Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kariina24

Błagam wejdźcie i zobaczcie - wyniki badań, małe dziecko!

Polecane posty

Gość kariina24

:( :( :( własnie trafiłam na kalkulator badań i jestem przerażona :( !!! Sprawdziłam wyniki z 25/26 tygodnia ciąży a dzidziuś jest jak na 12-17 tydzień!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! : CRL= Brak danych BPD = 25.4 - 14 Tygodni 3 dni,Odchylenie standardowe:+/- 8 Dni HC = Brak danych AC = 52.0 - 12 Tygodni 1 dni,Odchylenie standardowe:+/- 12 Dni FL = 25.6 - 17 Tygodni 5 dni,Odchylenie standardowe:+/- 10 Dni

no przecież to badanie robił ci lekarz, więc gdyby coś było nie tak to od razu by powiedział...

Gość kariina24
TO SĄ WYNIKI tamte są wcześniejsze przepraszam: BPD = 69 - 27 Tygodni 5 dni,Odchylenie standardowe:+/- 15 Dni HC = Brak danych lub dane błędne. AC = 128 - 18 Tygodni 3 dni,Odchylenie standardowe:+/- 14 Dni FL = 47 - 25 Tygodni 5 dni,Odchylenie standardowe:+/- 15 Dni To są wyniki z 25/26 tc, nie wiem czy lekarz by mi powiedział, może nie nalezy się tym martwić narazie???

Gdyby było cos nie tak to dlaczego lekarz miałby to ukrywać???? Jest napewno dorbze,więc głowa do góry!

Gość kariina24
co to jest wymiar dwu ciemieniowy??

Gość aneczkaaax
lekarz na pewno powiedziałby ci gdyby było coś nie tak, nie martw się na pewno jest wszystko ok

Gość aneczkaaax
wymiar dwuciemieniowy główki to szerokość główki zazwyczaj zaznaczany w usg jako BPD

najlepiej zadzwon do swojego lekarza. AC faktycznie jest niższe. tak jak jest napisane, norma to odchylenie 2 tyg.

Podejrzewam, że to Twoja pierwsza ciąża, prawda? Ja za pierwszym razem bałam się wszystkiego, w drugiej ciąży już byłam spokojniejsza. Wyniki badań miałam różne, reakcje na nie również. Gdyby było źle lekarz pewnie zatrzymałby Cię w szpitalu ale to też nie powód do zmartwień. W drugiej ciąży na USG wyszło mi, że dziecko ma za dużą głowę, powtarzali badania, na szczęście to było tylko przewrażliwienie lekarza. W pierwszej ciąży jak zobaczyłam wyniki toksoplazmozy (70-krotnie przekroczona norma) to nie mogłam sobie miejsca znaleźć, później się okazało, że taki wynik świadczy o przebytym zakażeniu (czy coś takiego) i że jesteśmy już bezpieczni. Sytuacji stresujących było sporo. Pamiętaj, w ciąży zawsze trzeba na siebie uważać!!! Nie brać na poważnie rad koleżanek, ciotek itp. ale na wszelki wypadek sprawdzać co się da (na spokojnie i dla własnego dobrego samopoczucia zawsze pamiętając, że to tylko profilaktyka).Gdyby było coś źle to już byś o tym wiedziała. Nie martw się, następnym razem będziesz dużo mądrzejsza a wyniki badań zostaw do oceny lekarzom. Śpij dobrze i się nie denerwuj bo jak Cię dzidziuś kopnie to zobaczysz...