Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubeczekhaha

Becikowe w Pl

Polecane posty

ale jesli masz jakis przyklad z tymi lekami to ja ci pomoge wyjasnic! ai becikowe jest po to jeszcze zeby dzieci bylo wiecej bo wiesz coraz mniej sie ich rodzi i dla twojej informacji dlatego ze ich jest malo to na twoja rente nie bedzie juz mial kto zarabiac jesli jestes tak za pieniedzmi

Gość typowa polska oszustka
jest to po to by pomagac osobom w trudnej sytuacji materialnej np bez pracy a skoro on ma prace poza polska oznacza ze zarabia i nie przysługuje mu dodatkowe becikowe

ja jestem za pieniedzmi? w zyciu po zaden socjal nie poszłam płace podatki jak n aobywatela przystało rente powiadasz:D sama nie wierzysz w to co piszesz chyba

kochana akurat place podatki i to troche juz i moj maz i wszyscy i troche wiesz wiem jakie sa teraz problemy spoleczenstwa i dlatego nie jade na kolezanke bo nie ma powodu! wiesz mowisz ze to polacy taki narod ale za granica sami ci pieniadze na dzieci wciskaja wrecz i nikt nie zniza sie do poziomu krytyki ze kradniesz i wogole to sie jej nalezy i tyle. chociazby dlatego ze jej dziecko to przyszlosc naszego narodu i w jej gescie jest wychowac to dziecko w dobrych warunkach

Gość kubeczekhaha
to powiedz mi tak: okradam panstwo a inne ktore nie maja na leki bieduja! TO POWIEDZ CO TO ZA PANSTWO!! NIESTETY TAKI MAMY BURDEL TAKI KRAJ! CHCE DZIECI ALE JAK SA NIEKTORE CHORE POZOSTAWIONE BEZ SRODKOW DO ZYCIA! wierze ok, ale to nie moja wina tylko panstwa ja im nie zabieram ani grosza! I wez juz przestan z ta gadaka bo podnosisz mi cisnienie a jestem w ciazy!

wjejgescie no własnie w jej !!!!!!!!!!!!!!!!!! i jego dlaczego ja mam płacic podatki takiej miernocie ktorej fagas zarabia odpowiednio duzo ? wiesz co by było gdyby kazdy tak zrobił? kolejki pod mopsem nie konczyły by sie bo kazdy moze tak pomyslec i zrobic jak ona dla mnie to oszustka i tyle

nie siedz w tym burdelu jedz do chłopa do anglii co tu jeszce robisz?

nie wiesz musze wierzyc bo jestem z takimi rzeczyma na bierzaco! jaki ty masz problem!chcesz dziewczyne pozbawic tych pieniedzy zeby nie miala za co rachunkow zaplacic i zeby jej dziecko zachorowalo np.z zimna.prosze cie!o co ci chodzi wogole? nie wyciagalas i chwala ci za to ja wyciagam i bede bo mi sie naleza i taka prawda!becikowe jest dla wszystkich niezaleznie od dochodow i nie powinnas sie jej pytac dlaczego chce becikowe ale na co je wyda a na to pytanie juz odpowiedziala.

baby i po co te kłótnie!zapytala sie co w jej sytuacji moze zrobic!powiedzialas i podziekowano ci wiec po co sie klocic!

Gość kubeczekhaha
gowno cie obchodzi gdzie siedze i co robie i nie jestem miernota! ja ciebie nie obrazaj! Troszke kultury! MIERNOTO Z FAGASEM

Gość kubeczekhaha
WLasnie milcz bo juz cie nikt nie chce sluchac wejdz na inne forum i tam nekaj MIERNOTY

wiesz co pomaranczka ja to mam wrazenie ze ty faktycznie zardroscisz jej ze facet wyjechal!tyle ze pomusl ile dla nich wyrzeczen i to ze pieniadze ok ale po cos pojechal by dziecku bylo lepiej niesadzisz i wydaje mi sie ze nie powinnas jej robic z tego powodu wyrzutów bo postaw sie w jej sytuacji.i jesli zal ci jej chlopaka ze zarabia lepiej to ja ci dam namiary na firme ktora ci tez zalatwi wyjazd bez problemu leglnie bez oszustw i bedziesz mogla wtedy pomagac tym dzieciom!

Gość kubeczekhaha
TAK TYLKO ZE TAM WCALE NIE IDZIE ZAROBIC KOKOSOW UWIERZCIE MI NIECH BEDZIE ZE 900 FUNTOW TAM PALIWO ZYCIE RACHUNKI, W PL JA DZIECKO RACHUNKI IPOMAGA RODZICOM!! NAPRAWDE NIE STARCZA NA ZYCIE!

Gość kubeczekhaha
PIES I KOT BO KOCHAMY ZWIERZETA I NIE MAM ZAMIARU SIE ICH POZBYC JAK NIEKTORZY DORADZAJA:) A SIEDZE W PL BO KOCHAM TEN KRAJ TO MOJ KRAJ ALE ........

ale nie masz obowiazkow sie z niczego tlumaczyć dziewczyno!ona nie jest urzedem skarbowym a ni twoja mama.jestem w podobnej sytuacji i wiem jak jest na poczatku i nikt nie powinien miec ci tego zazle ze chcesz by dziecko mialo gdzie spac i wogole.chcecie napewno byc samodzielni i miec swoj dom a tego nie da rady zrobic po 2 miesiacach!zrozumiala bym oburzenie kolezanki jeszcze gdyby twoj chlopak byl tam kilka lat!ale teraz kiedy musza sie zwrocic koszty wyjazdu niech ona sobie jaj nie robi!nie wi jak to jest wiec nie rozumie

dziewczyny nie kłóćić sie bo kłotnia do niczego nie prowadzi jesli sie jej nalezy i miesici sie w dochodach to oczywisice niech korzysta dziewczyna dlaczego nie

Gość bo czegos nie rozumiem........
o kurcze,ale burza się rozpętała:) mnie chodziło tylko o to,że jeśli pracowałaś,płaciłaś składki masz prawo do dalszych świadczeń w ciąży i po urodzeniu.1000 zł również twoje,bo przyznane ustawowo.Nie rozumiem jednak takiego typowego kombinatorstwa.Jeżeli nie pracowałaś ,nie pracujesz ,nie jesteś matką samotnie wychowującą dziecko to co niby ma ci się "należeć"?Przecież ojciec dziecka pracuje.Może nie zarabia dużo ,ale ty nie wydajesz w Polsce w funtach tylko w złotówkach!!!!!Ja nie nadaję się na takie czasy.Wstyd byłoby mi wyciągać rękę po niezapracowane pieniądze.Ale jak już napisałam----chyba nie nadaję się do życia w takich czasach:)

Gość CHLOPAK MA DOCHODY wiec co
wcale nie powinnas dostac tego dodatkowego tysiaka CHLOPAK MA DOCHODY ALE SKAPNA SIE>? skoro bierze pod uwage to ze moga sie skapnac swiadczy to o tym ze ona zdaje sobie sprawe z tego ze to zwyczajne oszustwo i ze jej to nie przysługuje jak sie skapna nic nie dostaniesz wiec probuj oszukiwac jakby sie u swaickiej nie skapli tez by dzis miała mandat posła i byłaby na wolnosci sawicka i kubeczekhaha jedna i druga to zwykłe oszustki

dziewczyny nie kłóćić sie bo kłotnia do niczego nie prowadzi jesli sie jej nalezy i miesici sie w dochodach to oczywisice niech korzysta dziewczyna dlaczego nie on zarabia 900f czyli jakies plus minus 6 tysiecy złotych i wy piszecie ze powinna dostac zasiłek??jakis zart to jest raczej albo liczyc nie umiecie tyna i onk

on zarabia 900f czyli jakies plus minus 6 tysiecy złotych i wy piszecie ze powinna dostac zasiłek??jakis zart to jest raczej albo liczyc nie umiecie tyna i onk jasne......... niech on tam przepija sobie ,piwkuje i szlaja sie po pubach a my tu bedziemy jego potomkach z panstwwowych zasiłkow utrzymywac dla mnie to facet i ona sa bez honoru zwyczjanie ale czgoz innego spodziewac sie po emigrantach -to darmozjady

on zarabia 900f czyli jakies plus minus 6 tysiecy złotych i wy piszecie ze powinna dostac zasiłek??jakis zart to jest raczej albo liczyc nie umiecie tyna i onk jasne......... niech on tam przepija sobie ,piwkuje i szlaja sie po pubach a my tu bedziemy jego potomka z panstwwowych zasiłkow utrzymywac?? dla mnie to facet i ona sa bez honoru zwyczjanie ale czgoz innego spodziewac sie po emigrantach -to darmozjady

Gość oszalałyscie z tymi radami
on zarabia 900f czyli jakies plus minus 6 tysiecy złotych i wy piszecie ze powinna dostac zasiłek??jakis zart to jest raczej albo liczyc nie umiecie tyna i onk jasne......... niech on tam przepija sobie ,piwkuje i szlaja sie po pubach a my tu bedziemy jego potomkach z panstwwowych zasiłkow utrzymywac dla mnie to facet i ona sa bez honoru zwyczjanie ale czgoz innego spodziewac sie po emigrantach -to darmozjady

Gość oszalałyscie z tymi radami
ja im nie zabieram ani grosza! no przeciez chcesz zabrac pieniadze ktore ci nie przysługuja Faktycznie to jest straszny burdel skoro na to sie pozwala aby ludzie zarabiajacy prawie 6000zł pobierali zasiłki dla najubozszych

dziewczyny co za bezsęsowny topik się zrobił. Padło proste pytanie i odpowiedź też nie powinna być taka skomplikowana. Becikowe dostanie matka króra urodziła dziecko i to bez różnicy czy zarabia czy nie. Takie mamy przepisy i nie jest to wyłudzanie. Jeśli dziewczyna weźmie zaświadczenie o dochodach i na jego podstawie dostanie drugi tysiąc albo inny zasiłek to znaczy że jej się należy (czytaj przysługuje) i jeśli będzie miała ochotę to może z niego skorzystać. Co wcale nie oznacza że kradnie państwowe pieniądze. Jeśli natomiast są osoby które się dorobiły i są super sytuowane, to nie ma przymusu by brać nawet ten tysiąc becikowego, co wcale nie oznacza że ktoś te pieniądze przekaże na głodujące dzieci. Nie piszcie jednak dziewczynie że kradnie, bo to są bzdury. kubeczekhaha pozdrawiam i życzę zdrowego dzieciątka.

margolcia no w koncu ktos zebral to w kupe!!a jak juz mowilam czy wy wiecie ile taki start kosztuje?to ze on tam jest dwa miesiace to kokosow nie zarabia awezcie jeszcze pod uwage ze on tam musi sie utrzymac a i ktoras uwaza ze jej chlopak wyjechal i tam piwkuje wiesz nie osadza sie czyjegos meza po swoim i wogole nic o nich nie wiecie wiec wogole zboczylyscie z tematu o co autorka nie prsila zalozcie swoj topik i tam sobie pogadajcie a nie dziewczyne stresujecie a jak juz mowila jestw ciazy wiec nalezy sie jej spokuj

Gość kubeczkowahahah
dziekuje dziewczyny, apropos ciekawe czy te matki polki nie zglosza sie po becikowe jak urodza CIEKAWE!!! Pierwsze pobiegna! Jak je stac to niech je wezna i oddaja na instytucje.... ciekawe ktora zrobi taki gest co??? Madrale!

mnie tez zastanawia czy one pojda po becikowe!!!! Jak tyle sie dorobilas i masz full kasy to daj tysiac na biedne dzieci!!

Aha niektorzy pobieraja i zagranica i w Polsce! Jak mozna kombinowac to sie kombinuje:)

Gość bo czegos nie rozumiem........
o przepraszam.......wiele lat pracuje i wiele lat płacę składki i nie widzę powodu żeby nie pobrać 1000zł ,macierzyńskiego i wychowawczego.Ja na to zapracowałam i jeszcze odpracuję!!!!Tobie równiez przysługuje ten 1000zł.Nie kombinuj jednak na siłe ani nie kłam ,nie zatajaj,że ojciec dziecka pracuje,bo kiedyś będziesz musiała to zwrócić i to z odsetkami.I nie rozśmieszaj mnie stwierdzeniem,że zarabia ale życie go kosztuje.Mój zarabia w złotówkach i powietrzem ani pod mostem też nie żyje:)Zresztą jeśli on pracuje legalnie to zaświadczenie o zarobkach dostaniesz,ze hej .Na pewno nie zalapiesz się na zasiłek na dziecko.Warto kombinować dla 50 zł na miesiąć???

Gość kubeczkowahahha
ludzie pytam bo nie wiem, jak mi sie nie nalezy to nie trudno:) A jak sie nalezy to chce:) Nie bede nic klamac 50zł mam gdzies:)