Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daszka 74

co na wysuszone usta?

Polecane posty

Gość daszka 74

hej! Mój problem polega na tym, że ciagle mam bardzo suche usta. Mimo że na noc zawsze smaruje je grubą warstwą kremu Nivea, to i tak w dzień są cały czas suche i się łuszczą . Macie jakiś wypróbowany kosmetyk na tę "dolegliwość"? Dzięki.

Moge ci poradzic bys uzywala tak zwanego miodziku z firmy Oriflame.Jest to male pudeleczko masci na bazie naturalnego miodu ktory mozna tez stosowac na skore lokci lub kolan czyli na miejsca gdzie jest ona najczesciej najtwardsza i najsuchsza.Mozna go smialo uzywac kilka razy dziennie na noc, takze a nawet zamiast pomadki ochronnej.Mi to pomoglo sprobuj.Powodzenia.

Gość Kicam
kup sobie masc witaminowa w aptece dokladnie to sie nazywa "ochronna masc z witaminia A" kosztuje ok.2zl , ma przyjemny cytrynkowy zapach i fajnie nawilza:) mi pomaga;:)

Gość 20latmam
A po co kupować jakieś maści na bazie miodu i przepłacać. Lepiej kup sobie prawdziwy miód i posmatuj nim usta na pół godziny a potem zliż.

Gość aksoderm z apteki
koszt około 5zł. Sama używam.

jeśli nie pękają to polecam balsam do ust Neutrogena a jeśli pękają - maść chlorchinaldin H (w aptece i chyba na receptę ale może uda sie wyprosić; ja tą maścią kiedyś uratowałam usta tak były popękane)

Jest jeszcze fajna maść chyba \"Visane\" czy jakoś tak - też z apteki - dla mnie the best. Poza tym też polecam miód, tylko ja akurat nie lubię jak mi się usta kleją. I koniecznie pomadki ochronne jak wychodzisz na zewnątrz, zwłaszcza teraz jak są takie zimnice.

Gość daszka 74
dzieki śliczne za odpowiedzi :)

Gość Tisane tisane
polecam tisane

Gość daszka 74
a co to jest to tisane?

Gość magnesss
Nic mi nie pomaga, ani Tisane ani miód, wazelina, linomag, maść z wit. A, pomadki Neutrogena, Vichy i LaRoche, no po prostu nic, bez przerwy mam wysuszone usta. Nie oblizuję ich, nie gryzę. Poradźcie mi coś na to, błagam! Chciałaby móc pomalować usta, niedługo mam ślub!

Gość właśniee
Źle robisz, smarując usta kremem Nivea!! To może powodować większe wysuszanie ust, bo to nie jest kosmetyk dla delikaynej skóry warg. Kup sobie maść witaminową w aptece, albo Aksoderm-to też maść witaminowa, i smaruj tym grubo na noc, a w ciągu dnia Tisane- też do kupienia w aptece

wieczorem peelinguj usta miodem i szoruj miekka szczoteczka zeby skorek nie bylo. a poza tym chron przed utrata wilgoci tak jak dziewczyny radza :)

Gość gingercandy
Oeparol z wiesolkiem w sklepach z ziolami i organicznymi kosmetykami badz w aptece. tani.

Gość evelyn8989898989
a ja nie moge uzywac pomadek, pachnacych balsamow, bo wszystko mnie uczula... czy moze znacie jakis dobry specyfik z apteki, specjalnie do smarowania popękanych ust? bo szczerze mowiac, nie wiem, czy zwykla masc z witamina A da rade. macie jakies typy jeszcze?

Gość gość
moze wazelina, ona nie powinna uczulac...

Gość gość
Właśnie może spróbuj pomadki z olejkiem z wiesiołka, on bardzo dobrze nawilża, wiec może Ci pomoże? Z GAL maja teraz taka fajna serie kosmetykow z wiesiolka, jak Ty jeszcze masz taka wrazliwa skore to może kup sobie dodatkowo z filtrem.

Gość polka7654
ta pomadka z olejem z wiesilka z GAL jest naprawde dobra. Smaruje nia usta cale lato, i to nie tak, ze co 15 minut tylko raz na jakis czas. W te upaly nawet daje rade. Jak dla mnie lepsza niż wazelina.

Gość gość
won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala! won ze spamem sraala!

Najlepszy i najprostszy sposób to smarować na grubo kremem Bambino badz Nivea na noc, dwa trzy dni i usta beda nawilzone.