Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krupciaaaaa

Co bardziej się opłaca?

Polecane posty

Gość krupciaaaaa

Gość krupciaaaaa
Drogie mamusie co bardziej sie opłaca wziąść na raty w jednym sklepie pralke, lodówke, odkurzacz czy moze lepiej wziąść pozyczkę w banku (ok2500-2700) i sprzęt kupić za gotówkę? zastanawiam się co bardziej sie opłaca i kompletnie niewiem ...

Gość upupupuououopupppuupup

Najlepiej sprawdź oprecentowanie i wtedy będziesz miała wszystko na dłoni :) Policzysz sobie ile więcej będziesz musiała przy ratach a ile rpzy kredycie.

Gość pomogę wam
Najlepiej poszukaj gdzie jest promocja - raty 0 % i nie daj sobie wcisnąć ubezpieczenia kredytu - wtedy to co kupisz, masz za normalną cenę tylko rozlożone na raty. Weź tylko pod uwagę, że biorąc na raty np. 3 rzeczy masz w sumie dość dużo do płacenia (np. 3 raty po 100 zł to już 300 ). A biorąc kredyt możesz go rozlożyc na więcej rat i wtedy miesięcznie placisz mniej - np. 100 zł. Tylko wtedy placisz procent + koszty kredytu. Wybór zależy od twoich mozliwości spłaty miesięcznej kwoty.

Gość Maminekk
W części sklepów np Euro RTV/AGD obowiązują raty 0% (naprawdę 0 - bo sama tak kupowałam). Dodatkowo pierwszą ratę płaci się tam dopiero po miesiącu. Poszukaj takiego sklapu i kup wszystko tam - to się naprawdę opłaca, zapłacisz tyle ile byś zapłaciła kupując za gotówke i żadnych odsetek, a wszystkie potrzebne sprzęty będziesz miała w domu od zaraz

Gość Klupss
Jak bierze trzy rzeczy w jednym sklepie, to nie ma trzech rat tylko jedną. I ogólnie bardziej opłaca się brać na raty niz pożyczki gotówkowe. pamiętaj o tym, o czym już ktoś wyżej wspomniał, aby zrezygnować ze wszystkich mozliwych ubezpieczeń kredytu, bo naprawdę nie ma takiej potrzeby. No i szukaj najlepiej rat 3x0%.

Gość krupciaaaa
wlaśnie tak myslalam zeby wziąść wszystko w jednym sklepie i rozłozyc to np. na 20 rat ... teraz idą święta więc moze jakies promocje będą w sklepach rtv i agd

Gość do krupci
Jak ja kupowałam sprzęt do domu to najpierw pobiegałam po sklepach i sprawdziłam co ile kosztuje w każdym, dodam że miałam upatrzone rzeczy konkretnie. W sumie kupiłam tam gdzie pracuje mój znajomy i na każdą rzecz zrobił mi maksymalny upust jaki mógł i takim sposobem wyszła kuchenka i okap (jak później podliczyłam ceny z innych sklepów za darmo) Moja rada to taka upatrz co chcesz konkretnie, potem przejdź się po sklepach i negocjuj, słowo daję da się targować w każdym sklepie im też zależy aby sprzedać. I wtedy zobaczysz bo może upusty będą większe i będzie opłacać się wziąć kredyt w banku. Na końcu bierz pod uwagę na raty bo może się okazać że zapłacisz dużo więcej podsumowując raty. I ważna sprawa dowóz do domu czy w cenie czy nie.

jeżeli masz dostęp tz. karte do makro to polecam jest często promocja 0% wiem bo sama tam kupuje