Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość evela23

maka z nog!

Polecane posty

Gość evela23

prosze was dziewczyny o pomoc!sypie mi sie skora z nog a najbardziej z lydek,troche swedzi a jak podrapie to boli.zawsze mialam lekko sucha skore no ale teraz to juz przesadnie jest wysuszona.Co to moze byc czyzby luszczyca?

Gość polecam Ci
Kup sobie omega3 w aptece , po tygodniu zobaczysz efekt.

Gość evela23
Nie wiem czy to ma zwiazek,ale puszczam mokre bąki😭

Evela, przede wszystkim zacznij jeść cynk chelatowany, on odpowiada za skórę i włosy. Omega 3 tak, ale i inne Omegi :). Najważnieszy to kwas ALA i DLA (w oleju z ogórecznika jest, mniej w wiesiołku, dużo też w oleju z pestek czarnej porzeczki - w aptece masz sporo preparatów). Kup sobie do mycia i jako balsam coś z kwasem hialuronowym, który ma działanie regeneracyjne (w przypadku ubytków), ja używam Emolium, bo tańsze niż inne.

Gość evela23
nieladnie,ze sie ktos podemnie podszywal o godz 17.28 no ale, coz zycie!dziekuje dzewczyny za porady sprobuje cos zadzialac na te moje nogi.Mam pytanie do nominy co to jest EMOLIUM jakis balsam? i gdzie mozna to kupic?

Gość evela23
jeszcze chcialam sie zapytac czy moge zrobic peeling? czy to pomoze albo wrecz odwrotnie moze zaszkodzic???

To, co opisujesz, wynika z faktu, że na łydkach prawie nie ma \"ochrony lipidowej\", a w dodatku my, kobitki, jeszcze sobie niszczymy skórę depilacją. Co do peelingu - nie wiem, ja bym nie robiła. Seria, o której mówię, to różne kosmetyki dla osób z atopowym zapaleniem skóry, mających bardzo przesuszoną i łuszczącą się skórę. Mnie pomaga. Kwas hialuronowy to w ogóle cudo.