Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no powiedzcie ile

Kiedy sex po cesarce?

Polecane posty

Gość no powiedzcie ile

Ile trzeba czekać po cesarce zanim zacznie się wspolżycie? Przyznam, że ja czekalam aż przestanę krwawić, a przestalam wlasciwie po 3 tygodniach. Coś tam jeszcze lecialo, ale to juz nie krew, tylko popluczyny jakies. Ile powinno sie odczekac i dlaczego?

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa5
no ja mialam usuwany jajowod z lyzeczkowaniem- ciecie jak od cesarki i lekarz mi kazal czekac poltora miesiaca

Gość ILONA 18
MIALAS CESARKE??JA MAM MIEC ZA 2TYG.BO MALUSZEK JEST ULOZONY MIEDNICOWO BARZDO SIE BNOJE BO NEI WIEM JAK TO BEDZIE WYGLADALO ..MOGLA BYS NAPISAC JAK BYLO W TWOIM PRZYPADKU JAK MIALAM CC I PO??

Gość no powiedzcie ile
Ja bardzo sobie chwale cesarke. Mialam jej nie miec, mialam rodzic naturalnie, ale w ostatniej chwili okazalo sie ze trzeba jednak ciąć. Ucieszylam sie bardzo, bo nie chcialam rodzic normalnie, balam sie strasznie. Dlatego jak sie okazalo, że mam miec cesarke - ucieszylam się bardzo. Nic nie czujesz, leżysz sobie, masz swiadomosc (przynajmniej w Anglii tak jest, ze nie usypiają Cię calkiem) - czekasz tylko. Krwawi sie potem tak samo jak po normalnym porodzie. Szew jest rozpuszczalny, niedlugo zniknie; troche na początku pieklo i palilo, ale przeszlo po tygodniu, dzisiaj nic nie czuję. Ciesz sie ze masz tę cesarkę, bo unikniesz bolu rodzenia.

seks to mozna jak się skończy krwawić, ale najlepiej zaczekac z tym do pierwszej wizyty u lekarza po rozwiązaniu ok. 6tyg po porodzie, bo mozna bardzo łatwo wpaść bo niewiadomo czy owulacja juz wystepuje czy nie, a następna ciąża po świeżym cięciu jest przeciwskazana, u nas był seks ok. 9 tyg. po porodzie, było super ekstra, zaopatrzcie się tylko w żel intymny bo może wam się przydać