szaliczek111 0 Napisano Listopad 18, 2007 witajcie. pisze z pytaniem. wczoraj kochalam sie z moim chlopakiem. biore tabletki anty od ponad pol roku z tym tylko ze od 2 tygodni jestem na diane35 a wczesniej mialam inne tabletki antykoncepcyjne. dodam ze po skonczeniu moich pierwszych tabletek ktore bralam pzez pol roku mialam 2 tygodnie przerwy i wzielam inne.. te nowe diane35 tak mi zalecil lekarz. podczas tej 2 tygodniowej przery miedzy starymi a nowymi tabsami nie dostalam okresu. wczoraj kochalam ise najpierw bez gumki.. czlonek mojego chlopaka byk suchy.. pozniej zdecydowalismy sie na uzycie gumki. kochalismy sie i on w pewnym momencie mial wytrysk poza mna.. ale gumka \\\"zzsnela \\\" sie z czlonka i troche nasienia pozostalo na wysokosci uda..... oczywiscie spanikowana polecialam do lazienki sie umyc...:D moje pytanie brzmi czy istnieje szansa abym zaszla w ciaze jesli nasienia nie bylo tuz przy wejsciu do pochwy????? dodam jeszce ze z nowego opakowania tabletek zostalo mi jeszcze 8 tabletek.. a czy mialam owulacje to trudno wyliczyc bo nie mialam okresy miedzy tabletkami nowymi a starymi...:(:(:(:(:( pomocy!!!!!!!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Listopad 18, 2007 liczenie i tak nic nie da bo jesli miałabys owulacje to nie koniecznie w połowie cyklu nie wiem jakie są szanse na ciąze ale- przerwałas branie na 2 tygodnie a diane rozpoczęłaś nagle w środku cyklu wiec przy pierwszym opakowaniu na pewno nie byłas zabezpieczona- byłabys gdybys zaczeła je po 7 dniowej przerwie lub od razu po skonczeniu starych tablet Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamcia 0 Napisano Listopad 18, 2007 jezeli bierzesz tabletki anty to nie masz owulacji-zdarza sie ze dziewczyny zachodza w ciaze biorac tabl.ale to malo prawdopodobne. i nie zajdziesz w ciążę jezeli nasienie nie dostalo sie bezposrednio do pochwy. i pamietaj-bierzesz tabletki i owulacja nie występuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość jola87 Napisano Listopad 18, 2007 ja nie wiem dlaczego wy dziewczyny bierzecie Diane przecież to są tab. typowe dla poprawienia wyglądu skóry - to jest ich główne działanie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
moniak 0 Napisano Listopad 18, 2007 ale czytaj uważnie- brała pigułki, przestała na 2 tygodnie, a potem zaczeła inne w tej sytuacji owulacja mogła wystąpic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Em 0 Napisano Listopad 18, 2007 oczywiście możliwość zajścia w ciążę jest. Jeśli plemniki Twojego chłopaka skaczą lub czołgają sie po udzie w kierunku wiadomym.:o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kamcia 0 Napisano Listopad 18, 2007 moniak nie sadze poniewaz nawet po odstawieniu tabl.musi uplynąc troche czasu aby praca jajnikow wrocila do normy.a to naprawde troche trwa... i nie wiem dlaczego dopiero po 2 tyg. wzięla tabl.i nie majac okresu.wogole nie powinna brac i pojsc do lekarza...wiem bo sama przez to przeszlam i wiele innych kobiet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Listopad 18, 2007 Musi albo nie musi - to sprawa indywidualna. jedne zachodzą od razu, inne muszą się sporo naczekać. Tabletki nie wykluczają owulacji zaraz po odstawieniu (jakkolwiek - nie wystąpi ona wcześniej niż 7dni po skończonym całym ostatnim opakowaniu ale współżycie w tych 7miu dniach może zaowocować ciążą no 9 dnia po odstawieniu, bo plemniki potrafią czekać). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ngLka 1 Napisano Listopad 18, 2007 no = np Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach