Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jejejejeje

co to moze byc???moj synek ma wysypke

Polecane posty

Gość jejejejeje

witam moze ktos mi poradzi otorz moj synek z niedzieli na poniedz.dostala goraczko dochodzila do40stopni a wiec w poniedz.rano do lekarza no zapalnie gardla.Tylko ze podczas badania zauwalysmy z p.doktor malutka wysypke na klt.piersiowej i pleckach no ale p.doktor stwiedzila ze to przy goraczce moze tak byc.No ale dzis goraczki nie ma gardlo go nie boli a wysypka sie zwiekszyla pojawil sie na pupie i idzie ku gorze na pleckach i na twarzy sie troche zwiekszyla.co to moze byc?Sa to drobne czerwone plamki krosteczki.

Gość 3 dniówka

Gość jejejejeje
czyli powinnam odczekac trzy dni?i jesli nie bedzie poprawy to wtedy udac sie do lekarza/

Gość małe dzieci po prostu tak maja
jest to tzw trzydniówka ...na początku pojawia sie temp a potem drobniutka wysypka -wygląda jak maleńkie czerwone ukłucia ale obserwuj dziecko ,jeżeli temp będzie sie utrzymywac zwłaszcza w nocy to do lekarza koniecznie 🖐️

Dziwne , ze Twoja p.doktor nie stowerdziła 3dniówki.choc ten ból gardła jest podejrzany..Bo przy 3 dniówce jest temp.do 40 stopni 3 dni a potem wyskakuje wysypka-mojej córce wyskoczyla tak jak Twojemu dziecku.Nie leczy się tego zadnymi lekami,tylko zbija temperature i duzo przepaja.Nie wiem czy mama racje,bo nie chce sie wymądrzac i byc mądrzejsza od lekarza,ale moim zdaniem to najszybciej 3dniówka.Obserwuj dziecko.Moja po 3 dniach temp.byla oslabiona,duzo spala,choc humor Jej wrocil,smiala sie i byla pogodna jak zawsze.Wysypka utrzymywala sie dosc dlugo a nawet nasilila sie.Po okolo tygodniu zanikala powoli. Powodzenia

Gość jejejejeje
dziewczyny dzikeuje wam bardzo bede go obserwowac i zobacze co dalej

Gość nie chce tu opowiadac o tele2
mój mały miał identycznie najpierw temperaturka a potem 5-6 dni wysypka -lekarz kazał dużo pić ,podawałam tez wapno w płynie raz dziennie i zbijałam gorączkę !

Gość jejejejeje
wiecie teraz co mnie najbardziej meczy ze goraczka i bol gardla minal a dziecku podaje antybiotyk co teraz moze okazac sie bez sensu?bo jesli to wszytsko wina tej wysypki?moze wapno teraz powinnam podac

Wapno nie zaszkodzi,nie denerwuj się zanadto,na pewno wszystko sie ok skonczy

Gość jejejejeje
ale teraz sie przerazilam rozebralam malego do kapieli a tego coraz wiecej cala juz pupka plecki weszlo na raczki nozki buzie i to coraz mocniej a moze to cos innego?dodam ze dzis mial rozwolnie nie moze to zbieg okolicznosci no ale...Mysle ze moze to od jogurtow bo codziennie zjada jeden albo dwa danodnki badz monte albo bakusia?pije jeszcze mleko z butli to moze przebialczenie?jutro ide do lekarza i tak i tak ale martwie sie

Gość jejejejeje
?nie ma tu juz zadnej mamuski ktora moze poradzic

Gość jejejejeje
dzis pedzimy do lekarza na 14sta bo nieststy nic nie przechodzi z ta wysypka czuje chyba..ze to nic powaznego z ta wysypka bo nie dolega mu nic innego.Nie ma goraczki apaetyt ma, no mam nadzieje ze to moze rzeczywysicie ta trzydniowka

Mojemu dziecku także wysypka się nasiliła.Wszystko się zgadza.Nie martw się.Jednak masz rację-idz na w razie czego do lekarza