bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 Spokojnie! To nie żadna prowokacja. Po rostu chciałem zauważyć, że słowa: \"odchudzać się\" ,\"odchudzanie\" są bodaj najbardziej nielogicznymi w jęz. polskim! Normalnie predrostek od- oznacza oddalenie się od jakiegoś stanu czy cechy (odzwyczaja się ten co jest przyzwyczjony, odkaża sie coś co jest skarzone, odplamia się zaplamioną tkaninę itd..) A więc ODCHUDZAĆ się powinien sie ten co jest ZBYT CHUDY! Natomiast ten co jest ZBYT GRUBY powinien się ODGRUBIAĆ!!!! A więc: KONIEC Z ODCHUDZNIEM!!! Bo będziecie mniej chude czyli jeszcze grubsze! Zacznijcie się wreszczie ODGRUBIAĆ!!! A a w przypadku małej nadwagi możecie się też DOCHUDZAĆ!!! Prawda, że to brzmi logicznie?? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mądralo Napisano Listopad 16, 2007 skarzone?? A może razczej "skażone" :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 Masz rację :) Niemniej ta literówka nie ma raczej wpływu na słuszność mojego wywodu. Wiec co - odgrubiasz się?? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mądralo Napisano Listopad 16, 2007 Sam sie odgrubiaj :-? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mądralo Napisano Listopad 16, 2007 :-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 Ja sie nie odgrubiam ale tez i nie odchudzam. Moja waga od długiego czasu stoi w miejscu :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość literówka hehehe Napisano Listopad 16, 2007 czy ty wiesz co to jest literówka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 Owszem - jak się ominie literą lub kliknie niewlaściwą. Ale niech będzie, że to błąd ortograficzny. Zadowolona? No to teraz - do odgrubiania! :D :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2hot4u 0 Napisano Listopad 16, 2007 ło matko następny Miodek czy co (kto) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bywalec czy jak ci tam Napisano Listopad 16, 2007 wez slownik ortograficzny znajdz slowo SKAZONE i pierdolnij sie 1233056ß3526ß2582572 w ten zakuty czaban:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 O qrva! Odpeerdolcie sie wreszcie od tego drobnego błędu! Przecież dwa słowa wcześniej skażone było poprawnie :P Zwróćcie uwagę na nowatorskie podejście do funkcji języka! Czy ktoś zaprzeczy że słowo \"odchudzanie\" w rozpwszechnionym znaczeniujest bez sensu??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2hot4u 0 Napisano Listopad 16, 2007 bywalec1 - tak, to naprawde fascynujące...ale może lepiej podziel sie swoimi wywodami na jakimś forum dla polonistów? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
meaaa 0 Napisano Listopad 16, 2007 Bywalec... przykro mi... dla mnie to za trudna rozmowa jak na piątkowy wieczór i lampkę wina za mną :P ja chyba powinnam się lekko odgrubić :P to tyle ode mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 Chętnie to zrobię, jeśli masz link do takiego forum to wrzuć. Ale ja chcę iść na pierwszą linię frontu i propagować odgrubianie na kafeteryjnym dziale \"diety\" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
persymona 0 Napisano Listopad 16, 2007 Ciekawe:D Byłam pewna, że dokończenie tematu to... ruszać :P :D Słowa z czasem zmieniają znaczenie i brzmią (po rozkładzie:P) bezsensowanie :P bywa:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2hot4u 0 Napisano Listopad 16, 2007 bywalec1 - sam sobie znajdz linka :P ps. ciekawe czy \"robolom\" bedzie uświadamiał pochodzenie słowa \"łopata\" ;) Nie ma to jak ludzie z misją :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 meaaa---> wyluzuj! Dla mnie jesteś w sam raz :) Wiesz, że widziałem Cię w sytuacji w której moglem to ocenić. Ale jak koniecznie chcesz możesz się najwyżej nieco dochudzić :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DESPERANSA 0 Napisano Listopad 16, 2007 nie uważasz, że gdyby twoje bystre spostrzeżenie było właściwe, to i odmładzania i odrastania i odnawiania by nie było ??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
meaaa 0 Napisano Listopad 16, 2007 :D to miłe Bywalec... jednak myślę, że wzrok cię troszkę oszukał. być może oślepiła cię blaskiem uroda moich zgrabnych stóp :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 Tak jako umysł ścisły mam poczucie misji i dbam o logikę językową. Czy to źle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 Desperansa----> Brawo! Mamy 2 kolejne nielogiczne słowa: odmładzać i odnawiać. Oczywiście, że powinny być zastąpione przez odstarzać! Natomiast odrasta się od czegoś (od ziemi, od pnia) więc tu jest to ruch \"od\". Mam nadzieję, że znalazłem w Tobie sojuszniczkę w propagowaniu odgrubiania. :) Meaaa----> Fakt, że stopy masz cudowne.... Mmmmm...... Ale cała reszta też przepiękna.... A zwłaszcza....... No, dość zagalopowałem się. Nie jesteśmy na forum erotycznym.... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DESPERANSA 0 Napisano Listopad 16, 2007 e tam. mi się bardziej odchudzanie podoba od odgrubiania. zauważ - włos odrasta, człowiek dorasta.... nie widzisz różnicy?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 Desperansa----> To nie chodzi o to co się komu podoba tylko zeby był sens i logika... Odrastanie i dorastanie są OK. zawsze chodzi o rośnięcie a przedrostek określa tylko punkt odniesienia. Odrasta się OD czegoś a dorasta DO czegoś. No proszę... poodgrubiaj się trochę... Zrób to dla mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DESPERANSA 0 Napisano Listopad 16, 2007 jakbym była gruga, to bym siezastanowiła a tak to no way! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DESPERANSA 0 Napisano Listopad 16, 2007 no i sam sobie odpowiedziałeś - odchudzamy się od czegoś hehehehe i jest to związane z pojęciem \"chudnąć\", z czynnością, a nie przymiotnikiem \"chudy\" .tak jak odrastanie z \"rośnięciem\", a nie \"rosłością\" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 16, 2007 Desperansa----> O, sorry w ferworze dyskusji nie zwrociłem uwagi na Twoją stopkę :) Widzę, że ju z sie trochę odgrubiłaś a raczej dochudziłaś. Ale z odchudzaniem nie masz racji - nie można się odchudzać od bycia grubym! To zupełnie bez sensu :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bywalec1 0 Napisano Listopad 17, 2007 Witam wszystkich walczących z nadmiarem kg i życzę....... MIŁEGO ODGRUBIANIA!!! :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość tamura891 Napisano Wrzesień 15, 2016 wiecie jaki jest uśmiech na twarzy jak wchodzisz na wagę a tam spadek 2kg w przeciągu tygodnia! dzięki regularnym posiłkom, suplementacji African Mango http://szczupla-kobieta.pl oraz wysiłkowi fizycznemu moja waga spadała bardzo ładnie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach