Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnEtK xD *

Kolczyk w pępku

Polecane posty

Gość AnEtKa xD *
Fruti a Ty sobie robiłaś tam w tym salonie na ''Y''? xD ;P

Gość AnEtKa xD *
Ej no ;/ Wszyscy mówią co innego. Weście mi napiszcie ile to sie goi? i kiedy mozna juz zmienic... =/

Gość Sandi14
w salonie ci wszytko powedzą i

Anetka tak w Yakuzie. Ono jest dobre naprawdę :) Idź tam nie będziesz załowała. Pepek goi się... ja bym powiedziała od dnia przekłucia do 6 miesięcy. Nawet czasem jak ktoś ma rok jak moja koleżanka to czasami jej ropka poleci. Ja mam 7 mies i jes wszytsko dobrze, problemów z gojeniem żadnych nie miałam. Po miesiącu już kolczyk normalnie wyjęłam i zmieniłam na innym. RObiłam kolczyk w czerwcu w lipcu jechałam na wakacje, normalnie kąpałam się w basenie i nic zero babrania! W piątek znow idę do tego salonu tylko tym razem przekłuć nosek :)

Acha i przekłucie razem z kolczykiem kosztuje 110zł a jak masz swój kolczyk to 60 zł. Tylko musisz mieć odpowiedni kolczyk żeby Ci przebili. Nie no naprawdę czyściutki salonik, nawet tam niektóre znane osoby tatuaże sobie robiły np Przemysła Saleta, albo Michał Figurski :) nie jest zły cieszy się opinią. Tam Ci procer wszytsko dokładnie wyjaśni co i jak, jak masz dbać a jak nie zapamiętasz to na karteczce Ci napisze tak jak mi :P Tylko musisz przyjść z osobą pełnoletnią żeby zgodę podpisała :) jeżeli sama nie masz 18 lat :P of cors

Anetka tam jest napisane \"okres gojenia w zależności od miejsca przekłucia... od 2 tyg. - do kilku miesięcy. \" W ZALEŻNOŚCI OD MIEJSCA PRZEKŁUCIA. A pępek uprzedzam, jest nabradziej, rudnym i żmudnym miejscem do gojaenia a to dlatego, że : Schylasz się, to wtedy brzuch się zgina, napinasz, to brzuch też, ciągle brzuch wykonuje jakaś \"pracę\" Dlatego nie wierz jakimś głupim idiotką jak przeczytasz \"mam kolczyka w pępku 2 tyg i jest już zagojony\" bo to gówno prawda. Przecież nie widać co się dzieje z tym kanale przekłucia? W końcu kucie igłą to duża ingeencja w ciało więc nie wierz w te głupoty, pępek nie zagoi się w 2 tyg... POZDRAWIAM :) i napisz na jaki salon się zdecydowałaś i kiedy idziesz robić:)

Gość AnEtKa xD *
:) Zrobie sobie w tym Yahaza czy jakos tak xD ;] ;] Może nie zędleje odrazu w końcu to trwa kilka sekund no nie? xP Kolczyś robie po świętach ;) Nieiwem kiedy dokładnie jak mamusia znajdzie czas to jedziemy ;D ;D Jupiiiiiiiiiiii! xD

YAKUZA :P:P No i dobry wybór :) a to czyli ten kolczyk to taki prezencik na święta?:> Ja bym nie wytrzymała do PO ŚWIĘTACH dlatego idę przed , jestem gorącej wodzie kąpana, coś mi się ubzdura i zaraz musze to mieć hehe;) Ale przynajmniej dobrze, że mama się zgodziła. Przebicie trwa 10 sek, chociaż mi się wydawało, że z 5 min :D a To tylko pyk i już jest :) nie ma co się stresować naprawdę.

Gość AnEtKa xD *
JUż niemoge sie doczekać!!!!!!! Niewiem też czy tyle wytrzymam ;( xD

ja już w piątek :P ale już nie wytrzymuję i chce jutro ale jutro kończę późno lekcje i znając mnie nie będzie chciało mi się jechać do centrum chociaż mam autobusem ze szkoły 10min :D a z domu niecałe 10min :P a tak to w piątek biorę swojego chłopaka pod pachę i idzie ze mną, dla towarzystwa hehe :) Anetke jaka dzielnica? ja Mokotów Dolny :)

Gość AnEtKa xD *
ja mieszkam pod warszawą xDD w Legionowie ;PP ;) Do centrum mam dobre pół godzinki dorogi ;)) I JAK BYŁO NA PRZEKŁÓCIU!!?? Opowiadaj xD

No właśnie byłam wczoraj :) Ne było tak źle nawet nie bolało tak jak przy pępku! Poczułam tylko wbicie igły i jak mi skóra pęka takie pyk pyk łojj to było straszne. Później troszkę czułam, że mam oś w nosie, a po godzinie już nic nie czułam. Nawet nie boli szczególnie jak dotykam, troszkę dziwnie się smarcze, bo jak docisnę mocniej nosek to jednak trochę boli,a nie chce go naruszać zabardzo bo to dopiero co świeże przekłucie. Dziwnie się myje twarz bo musze uważać zeby nie zachaczyć kolczyk hehe :) więcej napisałam w tym drugiem temacie kolczyk w pępku jak chcesz to wejdz i przeczytaj :P A Ty kiedy jedziesz w końcu?:)

Gość AnEtK xD *
O no to fajnie :) Ja jade jakoś może w te wolne dni jak mi sie uda mame namówić ;p hehe :D Jejku juz sie doczekac nie moge :))

najważniejsze, że mam się w gole na kolczyk zgodziła :) teraz to masz juz z górki :) a Wesołych Świąt :)

Gość AnEtKa xD *
tak tak :) WESOŁYCH ŚWIĄT :)) >> A kolczyk robie za miesiąc chyba do teraz ide na miesiąc do szpitala... ;( A tam niebęde mogła na niego uważać bo będe miała rehabilitacje ;| ... Ehh^^ porażka

Gość Sandi14
juz niedlogo zrobie sobie w koncu ten kolczyk...;]

Gość Sandi14
HeLoo wchodzi ktos tu jeszcze na to forum ?? ;D bo nikt sie nie odzywa ostatnii wpis był jakos w święta ;]

Gość Sandi14
słuchajcie wiece gdzie moge kupic igłe 24 ?? bo byłam juz w 3 aptekach i nie ma takiej nigdzie a potrzebuje wnflonem < sora za błedy :P

Gość AnEtKa xD *
heeej ;* hehe xD zapomniałam wogóle o tym forum ;) kolczyka nie mam ;(((((( za oceny. bede miała przed wakacjam .. -.- ehh starzy -.-

ja Ci powiem tak ze jak juz wkoncu bedziesz przebijac... piercing polega na przekluwaniu igla!!! i tylko igla!! i tylko w studiu piercingu a nie u kosmetyczki!! kosmetyczka moze Ci ucho przebic co najwyzej!! igla Ci przekluje a pistolet "rozrywa" skore!! po pistolecie bardzo rzadko sie goi tak jak powinno. i nie sluchaj tych bzdur jak ktos Ci proponuje przebicie pistoletem. sama mam kolczyka. zagoil mi sie w 1 m-c (ale tak do konca a nie powierzchownie) bo mialam to zrobione solidnie w studiu przez profesjonaliste. oczywiscie kosztuje to odpowiednio ale przynamniej mam pewnosc ze higienicznie i bezpiecznie. ja tez sie boje igiel i to koszmarnie sie boje... ale cos za cos. przemywasz to pozniej sola fizjologiczna przez tydzien 2x dziennie i wszystko sie ladnie goi. pozniej sie nie kapiesz przez tydzien w wannie, zaleca sie prysznic i przez 2-3 m-ce zadnych kapieli w roznego rodzaju syfach takich jak basen, morze czy jezioro! jezeli postapisz inaczej niz napisalam to nie dziw sie jesli nie bedzie Ci sie goic prawidlowo. nie uwazam sie za jakiegos znawce ale dosc duzo sie naczytalam, nasluchalam i po sobie przekonalam ze wiem...

Gość AnEtK xD *
okej dzięki ;))