Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 590789

TELE2-najnowsza promocja-pół roku za darmo-Wiarygodna?

Polecane posty

Gość 590789

Kto to zamówił i czy nie mają żadnych przekrętów?Sa godni zaufania?

poiki co to dalam sie wrobic w tanszy abonament i darmowe wieczory i weekendy, zapomnieli tylko wspomniec o tych trzech gwiazdkach na dole, ze darmowych jest 1000minut :o:o:o a o nowej promocji nic mi nie wiadomo i chyba nie chce wiedziec.

Gość nie chce tu opowiadac o tele2
i przygodach jakie z nimi miała moja sasiadka ...ale nawet do tego doszlo,że próbowali jej sfałszowac umowe w domu miała nawet komornika z policja ale jakos udało sie jej to zakonczyś :O do dziś wydzwaniaja o zapłate jakiś 22 złotych BANDA OSZUSTÓW - w ubiegłym roku był w tv obszerny reportaz na ich temat -PRZEKRĘT I TYLE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość ludziee..
nikt Wam nic za darmo nie da

TELE2 to OSZUSZCI jakich mało!!!! Tez mialam przez nich duzo kłopotów! I byla w tvn w programie \"uwaga\" reportaz o tych OSZUSTACH!

Też miałem w rodzinie przeprawę z Tele2. Ludzie, jak nie chcecie mieć kłopotów, trzymajcie się z daleka od tej firmy!! Przy nich powszechnie znienawidzona TPSA to maleńki pikuś.

Gość 590789
Podpisałam umowę,a teraz po waszych informacjach boje się.trzy dni temu podpisałam,podłączyc mają pod koniec grudnia,moge anulować umowę?

niestety nic z tego, ja chcialam jak sie dowiedzialam o tym 1000minut, bylo juz po podpisaniu umowy wiec poinformowali mnie tylko, ze owaszem umowe zerwac moge, ale musze sie liczyc z kosztem 1000zl za niedotrzymanie kontraktu (w sumie logiczne, wszedzie tak jest). alez kurewsko zla jestem na siebie:o

Gość mozesz dzwonic tylko do tych
z Tele 2 ile wiem

Gość 590789
Prosze nie dobijaj mnie,ja sie teraz ich juz boje,jeszcze nie podłączyli,podpisałam dopiero,moze mam szanse/

nie nie, mozesz dzwonic do wszystkich z tepsy ale uprzedz tych tepsiarzy, ze ich rozmowy darmowe z TELE2 nie obejmuja - placa podwojna stawke w porownaniu do platnych polaczen do tepsy. jedno wielkie gowno, tyle wam powiem. na szczescie moja przygoda z tymi cwaniakami konczy sie w marcu.

Gość 590789
na h.... skusiłam sie na te darmowe miesiące....

Czy możesz odstąpić od umowy - to zależy. Jeśli umowa została podpisana poza siedzibą TELE 2 (np. przedstawiciel przyszedł do Ciebie do domu), wówczas jest możliwość odstąpienia od umowy bez podania przyczyny, jednak obowiązują pewne terminy: - jeżeli TELE 2 poinformowało na piśmie o możliwości odstąpienia od umowy i wręczyło wzór oświadczenia o odstąpieniu - można odstąpić od umowy w terminie 10 dni od jej zawarcia, - jeżeli nie poinformowało na piśmie i nie wręczyło wzoru - termin wynosi 3 m-ce. W jednym i drugim przypadku należy wysłać pocztą wspomniane oświadczenie listem poleconym ZA POTWIERDZENIEM ODBIORU (!!) Powyższe terminy są uregulowane art. 2, art. 3, art. 4 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny.

Wielbiciel ma rację właśnie przez to wszystko przechodziłam jakiś czas temu i nie chcę mieć z Tele-2 nic wspólnego :O

Witam🌼 nie wiem jaka to firma ale czytam ze jakas mafijna :(,mam pytanie a mozna zaufac firmie Dialog...wlasnie podpisałam z nimi umowe bo tanszy net i abonament,czy faktycznie sie oplaca ma ktos telefon z Dialogu.??/

Gość a moja ciotka odebrała list
za potwierdzeniem odbioru i podpisanie świstka było potwierdzeniem ,że chciała tele2😠 czujecie ??? poczytała ten papier rzyciła w kąt i cisza ...a po dwóch miesiącach zmieniono jej prefiks -czyli nie wiedziała nawet,że dzwoni przez tele2 i rachunek przyszedł taki ,że omal zawału nie dostała miała przeboje z nimi a kiedys zastałam u mojej sąsiadki taka sytuacje ,że pani z tele 2 najpierw wyciągnęła od niej adres ,pesel a dopiero potem powiedziała,że jest z tele2 :O a ,ze starsza kobieta i nie wiedziała co robić i jak sie wykręcić więc z błaganiem w oczach oddała mi słuchawkę...no i rozpętałam małą wojenkę -przedstawiłam sie jako córka i zaczęłam wrzeszczec w tel -dlaczego najpierw nie przedstawia sie a potem proponuje usługe uffffff.....zagroziłam cięzką konsekwencja i zaczęłam na nia krzyczec a pani TEŻ... ale udalo sie w to nie wdepnąc...

a moja ciotka odebrała list ---> właśnie taki przypadek z podpisywaniem potwierdzenia odbioru przerabiałem. Tele 2 przysłało (po wcześniejszych ustaleniach telefonicznych) kopertę, w środku miał być druk zamówienia usługi, umowa, warunki świadczenia usług, regulamin, cennik i koperta zwrotna. W przypadku zainteresowania podpisaniem umowy należało (wg ustaleń telefonicznych) podpisać zamówienie i umowę z koperty i im odesłać. Tymczasem... przesyłka była \"za potwierdzeniem odbioru\" z tym, że na kopercie naklejono dokładnie ten sam druk zamówienia, który był wewnątrz koperty i złożenie podpisu na kopercie jako potwierdzenie odbioru Tele 2 uznaje jako ZAWARCIE UMOWY! :o:o Zgromadziłem przy okazji tej sprawy cały zestaw przepisów, które złamało Tele 2 (8 artykułów z aż 3 ustaw). Z osobą która to podpisała (mało kumata niestety) byłem u Rzecznika Praw Konsumenta (sprawa dobrze im znana) i zgodnie doszliśmy do wniosku, że ewentualna rozprawa w sądzie jest jak najbardziej do wygrania, ale tylko z jednego artykułu, bo na pozostałe nikt nie ma wystarczających dowodów. Jednak nikt się w sprawy sądowe nie bawi, bo zerwanie umowy skutkuje jedynie naliczeniem kary w wys. 100 zł i to opłaca się dużo bardziej niż rozprawa.

Żeby było zabawniej... Tele 2 kusi tymi kłamliwymi reklamami, że o ileś tam % (20 czy 30) jest u nich taniej niż w TPSA, ale jak się przyjrzeć dokładnie tym cennikom i warunkom świadczenia usług wychodzi, że różnica w cenach jest bliska 0, a w niektórych ofertach wychodzi nawet kilka % drożej :D

Gość arcctgx
no ja przez pewien czas pracowalam w biurze obslugi TELE2.... niewiele bo 2 miesiace, ale dluzej sie nie dalo. istny burdel ta promocja to nie taka super jak sie wydaje. To jest polaczenie abonamentu telefonciznego + internetu 1Mb masz do wyboru 3 abonamenty rozmowy non stop dobry wieczor i weekend oraz 60 minut umowe mozesz podpisac na 24 albo 36 miesiacy... i od tego wlasnie jaki abonament i na ile umowa zalezy ile miesiecy za darmo. Moze to byc 6 przy najwyzszym abonamencie ale moze buc i 2 przy najnizszym. na aktywacje tegos trasnzie sie dlugo czeka, ciagle ludzie dzwonili z pretensjami. no i jak ktos slusznie zauwazyl... dostaje sie przesylke i odbior przesylki jest juz podpisaniem umowy. MAsakra! co prawda ma sie 0 dni na telefoniczne odstapienie od tej umowy, ale mimo wszystko tak sie nie robi. czesto tez przedstawiciele handlowi z ktorymi sie podpisuje umowe przedstawiali sie, ze sa z telekomunikacji polskiej i tez pelno problemow i pretensji ludzie mieli. generalnie- nie polecam

Gość arcctgx
ma sie 10 dni mialo byc, a nie 0 ;]

Gość 590789
tak,podpisałam poza siedziba tele2.Kurier sie pojawił z przesyłką tj kamerą gratis=podpisanie umowy. Wiecie co mam na nich haka...Na umowie dopiero po wyjściu kuriera zauważyłam,że....ale jaja :umowa zawarta między tele2 a-i tu dane jakiegos goscia z innego miasta,łacznie z jego nr stacjonarnym,adresem itp,a mw dalszej częsci mój adres do korespondencji,email,komórka.Czyli ma podstawie tej pomyłki moge unieważnic ta umowe???Ale oni maja burdel,albo to jakaś kombinacja? ktoś wspomniał o mojej lekkomyslności..coś w tym jest,ale to temat raczej na forum-Zdrowie.tu nie o to chodzi.Pzdr.

Gość d313f1f
ja pracowalem w tele 2 i to nie jest prawda ze przyjdzie jeden rachunek:) nie maja swojej skrzynki pocztowej nie maja nawet siedziby:)

Gość 590789
Jak to nie jeden?