Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość półpasiec

PÓŁPASIEC ATAKUJE!

Polecane posty

Gość półpasiec

czy ktoś z was na to choruje?? albo chorował??? jak ta choroba przebiega?od paru dni mam z tyłu w obrębie lędźwiowym po prawej stronie jakas wysypke,ona dzis zrobila sie czerwona i troche swedzi,nie boli ani nie piecze ale swedzi troszke.Nie wiem co to moze byc:( mam nadzieje ze nie półpasiec:((

Gość półpasiec
dzięki:) bo ja się juz boje:( nie wiem co to moze byc... tata mi powiedzial ze napewno to jest to bo ona kiedys juz miał:(

Gość półpasiec
*on

Gość jk nie boli
to to nie musi byc polpasiec. Polpasiec podobno boli cholernie to zapalenie zakonczen nerwowych czy cos takiego. moze masz jakies lupiez skorny np rózowy giberta

A miałaś kiedyś ospę? Jeżeli tak, to pewnie półpasiec. Nie zawsze to boli, poza tym przechodzi dość szybko i jest niegroźne. Wynika to z tego, że jak ktoś przeszedł ospę, to jest nosicielem wirusa, dlatego już więcej na nią nie choruje. Taka mała ilość wirusa, który pozostaje właśnie w układzie nerwowym powoduje jakieś małe zapalenia, ale już nie takie jak pierwsze zachorowanie na ospę;) Znam wiele osób, które na to chorowały i naprawdę nie jest to schorzenie, którego trzeba się bać:) Idz do lekarza i będzie ok.

Gość fajnaaaa
dzięki:) ulżyło mi... zresztą i tak jutro się dowiem co to jest.. Pozdrawiam:)

Gość znajoma miala polpasiec
i mowila ze boli jak cholera

z objawow wynika ,ze to polpasiec;-) moj brat mial niedawno,a teraz corka ma ospe;-) podobno mocno bola plecy;-( najlepiej wejdz w google i wpisz polpasiec,i poczytaj;-)

Gość Mieszana
Nerwobóle po latach - tez tak macie?

półpasiec nie jest groźny wywołuje go wirus ospy, ale nie wolno go przeziebic, bo potem sa powikłania.

Gość Mieszana
Kilka lat temu miałam, ale bolesną wersję...i często wracają te nerwobóle..już tudzień mi dokucza, czym to teraz leczyć? bo maść mi nie pomaga. Nie boli cały czas ,ale przy ruchu daje w kość.

Gość Zapper
na wirusy może pomóc tylko Zapper.

Gość Mieszana
Pamiętam, bolało jak diabli...lekarz stwierdził,że zapalenie płuc, bo akurat była epidemia...nie mogłam nawet wstać,rozpierający ból! Poszłam do rodzinnego,dopatrzył się wysypki, dał majamil i maść - przeszło, ale te bóle wracały i powiedział, że tak się dzieje,bo to zakończenia nerwowe! może przy zmianie pogody rwać. Mam pod biustem z lewej i to podobno jakieś nerwy lecą i dlatego boli. Czasem smaruję Voltarenem, musze uważać,żeby nie zmarznąć, akurat mam jakiś wirus i znów ból... Myślałam o lampach, masażu,ale na wiązki nerwowe to nie pomaga.

Gość Mieszana
sa różne rodzaje ten bolesny ponoć nie zaraża, ale marne to dla mnie pocieszenie wirus już na całe życie pozostaje w organizmie, więc daje znać może jakoś sobie z tym radzicie???? no pod pierzynę, to wiem....

Gość Zapper
Ja zabijam wirusa prądem.

Gość Mieszana
mam półpaśca, przegrałam życie (¨`•.•´¨) `¸(¨`•.•´¨) (¨`•.•´¨).•´ `•. ¸.•´

Gość Mieszana
zapper, przez łącza teżżżż???? (¨`•.•´¨) `•.¸(¨`•.•´¨) (¨`•.•´¨).•´ `•. ¸.•´

Gość Mieszana
zapper, Ty mnie nie rozśmieszaj! bo resztki cellulitu na moim brzuszku się poruszają przy najmniejszym nawet ruchu i ból okropny wywołują..... (¨`•.•´¨) `•.¸(¨`•.•´¨) (¨`•.•´¨).•´ `•. ¸.•´

Gość Mieszana
Nikt się nie wypowie? 🖐️

Gość Era
zaczelo sie od drobnych pecherzykow na ustach, myslalam ze to opryszczka ale pozniej zaczelo piec przy calej dolnej wardze.. pozniej na czole kolejny swedzacy pecherzyk, nad ustami i troche pieka mnie oczy, a miejsca zaatakowane normalnie bola,mam wrazenie jakbym miala lekka goraczke, ale oprocz tego nie mam nerwobolow... Czy to polpasiec ? Jutro pojde do lekarza. Ogolnie jestem zalamana, jak ja mam z tym chodzic do pracy? i to jeszcze na twarzy, jak te pecherze zaczna sie zmieniac, zostana blizny ???????? heeeeeeeeelp

I tak, i nie. 1. Półpasiec może być groźny, jeśli dojdzie do powikłań neurologicznych. Na szczęście nie zawsze tak jest. 2. Jeśli od przechodzenia wiatrówki w dzieciństwie do późniejszego kontaktu z wirusem minęło dużo czasu, można przechodzić ospę jeszcze raz. Żeby było śmieszniej - można już w dorosłym życiu przechodzić ospę (nie musi to być półpasiec). Mieszana, a napisz coś więcej, kiedy pojawiły się bóle, jak dokładnie byś je określiła, jakie masz inne objawy itd.

Gość fdfddfgf
to na temat pólpaścia i kto napisal że jest niegrożny - jest groźny i nawet jak go wyleczysz to może w niedługim czasie wrócić

Gość Eda pułk zwiadu z Miaplacidus
ile tu informacji, dziękuję przydadzą się przy planowaniu inwazji.

Gość Mieszana
🖐️ Miałąm to 8 lat temu, nagle pojawił sie okropny ból, taki postrzał, pod biustem na odcinku ok. 30 cm., niemal paraliżujący. Utrudniał siadanie, schylanie...i to skłoniło mnie do wizyty u lekarza..wysypki nie miałam, jakieś 3 chrostki... i potworny ból, dopiero 2 lekarz rozpoznał półpaśca. Leki opanowały ból, ale przestałam je brac i ten ból powraca np. gdy zmarzną mi nogi, pada, wieje halny... Najgorsza jest postać oczno-twarzowa, wykrzywia twarz. Mój lekarz mówi, że może ponownie zaatakować, bo wirus siedzi w nerwach, jest to niebezpieczne! i mam zwracać uwagę czy nie paraliżuje twarzy. U każdego przebiega inaczej i nie zawsze wysypka wskazuje na półpasiec, moze to być zwykła alergia!

Gość Mieszana
Ospę miałam w dzieciństwie, wię nosiła ten wirus w sobie...raczej nie choruję..ale jest to niebezpieczne! bo teraz wirusy sie zmutowały i po raz kolejny można przechodzić ospę. Długo szukałam informacji, jak pozbyć się tego wirusa i bólu... i okazuje się, że nie ma na to leku, można jedynie uśpić! a ponieważ umiejscowiłsię w nerwach, wię c nie ma rady... Półpasiec jest niebezpieczny!...

Gość kit kat
mam półpaśca. strasznie szczypie ale mam na to dobry lek. biore kapuste wałkuje ja aby wypuściła sok i przykładam na rane. pamietajcie aby nie kompac sie i nie moczyc rany w wodzie. rana musi wyschnąc ale w razie czego ja bedzie szczypało to kapusta jest najlepsza. wolała bym miec grype albo cos niz to. mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje