Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o jezu..

pytanie o studia

Polecane posty

Gość o jezu..

Czy jesli zdalam mature z amnestia- nie zdalam historii-20 %, polski i angielski po 50 rozszerzone to mam jakies szanse dostania sie na studia np. W akademii ekonomicznej w krakowie? Watpie zebym dostala sie na dzienne, wiec chyba zaoczne zostaja..orientuje sie ktos jaki jest koszt studiow zaocznych? Bo nie mam pojecia. I ile kosztuje mniej wiecej miesieczny koszt utrzymania w krakowie studenta w akademiku (bo chyba studenci zaoczni tez moga mieszkac w akademiku?) Moje pytania troche glupie ale przyznaje ze nie mam pojecia o studiach...

Gość o jezu..
a moze wie ktos co nalezy studiowac jesli marzy mi sie praca dekoratora wnetrz??

Gość o jezu..
ja sie tylko spytalam grzecznie, liczylam ze skoro to jest forum to ktos mi odpowie, bo to chyba zadna filozofia ale sie przeliczylam.

a dlaczego ma zapomniec?kolezanka ktora tez zdala z amnestia dostakla sie na dzienne na filologie francuska,przyznam ze tylko dlatego ze bylo malo chetnych myslalam ze nie da sobie rady bo szczerze mowiac za bystra to ona nie jest ale jakos sobie radzi i wyniki ma dosc zadawalajace wiec warto sprobowac a nuz sie uda :)

Gość o jezu..
shelsdangerous- dzieki tylko jaki jest koszt studiow zaocznych? I czy studiujac zaocznie mam prawo do akademika??

moja kumpela tam zdawala z 4 z polskiego i 3 z hist rozszerz wiec mowie szczerze zeby zapomniala bo moja sie nie dostala...co ja bede ludzic szkoda kase placic na wpisowe!

Koszty zaocznych zaleza od uczelni ale przecietnie jest to ok 3500-4000 wiecej placi sie w stolicy.A co do akademika to wiesz...teoretycznie maja prawo zamieszkania w akademiku ale chyba nielicznym udaje sie to poniewaz pierwszenstwo maja dzienni a wsrod nich jest naprawde duzo chetnych i nie wszytskim sie udaje wiec lepiej wynajac pokoj albo mieszkanie chociazby z tego wzgledu ze jest wygodniej. Meryen-dostanie się na wybrany kierunek nie zalezy tylko od wynikow matury także od popularności danego kierunku i uczelni  A co do kasy to wpisowe wynosi ok. 60-80 zl i nie jest to majatek wiec spróbować zawsze można. Mature akurat dosc dobrze zdalam(biorac pod uwage ze wcale się nie uczylam ) polski-85 angol-78 historia-90 wos-70 i wos Roz 83 mimo to nie złożyłam papierow na wymarzona uczelnie , powiedzieli mi ze tam dostaja się tylko uczniowie którzy brali udzial w olimpiadach no i oczywiście zajeli 1i 2 miejsca wiec się zdołowałam i nie złożyłam paierow bo gdzie ja z takimi wynikami do ludzi się pcham ?A ze jest to jedyna taka uczelnia w Polsce to tym bardziej dalam sobie siana i złożyłam gdzie indziej .I co się potem okazalo?kumpel który miał troche gorsze wyniki ode mnie dostal się tam ,fakt ze w 2 turze ale studiuje tam i dlatego tez warto jest złożyć papiery to chyba nic nie boli  Obecnie jestem na 2 roku studiow tzn bylam gdyz kilkanaście dni temu wzielam urlop dziekanski ,wyjeżdżam i za rok zloze paiery na uczelnie na której chce studiowac.Nie chce mi się uczyc na obecnej gdyz akurat to co studiuje nie interesuje mnie chociaz to jest ten sam kierunek na który być może uda mi się dostac za rok ale z ta roznica ze tam sa inne specjalności no i przede wszystkim będę miala stopien wojskowy 

Gość o jezu..
shelsdangerous-dziekuje za Twoja wypowiedz, mnie interesuje socjologia na UJ, zaocznie oczywiscie, jak na Uj sie nie dostane to sprubuje gdzie indziej. Pozdrawiam

no akurat na architekture wnetrz bedzie ciezko , bo kompletnie nie te przedmioty, chyba ze podejmiesz sie kursów rysunku. ale inne jakies napewno sie uda, tylko mniej popularne