Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asdas

zerwanie umowy. PRoszę o pomoc

Polecane posty

Gość asdas

Witam, mam problem. Jestem studenką i w wakacje podpisałam umowe dotyczaca wynajęcia pokoju na rok akademicki 2007/2008 (umowa podpsiana na takiej zwyklej kartce, bez wiedzy Urzędu Skarbowego). Jak się pózniej okazało w mieszkaniu brak jest ogrzewania, place za miesiąc 250 zl, warunki moze i dobre ale siedze w zimnie;/ Chcialabym zerwac te umowe. Ale czy bede musiala ponoscic jakiekolwiek konsekwencje? Wlascicielka mieszkania moze mnie pozniej straszyc policja albo ciągać po sadach??

Gość asdas
podnosze

Gość dgggbgnn
zależy co jest w umowie. Może masz tam ujęte ,że ogrzewanie leży w Twojej gestii, jeśli nie to możesz śmiało zrywać.

Gość prawnikiem nie jestem
ale wydaje mi sie ze jezeli nie wplacilas kaucji (ktora w wypadku zerwania umowy moze ci przepasc) to mozesz smialo wymowic. Zyski jakie moze osiagnac wlasciciel mieszkania z wymuszenia na tobie realizacji umowy przewyzszy kilkukrotnie kara z urzedu skarbowego, ktora dostanie za zatajenie umowy i unikanie podatkow.

Gość asdas
Nie nic ma odnosnie ogrzewania...

Gość asdas
kolezanka mi mowila ze nic mi nie grozi bo wlasciciela nie wynajmuje tego pokoju legalnie, tzn bez wiedzy Urzedu Skarbowego.. no ale chcialam sie upewnic :)

Gość umowa nwet spisana na
serwetce, jest WIAZACA DLA OBU STRON!! Lepiej sprawdz co masz wpisane w punkcie zerwania/wymowienia umowy.

uciekaj jak najszybciej póki jeszcze bardzo zimno nie jest:) nic tobie nie zrobi i żadnych konsekwencji nie bedziesz ponosic.:)

Gość asdas
ale na tej umowie nie ma nic napisane odnosnie zerwania umowy..

Gość umowa nwet spisana na
SPRAWDZ OKRES WYMOWIENIA TEPAKU:P

Gość asdas
ok dziekuje wszystkim za porady :)

Gość asdas
ok dziekuje za porady:)

wg kodeksu cywilnego--- jeśli wady lookalu sa tego typu, ze zagrazają zdrowiu najmecy ( a niewatpliwie brak ogrzewania do takowych należy) najemca moze wypowiedziec najem bez zachowania terminów wypowiedzenie, chociażby w chwiliz awracia umowy wiedział o tych wadach ale jakoze Twoje pomieszkiwanie nie zostało zgłoszone do US, to mysle, ze kobiecie nie będzie sie opłacało ciagac Cie po sądach:)

Gość asdas
ok dziekuje bardzo pozdrawiam