Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmiałek

Nietrzymanie stolca czy co?????????

Polecane posty

Gość śmiałek

Czy może być coś takiego jak nietrzymanie stolca?Czasami z odbytu wydostaje mi się trochę brązowej płynnej wydzieliny.Jest to sprawa bardzo uciążliwa.Ma ktoś podobnie?

Gość śmiałek
Nikt nie ma takiego problemu jak ja?

Gość masz cos z jelitami

Gość motywacja metafizyczna
wsadz sobie korek z bambusa i po problemie

Gość a nie bierzesz nic na przeczy
szczenie albo na wydalanie tluszczu z organizmu?

Gość śmiałek
Czasami piję xenne i zieloną herbatę ale tylko wtedy jak na kibelek nie idę przez parę dni. też tak myśle ze to moze być coś z jelitami ale wstydzę sie iść z tym problemem do lekarza

Gość śmiałek
a dokładni3e boję się badań na jelita tj. kolanoskopii

kolonoskopii sie nie boj. jedyne co jest hujowe przy niej to to,ze musisz sie doniej przygotowac. ogarniczyc ciezkostrawne jedzenie i dzien porzed wypic 4 litru roztworu soli, bleeeeeeeeeee kolonoskopia jest w narkozie,wiec nie poczujesz nic.

Gość śmiałek
Kompletnie nie mam pojęcia jak z tym problemem mam sie zwrócić do lekarza. Problem mi bardzo dokucza. zauważyłam też że czasami pojawia sie krew.jest jej minimalnie ale jest.to chyba jednak będą te jelita

normalnie idziesz do lekarza pierwszego kontaktu i mowisz z grubej rury,ze masz obawy co do zdrowia bo to i to ci dolega. on da ci skierowanie do specjalisty i po klopocie. lekarz to lekarz a nie sedzia i nikt ci krzywdy nie zrobi. ale o zdrowie jak sama nie zadbasz to kto ma to za ciebie zrobic?

a tak wogole to odstaw ta xenne bo jelita ci sie rozleniwia i bez tego juz wogole sie nie wyproznisz. xenna ma to do siebie,ze wyplukuje tluszcze z jelit i nastepstawem sa zadkie wydzieliny z jelit w postaci wodnistego kalu tluszczowego. np. przy oddawaniu gazow wylatuja male ilosci tego szajsu.

Gość śmiałek
Czyli to może być przez te xenne??Ok to narazie ja odstawie i zobaczę co będzie dalej Tylko jka ja się wypróżnię??:-(

Gość a anala używasz
? bo jesli dajesz tylnią dzirę to możesz tak mieć :)

tia........... probuj pic wode z sola. nie duzo,ale jednak troche dodawaj do wody. szczegolnie rano na czczo. ja tez mam problemy z zaparciami glownie przez te wszytskie herbatki odchudzajace. od kiedy pije ta wode to jest dobrze. czasem robie akcje,ze daje duzo soli. ciezko przelknac,ale wypijam duszkiem i zapijam woda. albo daje duzo soli i duzo miodu, wtedy miod zabija smak soli.

i wogole pij duzo plynow, conajmniej 2,5 litra dziennie.

Gość śmiałek
A niby na co ta sól ma pomóc. pierwsze słyszę o tym sposobie

sol rozpuszcza naturalnie substancje kalowe i rozluznia jelita. zrob sobie czasem glodowke albo dzien plynny, czyli zupki zmiksowane, soki rozcienczone woda itd. ogranicz weglowodany proste, chleb bialy, maczne produkty.

Gość śmiałek
ok to spróbuję przez parę tyg tych sposobów a jak nie pomoże to się w końcu przemogę i pójdę z tym do lekarza oby nie było za późno

Gość śmiałek
moze jeszcze sie ktoś wypowie na ten temat

Gość popy
ile masz lat?

Gość popy
ta płynna wydzielina jest miedzy stolcami o normalnej konsystencji?

Gość haha luska cie rozgryzła
też to podejrzewałam ty zboku😠 :P

Gość śmiałek
do Lusesita de Milagros Dolores i haha luska cie rozgryzła-jak nie masz zamiaru sie wypowiadać na tema to się nie wypowiadaj wcale. Mam taki problem a to forum chyba po to jest żeby sobie doradcać co nie?????

Gość śmiałek
Tak ona występuje miedzy normalnymi stolcami. Czasami tylko mam straszne zatwardzenia.Ale wtedy piłam herbte i mi pomagało

Gość nie pisz tu takich rzeczy
bo to nikogo poza tobą nie wznieca!

Gość misia-P
ejj.nie piszcie tak.facet ma problem to trzeba mu pomoc.moze kup sobie laremid??niby to przytrzymuje zwieracze odbytu,choc mi na ZJD nie pomogl)ale to inna sprwa) i kto pisze ze kolanoskopia jest w narkozie????????????????????????????? no chyba ze idziesz prywatnie albo dasz w lape lekarzowi?? mialam,wiec wiem co pisze.

Gość śmiałek
Chciałam zauważyć ze to forum jest dla wszystkich a jeśli ktoś nie ma zdania na dany temat niech się po prostu nie wypowiada!!!Tyle!!!!

Gość juttka
to strasznie wstydliwy problem o którym rzadko się mówi, próbowałam poszukać czegoś dla znajomej, żeby jej pomóc... bo to straszne nie mając nawet 30 a być przepraszam za użycie tego słowa, niemalże "sparaliżowanym".. znalazłam badanie kliniczne, czy ktoś wie coś więcej na ten temat? http://www.libertas-study.com/pl/czy-mog%C4%99-wzi%C4%85%C4%87-udzia%C5%82-w-badaniu-libertas

Gość Nie trzymanie stolca

Witam szukam kobiet,kobiety która ma problemy z nie trzymaniem stolca,mój nr telefonu 781-128-330