Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Linda001

ciaza a podroz samolotem

Polecane posty

czesc kochane! mam pewne pytanie moze ktoras z was byla wpodobnej sytuacji lub wie cos na ten temat. otoz przebywam obecnie za granica a dokladnie w japonii gdzie planuje zajsc w ciaze jednak nie chce tu rodzic tylko wrocic do polski. lot trwa 12 godzin potem mam miedzyladowanie i lece okolo 1,5 godziny.wiem ze w ciazy mozna latac ale boje sie ze lot jest za dlugii i meczacy. czy moge sie na to zdecydowac i jak tak to w ktorym miesiacu ciazy wiem ze pierwsze 3 i ost miesiace sa niebezpieczne.dzieki pozdrawiam

Gość tak naprawde
amelka polecam leciec w jakims 13/14 tygodniu. ja lecialam i bylo w porzadku, juz po mdlosciach, a jeszcze ciaza mala. co dwie godzinki polazic po samolocie i malo pic- bo kibelki brudne

Ja lecialam ok. 20 stego tygodnia w jedna i druga strone po 8.5 godz. Wszystko bylo w porzadku :) Trzeba pochodzic od czasu do czasu, ale pic trzeba i to duzo !!! Takie mialam zalecenia od mojej ginki :) Pozdrawiam :)

Gość tak naprawde
z tym piciem to pewnie racja, tylko u mnie malo to znaczy 3 litry wody na dobe, wiec duzo to jakies 5. a w samolocie ciezko mi sie zalatwic

Gość tez lecialam
w pierwszym trymestrze i drugim, ale nie tak dlugo. duzo chodzic (zeby sie zakrzepow nie dorobic), robic cwiczenia nog i w ogole ruszac sie jak najwiecej. duzo pic - takie byly zalecenia poloznej. chociaz ona tez dodala, ze im krotszy lot, to lepiej, niestety...