Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubeczekhaha

Becikowe w Pl

Polecane posty

elenass dostaja tu itam dlatego ze przysluguje im tam zasilek i tu ale dostaja tam zasilek po odjeciu zasilku z tad wiec nie kombinuja tylko tamtej jest pomniejszany o kwote ktora dostaja tu

kubeczkowa ale ty sie staraj o zasilek tam gdzie maz jest tam dostaniesz wiecej i moze wtedy kiedy twoj tam placi podatki to dziewczyny nie beda mowily ze ci sie nie nalezy po podatki tam placi!!!smieszne

tak słyszalam ale nie znam sie na tym, dlatego słucham tu wypowiedzi:) Mam podobna sytuacje do kubeczkowej:) I rowniez uwazam ze jak daja to sie bierze:) Nawet bogaci reke wyciagaja!

Gość bo czegos nie rozumiem........
a pracowałaś przed ciążą? jeśli tak to macierzynski 16 tygodni 100% zarobków,2 lata zasiłku wychowawczego jeśli zarobki netto nie przekraczają 504 na osobę ,potem 40 parę zł na dziecko na miesiąc.No i becikowe 1000zł.Jest tez ten drugi 1000,ale to już nie wiem kto dostaje.....Może jeśli oboje rodzice nie pracują???pojęcia nie mam.Najlepiej wytłumaczy ci pani w MOPSie

elenassss ------niestety szczególnie bagaci tę rękę wyciągają i pewnie dlatego są bogaci:)

kolezanka wyzej nie rozumie czegos/a wogole pytam co ty wiesz o tej dziewczynie ze ja oceniasz???a wogole w koncu odpowiedzialas na pytanie dziekujemy i w koncu sie dogadalysmy i po co tyle komentarzy

bardzo cie przepraszam tyno,ale po to jest forum,żeby wyrazić swoje zdanie.Ja odezwalam sie 6 razy ciebie naliczylam bodajże 13.Jestes wszędzie,na każdym temacie i każdego chcesz doprowadzac do pionu.

Gość moja sytuacja___
Mam 17lat dzidziuś przyjdzie na świat w lutym(w kwietniu będę mieć18) narazie mieszkam z mamą w lutym razem z moim 21 letnim chłopakiem zamieszkamy na stancji narazie on mieszka ze swoimi rodzicami ... No i właśnie jak mamy starac się o becikowe i ewentualnie o ten dodatek ... jak to będzie liczone, skoro ja bede zameldowana gdzie indziej a on gdzie indziej? Wiem ze zaraz zlecą się pomaranczki inei tylko które pwoiedzą duzo nei miłych rzeczy no ale stało sie, bardzo sie kochamy i skoro tak jest chcemy tworzyc rodzine bedzie nam cięzko ale damy rade a te 1000zł czy 2000zł w naszej sytuacji bardzo nam sie przyda ...

alez nie jestem na wszystkich tematach tylko na 3 a nie sprowadzam do pionu tylko tez wyrazam sie na temat oj sory na jednym zboczylam bo akurat wspolny temat a tutaj poprostu szkoda mi dziewczyny bo prosila o rade a tu najechalyscie na nia jabky conajmniej wam zabierala mam podobna sytuacje i wiem co dziewczyna czuje wiec sie nie dziw bo wlasnie o tylko jedna wypowiedz ktorej ona oczekiwala napisalas.

niedawno czytałam twoja wymianę zdań-------oszałamiająca kultura osobista:) moja sytuacja--------dla mnie jesteś wlaśnie osobą,której trzeba i należy pomóc.Nie wiem jak ta cała sytuacja wygląda,bo jesteś nieletnia.1000 dostaniesz na pewno,drugi pewnie też.MOPS---tam wiedzą wszystko na temat. Albo topic--------jeśli ktoś ma pytania na tematy zsiłków urlopów chętnie pomogę.Tam jest pani Wioletta i ona wie chyba wszystko na ten temat:)Pozdrawiam i trzymaj się cieplutko

bo czegos nie rozumiem! wiesz moja wymiana zdan zawsze jest na poziomie a ty sobie jakies problemy stwarzas i wogole nie rozumiem czego sie irytujesz bo wiesz po pierwsze zobacz co ty robisz masz cos do mnie porozmawiajmy na osobnym topiku a nie walisz dziewczynie temat i wiesz wymiana zdan toim zdaniem niekulturalna wyszla wlasnie przez takie osoby jak ty bo jak widzisz ja dziewczynie odpowiedialam poprostu na pytanie a ty oczywiscia swoje oszczerstwa wiec kto tu jest na poziomie nie takim?i co mialam dac dziewczyne zjesc zywcem tylko dlatego ze ty masz inne zdanie niz ona i je wypowiadasz mimo ze ona o to nie prosila tylko pytala o cos zupelnie innego mowie masz jakiec ciekawe tematy to prosze inny topik a teraz poweidz mi kto tu nabroil ale czytaj od poczatku i nie wyjezdzaj mi ze czytalas moja wymiane zdan bo jak juz mowilam to wlasnie dalam sie poniesc emocjom w stosuknu do takiej osoby jak ty czyli niemilej

Gość moja sytuacja___
dzięki za wypowiedz:) narazie odkładamy pieniądze ale wiadomo jak bedziemy chcieli razem zamieszkac to jest tyle potrzeb ze te 2000zł napewnos ie przyda ... chlopak pracuje zarabia ok1500-1600zł, więc nie wiem czy ten drugi 1000 bedzie nam przyslugiwał

moja sytuacja o becikowe mozna starac sie do pierwszego roku zycia a w tym czasie ty osiagniesz pelnoletnosc wiec powinnas dostac tego 1000 a drugiego jesli nie przekroczyliscie tych 504 dochodow za zeszly rok razem i wtedy zasilek tez wam sie nalezy a jesli bedzie problem z waszym zameldowaniem o zawsze rodzice moga go zameldowac tymczasowo u nich ale nie powinno miec znaczenia gdzie jestescie zameldowani

oj jak 1600 to niebardzo wyjdzie bo podzielisz na was troje czyli ciebie meza i dziecko i przekroczy 504zl

Gość moja sytuacja___
zarabia 1600 ale na papierze ma ok 1200 zł do tego dochodzi jeszcze + moje alimenty 400zł więc i tak nie wychodzi... ale zawsze ten jeden 1000zł sie przyda

no to dobrze sie sklada wiec dosytaniesz i z tytulu samotnie wychowujacej dziecko jesli razem nie mieszkacie a on ma zasadzone alimenty na twoje dziecko

Gość moja sytuacja___
nie to ja narazie na siebie otrzymuje alimenty w takiej wysokości i neiwiem czy to bedzie liczone ale napisałam ...

Gość moja sytuacja___
nie to ja narazie na siebie otrzymuje alimenty w takiej wysokości i neiwiem czy to bedzie liczone ale napisałam ...

Gość moja sytuacja___

ciekawe co mnie czeka w Anglii:) Właśnie wylatuje w sobotę, mój chłopak pracuje tam legalnie, pożyjemy zobaczymy:) Zycze Wam zdrowych dzidziusiów!:)

spodziewam sie:) Jade tam pierwszy raz, chłopak mówi ze mam tam zostac, poniewaz w Anglii zrobili takie coś ze jak wychowujesz dziecko siedząc w domu to liczy Ci sie to jako praca, ale czy tak naprawde jest trzeba sie przekonac:) Odkłada tam również składki, także coś nam również skapnie ale kokosów to ja sie nie spodziewam. Chcemy byc razem ze wzgledu na dziecko, lecz mam obawy co do porodu w UK:) Pojade i zobacze a potem zadecyduje zostac czy nie:)

Gość moja sytuacja___
ale te alimenty to ja dostaje od ojca na siebie ... więc niewiem to chyba tez by bylo wliczone...

kolezanka rodzila w anglii i dopiero ja w szpitalu przyjeli jak slurczy porzadnych dostala jeszcze do marketu na zakupy poszla ale teraz jestzadowolona bo dostaje pieniazki na dziecko i to dosyc spore a pewnie ze jedz bo byc razem faktyv=cznie najwazniejsze no i tatus po reka w trudnych chwilach a kazda takie z nas ma wiec trzymam kciuki ipisz co tam sie u was dzieje bo do odwaznych swiat nalezy i niech ci nie mowia ze ci sie nie nalezy wiec bierz jak daja bo masz prawo!!

chyba zostanie wliczone:( Oni staraja sie dac jak najmniej takze beda szukac az znajda. Ale 1000 becikowego nalezy sie wszystkim bez wzgledu na zarobki:)

oj wiec teraz to ja nie mam pojecia ale alimenty nie powinny byc liczone a ja jest to nie orientuje sie a do becikowego bedzie musialo byc w takim razie dochody ale moj maz jest gdzie indziej zameldowany ale mieszkamy razem wiec nie powinnobyc problemu w twoim przypadku z drugim 1000 bo kwote dzielisz na 3 razem z dzidzia, chyba ze sie sami nie utrzymujecie to wchodzi wtedy reszta domownikow wiec tutaj wszystkich domownikow docody sie wlicza ale tutaj tez problem pojawia sie ogarnijmy! musisz mieszkac z chlopakiem i sie musicie sami utrzymywac zeby moc na was troje podzielic zarobki bo jesli nie jestecie oddzielna rodzina to wszystkim domownikow sie wlicza w zarobki ale i tak dopiero jak bedziesz miala1 8 lat mozesz sie starac o becikowe bo jesli wczesniej to sa glupie przepisy

a ja 4 dni za wczesnie urodzilam i gdyby nie to ze dochodow nie mielsimy to z becikowego wogole nici!ja bym dostala na blizniaki 4 tysiae gdyby wyszly 4 dni pozniej a wierzcie mi by sie przydaly!bo wydatkow mialam kupe no ale rodzina pomogla za co jestem im wdzieczna!!!!!!!!!!

tynia masz 23 latka? bo ja tez:) blizniaki??? oj to podwojne szczescie, ale tez podwojna praca i podwojne wydatki co? GRATULUJE:)