Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kosmetolog

Kosmetolog- pomoge

Polecane posty

Gość kosmetolog
Jaka roznica, to super jesli Cie to interesuje, polecam goraco, bo ogrom wiedzy jest naprawde imponujacy, a kosmetyczki, te co znam wykonuja swoja prace "bo tak jest", nie znajac nawet podstawowych funkcji skory... Mialam dziewczyne na roku, ktora nauczona byla totalnie zlych rzeczy I tez ogromnie mnie razi tytulowanie sie przez kosmetyczki kosmetologami.. Co do mgr, to niestety ustawodastwo polskie nie przewiduje mgr z kosmetologii, bo wlasnie lekarze sie zbuntowali, gdyz wtedy kosmetolog ylby niemalze rowny dematologowi, a wiadomo, kasa;) Jeszcze kilka lat temu mozna bylo zrobic np w Lodzi, wiec niektorym sie udalo... Z tego co tez wiem, to np na mojej uczelni mozna zrobic podyplomowe studia z kosmetologii dla lekarzy, wtedy trwaja 2 lata i sem. kosztuje 5000zl. Ja sama placilam 4500, ale mysle, ze warto, bo maja program autorski, dostosowany do potrzeb i kadre naprawe swietna. A wiec serdecznie zachecam, z takimi 2 tytulami mozesz juz zawojowac swiat:)

Gość JAk zmyć szampon
Powiedz mi jak zmyć szamponetkę która miała byc do 24 myć, a jest pół roku, przy codziennym myciu głowy. Nie chce farbować na naturalny bo mam zniszczone włosy, zresztą mam mysi kolor i nie widzialam nigdzie takich farb. Czytałam że szampony przeciwłupieżowe zmywają kolor, ale to nic nie dało. Wiem że to pytanie raczej do fryzjera, no ale moze jednak?

Gość mindzia
Magdo, a co sądzisz o stosowaniu leku poldanen w przypadku tłustej skóry ? Jest to lek na prostatę ale u kobiet również działa antyandrogennie i hamuje łojotok. Czytałam na forum, że niektórym pomaga. Czy szkodzi on wątrobie jak beta-karoten?? I czy stosowanie takich preparatów jak Capivit Hydro control lub Capivit Sun może być szkodliwe ?? I czy jeśli reklamuje go osoba podająca się za kosmetologa, to czy kosmetolodzy w rzeczywistości również go polecają ??

Gość kokomaroko
ko

Gość Co to za kosmatolog
Jak mozna diagnozowac poprzez net???Ten kosmatologo nie jest kompetentny,a szkoda,że mama znowu podszywacza chwalipiete

Gość kosmetolog
Moi Drodzy, w szczegolnosci koko- cos tam. W skrocie: - nie jestem kosmAtologiem - nie diagnozuje, lecz udzielam porad odnosnie problemow, ktore juz sa zdiagnozowane - poswiecam swoj czas i wiedze, ktora sie dziele, bo mam takie mozliwosci, a niektorzy chca dowiedziec wiecej na temat pielegnacji, a nie koniecznie diagnozy chorob - moge pomoc komus, a Tobie zal *** sciska

Magda, czy byłaś założycielką topiku pod nickiem małe nara? Jesteś może z Gdańska? tamten topik nie wiem dlaczego skasowali, a ja zostałam bez odpowiedzi na ważne dla mnie pytanie z dziedziny kosmetologii:o

Gość kosmetolog
Jak zmyc szampon Tutaj nie jestem raczej kompetentna osoba, ale powiem tylko tyle, ze slyszalam, ze szampony do wlosow farbowanych (!) usuwaja pigmenty... Na zasadzie: wnikaja korzystne substancje we wloas na miejsce pigmentu. Ale na pewno nieusuna koloru do konca, wiec tu juz raczej polecam fryzjera..

Gość kosmetolog
Poldanen Wiesz, o tym leku slyszalam jedynie, ze jest to lek stosowany w zaburzeniach oddawania moczu, ale wplywa tez na struktury lipidowe, niestety nie jestem farmaceuta, wiec nie powiem wiecej na ten temat:( Natomiast temat reklamy w kosmetyce... Eh, nie mozesz wierzyc we wszystko, co mowia... Nawet tym deklaracjom na opakowaniach, czesto sa tak konstruowane, ze nie klamia, bo omijaja niedobre skutki, ale tez nie mowia do konca prawdy, ubarwiaja. A ta Pani w tv wcale nie musi byc kosmetologiem, po drugie za darmo tez tam nie wystapila... Odnosnie wszystkich suplementow diety, witamin itp- kazda jest szkodliwa w nadmiarze i przy dlugotrwalymn stosowaniu, wiec mozesz sobie zrobic jakies 3 miesiace przerwy jesli dlugo stosujesz...

Gość kosmetolog
Urodzona 7 lipca Nie, niestety nie ja zakladalam tamten watek, jestem z Wawy, wiec przykro mi, ale to nie ja...

fajne, zawsze chciałam to robić :) może po socjo będzie czas na to.. tylko ta chemia mnie przeraża.. brr studiowałaś dziennie czy zaocznie? z czego pisałaś licencjat (temat jaki) fajna ta Twoja szkoła, ale wolę sprawdzić czy warto inwestować tyle hajsu ;) w sensie edukacyjnym czy warto. a pytanie mam też - o kwasy owocowe. robię depilację laserową u pani dr med estetycznej :) i ona poradziła mi differin (na taką \"kaszkę\" na buźce) - strasznie po nim wyłażą zaskórniki - bardzo dużo i bardzo duże.. czy to kwasami mozna złuszczać - ale w domu? czy są jakieś firmy które robią dobre pilingi (enzymatyczne?) itd do stosowania w domu..?

Gość kitqu
mam czesto opuchniete powieki przy rzesach i nabieraja koloru fioletowego i czasami boli jak dotkne,co moze byc tego przyczyna? nie uzywam tuszu kredke na dolna powieke a to jest na gornej i kremu do oczu tez nie uzywam,pozdrawiam

dzięki, że mnie zauważyłaś. Niedawno kosmetyczka z Gdańska miała podobny temat, ale zniknął po kilku dniach. Ale może spróbujesz mi pomóc... Cera dojrzała, naczynkowa, z problemami. Będąc w gabinecie podpatrzyłam, że kosmetyczka użyła maseczki z algami Czerwone Wino Bielendy. Taką samą kupiłam w sklepie internetowym. O tym napisałam w tamtym topiku. Kosmetyczka miała mi doradzić jakiej ampułki mam użyć przed nałożeniem maski i na tym nasza rozmowa się skończyła. Nie wiem nawet o co chodziło z tą ampułką:o Może zechcesz mi podpowiedzieć o co chodzi? Kosmetyczka z Gdańska była zaskoczona, że profesjonalny preparat dostał się w ręce amatorskie, a ja nie umiem teraz posłużyć się tym.

Gość kosmetolog
Samanta Ja studiowalam zaocznie, bo to dawalo mi mozliwosc pracy w branzy, a doswiadczenie jest tez bardzo cenione. Godzin mialam tyle samo, co dzienne, co skutkowalo siedzeniem w szkole pt, sb, ndz od 8 do 21, ale warto! Opinii zasiegnij jezcze u innych osob, bo jak inwestowac, to na maska, po 1 roku odpadlo 50%, wiec troche kasy w plecy... Differin- juz o nim tu pislam wczesniej i brozn Cie Boze robic peelingi w czasie stosowania tego! Skora jest mocno rozpulchniona, szybko sie luszczy- taki jest cel leku, wiec kwas zrobi Ci krzywde, bo spenetruje gleboko! Natomiast bez stosowania- mozesz zrobic kuracje kwasami, przede wszystkim zluszcza skore i pobudza ja do odnowy, zaskorniki beda sie usuwaly troche inaczej, ale narazie trzymaj sie leku.

Gość kosmetolog
Kitqu O opuchnietych powiekach pisalam wczesniej, polecam tez wizyte u okulisty.

ok, dzięki za info. dopyam tej mojej babeczki jak będę u niej, teraz się chciałam zorientować tylko :) nie napisałaś mi o licencjcie :P a pytam tylko dlatego, że nie umiem sobie wypobrazić tematu z taaakiego szerokiego działu zupełnie.. a jakieś przykładowe tematy które ktoś pisał.. no ja tylko zaocznie bym się pisała na to. trzeba się ogarnąć wreszcie, ile można studiować hehe ;) a po Waszej szkole nie ma problemu z dostaniem sie na mgr uzupełniające na państwową uczelnię, nie wiesz nic na ten temat? :) słyszałam od kogoś o szkole jakiejś mydłowskiej czy jakoś tak (chyba doroty albo beaty..?)..

Gość kosmetolog
Urodzona 7 lipca Z tego co zrozumialam, to kupilas sobie maske algowa i nie wiesz jak ja zastosowac? Rzeczywiscie, maska ta jest przeznaczona dla salonow, nie do uzytku w domu... Ampulka to cos jak serum( czyli bogate zrodlo substancji aktywnych), rozprowadzasz ja pod maska, bo wtedy skladniki aktywne z niej moga lepiej penetrowac w skore... Niestety ja nie powiem Ci konkretnie jaka zastosowac, wybor jest dos duzy, najlepiej skontaktuj sie z dystrybutorem, poleci najlepsza. W skrocie o przygotowaniu maski: - proporcje o rozrobieniu sa na opakowaniu, w zaleznosci od firmy - po posmarowaniu skory serum lub nalozeniu ampulki kladziesz na twarz gaze i nakladasz maske

Gość spróbuję jeszcze raz...
może dostanę odpowiedź :( a ja szukam domowej metody na usunięcie (i teraz nastąpi nieprofesjonalny opis ) takich miękkich brodawek, które mam na szyi, niektórzy mówią, że to robi się od potu. Ja mam 3 takie, w tym jedną większą i strasznie mnie denerwują Jeżeli można to proszę o odpowiedź

dystrybutora - chyba w sensie że producenta tej maski (chyba coś ma napisane na opakowaniu..) czemu sama nic nie zrobisz? :) ja się uwielbiam babrać takimi rzeczami hehe

Gość ******************************
zaproponuj prosze jakis krem lekko przeciwmarszczkowy, mam 27 lat i juz zaczynaja sie zmarszczki wokol oczu, dzieki! :)

Gość kosmetolog
Dziewczyny, wybaczcie, ale cos mi net szwankuje... To samo z tymi "brodawkami", pisalam o tym obszernie na biezaco... Najapierw do Samanty: wejdz na www.wszkipz.pl, tam sa tematy prac. A szkola Mydlowskiej to studium, nie studia. A teraz brodawki: TAk jak mowie, pisalam o tym duzo, teraz to troche okroje, mam nadzieje, ze nie obrazisz sie;) Jedyne co przychodzi mi na mysl, to wlokniaczki, czyli takie nawijmy to "cycki" koloru skory lub lekko brazowe. Sama tego nie usuwaj, nie dawaj tez kosmetyczce! Idz tylko i wylacznie do dermatologa, on Ci albo je usunie pradem, lub zamrozi azotem. NIe boj sie, to nie boli, sama mialam. Ale niestety, jest to sklonnosc genetyczna (nie ma nic wspolnego z potem i higiena!), wiec beda sie odnawiac. Aha, i zadnych brodawek tez sama nie ruszaj!

Gość kosmetolog
Krem Niestety, nie bede reklamowala zadnej firmy, nie takie jest moje zadanie tutaj... Nie kreci mnie reklama. Tak samo z innymi preparatami. Moge polecic skladniki, jakie produkt ma zawierac, ale z zasady nie podaje marek. A tak dodam od siebie- kremik pod oczy zaleca sie juz od 16 roku zycia... Mitem jest, ze skora sie przyzwyczai i ze stanie sie krzywda... Prawda natomiast, ze lepiej zapobiegac niz leczyc... No a co do tej maski algowej- producent, nawet ten sklep powinien miec wiedze na ten temat jakie kosmetyli sprzedawac w jednej linii i jakie laczyc...

dziękuję za wszelkie info :) pozdrawiam 🌼 hmm nie wiem czy Twoja profesja ma coś wspólnego z włosami, ale może możesz polecić coś dobrego na wzmocnienie i nawilżenie włosów i skory głowy (moze cebulki)

Gość ******************************
no i co z tymi skladnikami???nie napisalas w koncu..:( wiesz cos na temat vichy meyokine pod oczy czy jest za silny??? za odpowiedz bylabym wdzieczna:)

Gość kajetanka.
A czy te balsamy ziołowe do farbowania włosów z Venity sa w porządku , czy to chemia. Spotkałam sie też z opinia , że henna oblepia włosy, a wcale nie odzywia i , że włosy po niej bardzo się łamią.

Gość 98700
I co skończyło sie?

Gość alicja-alicja
A może mogłabyś pomów i mnie? Od prawie roku walczę z trądziekim, teraz mam pozostałości po nim, tzn. blizny czerwone i anwet dziurki, (mam 25 lat i nagle wyskoczyło mi tyle dziadostwa), leczyłam się juz u dermatologów, z różnymi skutkami, ale wreszcie pozchodziłoco wcześniej powstało i pozostały blizy. To moja zmora, nie wiemco robić zeby sie ich pozbyc i pryz okazji nie spowodowac nawrotu trądziku, Błagam pomóż!

Gość mika111
Droga Magdo. proszę doradź mi jak pozbyć się podskórnych grudek. pod światło moja twarz wygląda okropnie.Te grudy mam na brodzie z boku i trochę na dole policzków.Ciężko je wycisnąć samemu, a jeśli się czasem uda to wydobywa się z nich taka "biała nitka".oczyszczałam twarz u kosmetyczki ale po ok 2-3 tygodniach od zabiegu powróciły. Kosmetyczka zaproponowała mi mikroderomobazje (nie wiem czy dobrze napisałam) ale nie stać mnie na to, tym bardziej że trzeba zrobić kilka takich serii. a są dość kosztowane. Czy jest jakiś sposób na pozbycie się tego dziadostwa? proszę poradź.