Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

onk3

Mam stare dolary

Polecane posty

Przepatrz na Allegro, są też strony na temat numizmatyki. Nie chodź z tym do ludzi w bankach czy sklepach z numizmatyką...oszukają i nie masz co liczyć na uczciwość. Kolega dobrze radził, to jeść nie woła, rozeznaj się w temacie, niech sobie spokojnie poleżą, nic im się nie stanie.;):) Pozdrawiam!!:)

Gość ssssssyk
..a kasjer się ucieszy ze znalazł naiwnego ...i zaraz je sam podmieni

Gość kantorkowa
Wszystkie dolary są ważne!!!! Pracuję w kantorze i wiem co mówię.

Jeśli rzeczywiście one są zaraz z przed 1989 roku to wszędzie wymienisz po nominale i nie licz na nic więcej . Moje były na pewno z przed 1939 ( dokładnej daty nie pamietam ) Te po 1945 pewnie chodza jak \" dzisiejsze\" . Pewności ani wiedzy w temacie nie mam . Nalezy sprawdzić .

Gość posłuchaj
Pisałam wyżej, że nic z waluty USA nie było wycofywane (chyba jako w jedynym kraju). Popieram rady Tycjana i osla patentaowanego, sama poobserwuj jak kształtuje się ich wartość. Na allegro jest mnóstwo numizmatów, aukcji...obserwuj.

A no właśnie - należy sprawdzać i się nie spieszyć. Najlepiej sprawdzać w kilku żródłach . Dla banków zawsze bedzie to tylko dwa dolary , a na giełdzie juz 30 zł . Dobra przebitka..

na giełdzie? mch wiecie ja taka oblatano to nie ejstem niestety ale dzięki ze rozwialiscie moje wątpliwosci i poszerzysliscie moją wiedze narazie zatrzymam je

bo wiecie ja myslałamz e moze była jaks wymian peiniadza w USA tak jak u nas i one sa po prostu bezużyteczne teraz

Przjerzałam dokąłdnie te dolary są na nich zielone kołeczka część jest kanadyjskich a częśc australijskich mam ich 600 wszystkich

Gość drozda
witam was! mam dolary bardzo zniszczone! bylem w kantorze i nikt nie chce mi ich wymienic! nawet w banku maja problem! co mam zrobic??

Gość vkot
Witam. Mam podobny problem. Posiadam dolary w starej szacie graficznej i potrzebije je wymienic na nowe. Prosze pomóżcie i napiszcie gdzie moge to zrobić (oczywiście nie chodzi mi o kantory)

Gość jason x
te dolary morzesz wymienić w kantorze bo dolce nigdy sie nie zmienily w stanach zjednoczonych ameryki zawsze będziesz mugł je wymienić w kantorze a jak to nie pomorze to napewno sprzedasz je u prywatnego kolekcjonera lub tam gdzie jest skup takich monet lub banknotow.

Gość zsw
Z moich obserwacji wynika, że kantor www.amronet.pl ma spore grono zadowolonych klientów. Wielu z moich znajomych ma tam konto, ja również. Nie słyszałem o platformie złego słowa. Widocznie nie ma żadnych wad. Wszystko jest na piątkę z plusem.

Gość serek55
Bezawaryjnie jak dotąd działa platforma Amronet -www.amronet.pl. Korzystam całkiem często i jeszcze nie było problemów z transferem pieniędzy i wymianą. Pracuje to całodobowo, nawet w święta.

Gość sebix
Przyjazny kontakt jest z obsługą na stronie www.amronet.pl. To mi się podoba. Piszę i po chwili mam odpowiedź. Pełen profesjonalizm, polecam!

Gość gość
Polecam skontaktować się z ekolekcjoner :)

Gość gość
Ja ostatnio sprzedawałam na stronie ekolekcjoner. Jestem bardzo zadowolona z ich usługi i pomocy

Gość gość
Ja ostatnio monety sprzedawałam na stronie e-kolekcjoner. Dali mi dobrą cene a transakcja przebiegła bardzo szybko

Gość marek55
Nie wiem jak teraz, ale parę miesięcy temu wymieniałem funta przez serwis www.amronet.pl. Znajomy mi ich polecił, regularnie właśnie tutaj zleca transakcje. Wszystko przebiegło profesjonalnie, szybko i tanio. Może warto do nich zajrzeć i sprawdzić kursy, oprócz funta, mają też franka, euro, czy dolara.

Gość barggg
Pod względem kursów i prowizji to optymalne jak na moje potrzeby warunki ma kantor Amronet ze stronki amronet.pl. Odkąd moja firma zarabia w euro to właśnie korzystam z ich platformy do wymiany. Spora oszczędność, ale jeszcze większa wygoda.

Gość triba
Stare monety są teraz bardzo popularne, a co dopiero będzie potem? Oj ja wierze, że dużo będzie można zyskać, najlepiej będzie jak sami to sprawdzicie i kupicie monety na https://www.skarbnicanarodowa.pl/ . Tutaj jest całkiem atrakcyjna cena z szeroką dostępnością różnych monet.

Gość gość
Na Twoim miejscu ruszyłbym do kantoru, który wymieni te dolary na złotówki. Jednak zwracaj uwagę na dobry kurs -http://www.centkantor.pl zawsze posiada mocny kurs, dlatego ich kantor traktuję jako główny punkt przy wymianie walut.

Gość wieslaw_95
Mam dolary 50 x 1 szt 5 x 7 szt i 1 x 3 szt z lat 1961 1963 1969 i 1977. Są coś więcej warte niż nominał ? Państwo Numizmatycy powiedzcie coś laikowi .