Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość helou

mamusie karmice piersia ,jaka atykoncepcje stosujecie?

Polecane posty

Gość helou

jak w temacie?

zastrzyki raz na trzy miesiace ale dzialaja dopiero po20 dniach od zastrzyku i dawka kosztuje jakies 30 35 zl

W czasie karmienia brałam zastrzyk Depo-provera.Koszt u mnie był prawie 42 zł (co 3 mieisące)

Gość hoooooooopsasaaaaaaaa
jedno i drugie u mnie sie nie sprawdziło:( ciagłe krwawienia ,plamienia etc:(

Przy braniu zastrzyka nie miałam okresu,plamień itd. Ja ogólnie bardzo odbrze się po nich czułam.Brałam tyen zastrzyk nawet jak nie karmiłam piersią (w sumie rok czasu) .Nie wiem czy teraz poraz 2 bym się na niego zdecydowała.Zbyt dużo negatywó przecyztałąm na kafe oraz fakt jest taki że nadl nie mam po nim okresu,mimo że od porodu mienły 2 lata z małym hakiem

ale krwawienia sa normalne bo antykoncepcja nie ma zatrzymac okresu tylko jajeczkowanie cos z tym i na ulotkach pisze ze mozliwe sa krwawienia zreszta po porodzie okres tez nie jest regolarny,niesprawdzenie bylo by gdybys zaszla w ciaze

tak?sa normalne przez np 5 mcy stosowania praktycznie non stop? dla mnie to nie było normalne

ja go przyjmowalam rok czasu i zadnych ubocznych skutkow tylko ukucie ktorego nie lubie!a poza tym nic a okresu i tak dostalam w trakcie i szkoda ze przerwalam bo nie bylam uswiadomiona ze moge go dalej przyjmowac! a jesli okresu nie masz to moze zglos sie do lekarza moze jakiego s hormonu ci brakuje i trzeba wspomoc!to bardzo dziwne. a jakie skutki uboczne?

wg mnie powinno funkcjonowac normalnie-28 tabletek i gdzies tam jakis 3-5 dniowy okres a nie ciagle-a np 10 m-cy po porofdzie bedac na takiej antykoncepcji to juz powinno sie wszystko uregulowac niestety-mi sie rozlegulowało i zrezygnowałam z tych metod akurat byl dobry czas na odstawienie dziecka od piersi i teraz zazywam "normalne"tabletki antykoncepcyjne

testowałam przez 7 m-cy cerazette i pozniej zastrzyk na 3 m-ce-a potem to juz siadła mi psychika i miałam dosyc tej antykoncepcji

tyna1984-----Ja już przeszło rok się lecze i jak okresu nie mam tak nie mam.W czasie tego leczenia miałam 2 dniowe plamienia.W sumie takich plamień było 3-4 razy.Ah lecze sie dalej.

princpolo-moze masz za mało prolaktyny?

tyna zmieniłam ginekologa bo własnie dla tamtego to było normalne:O wypisanie rp na 3 -ce za 20 zł i heja

kurcze dziewczyny ja to jestem zszokowana ze takie problemy macie!i zaden lekarz nie ma rady na to??

rp na 3 m-ce miało byc-brał za to 20 zł-zero badan etc tylko wywiad a jak mu mowiłam ze plamie ,krwawie to mowił ze organizm sie musi przyzwyczaic a ja głupia brnełam w to niepotrzebnie bo i seksu było mało bo sie lało ze mnie jak z kaczki i kasa poszła i w ogole do duszy to był okres

ale lekarza zmienilas?moze wlasnie to ze to za daleko poszlo teraz ciezej doprowadzic do porzadku

Wiecie co kobitki ja byłam z moim problemem u 3 lekarzy!!!! ciągle słysze że urodziłam dziecko i że rpzyjdzie taki czas że dostane,że ponoć ze mną ok.PARANOJA lda mnie.Może bardzeiej bym to zrozumiała gdyby bardziej się przykładali lub gdybym karmiła piersią.Pierś już dawno poszła odstawke.

princpolo-ale miałas robione jakies badania hormonalne z krwi?

urcze to naprawde cos nie tak!ale wiecie moim zdaniem teraz rzadko kiedy dobrzy lekarze ale ja na szczescie ginekolog swietna mam bo zawsze mipomaga nawet przy drobnych obawach dzwonie a ona mi doradzi zreszta nie tylko mi poprostu swietny lekarz i nie mowie zeby zrobic reklame ale pomogla tak wielu ludziom ze pacjentow ma kupe

moj gin ma pacjentek na pęczki i własnie chyba dlatego olewa sprawe(ten poprzedni)

a w ogole to nigdy zaden lekarz nie robił mi badan zeby np dobrze dobrac tabletki- i teraz biore cilest a krwawienie ma jakies 3 tabletki przed koncem opak

cilestto dobre pigułki?wiesz teraz zadko kiedy robia takie badania a powinno sie ja pierwsze dostalam logest i tragedi czulam sie jakbymgrype miala nudnosci otepienie wogole sennosc!

hopsasaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa------Mi żadnel lekarz nie chciał zrobić bo twierdzili że nie ma potrzeby! więc sobie sama zrobiłam.Ale co z tego zobaczyli jedyn okiem i tyle :( Już sama nie wiem co i jak.Boje się że moge nie być matką poraz 2

princpolo-a badałas ta prolaktyne? moja kuzynka miała takie problemy i dostawała zastrzyk na wywołanie okresu

ja tez ciagle chodze spiaca na cilescie-i mam nadzieje ze to od cilestu-ja wiem czy dobre-sa tansze od wiekszosci-moj nwy gin z kolei tylko te przepisuje- powiem Wam ze trudno znalezc dobrego ginekologa:O