance zostaje mn贸stwo mleka bo piana nie osiada. Juz nie chodze na latte do kawiarni. Specjalnie zam贸wi艂am drug膮 t臋 sama ksi膮zk臋 偶eby dosta膰 kolejny bzyczek na zapas :) widzia艂am te偶 na allegro cena 5-6 z艂. Popatrzcie te偶 w sklepach za 5z艂. Nie wyobra偶am sobie mojej kuchni bez tego 艣wietnego ustrojstwa. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 retetete
a mia艂am kiedy艣 ekspres ci艣nieniowy kuiony na allegro ale by艂 nic nie warty (kosztowa艂 oko艂o 100z艂 wi臋c nie powinnam spodziewa膰 si臋 cud贸w). Ekspres w og贸le nie pieni艂 mleka tylko rozbryzgiwa艂 po 艣cianach. Ekspres wyl膮dowa艂 w piwnicy a ja kupi艂am kawiarke za 20-30z艂 i teraz mam wi臋cej miejsca w kuchni i codziennie pyszne latte na stole:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 retetete
ale nadal poszukuje idelanego mleka. Z mlekowity 3,2% 艣licznie si臋 pieni艂o ale teraz nie zawsze. z jednego kartona jest super a zinnego nie. Niby to samo mleko a jednak inne. Mo偶e macie jakie艣 w 100% wypr贸bowane?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Go艣__
Ja do Frappe robi艂am piane z 3,2% z biedronki. Niby tanie i byle jakie, a pieknie si臋 pieni. Pieni艂am trzepaczk膮 z taka kulka w 艣rodku. 4 min i ju偶 艣liczna pianka :) A ja do Latte mam pytanie- jak to si臋 pije? :) dwie warstwy trzeba zamiesza膰, czy co? :) Nigdy takiej nie zamawia艂am, bo nie chcia艂am wyj艣膰 na debila.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gohol
wiem ze nie kazdego stac na drogi express ja przesz艂am przez to nie bede podawac marki lecz kupilam jakis czas temu express za 500pl -do bani teraz kupilam i to w promocji za 1700pl(wzielam na raty) bez por贸wnania kawe robie jaka chce a pianka palce lizac mniam mniam -polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 joanna_bartosz
Najlepiej to do spieniania mleka s艂u偶y spieniacz na baterie( ja taki kupi艂am za 9 z艂 na allegro) bo wystaczy 5-10 sekund a podgrzane mleko pieni sie jak szalone. Potem wolniutko do szklanki ze spienionym mlekiem dolewam espresso i jest pychota|! Mleko na dole , kawa posrodku a pianka na g贸rze:)

Udost臋pnij ten post