Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lampion

Lampion adwentowy

Polecane posty

Gość Lampion

Witajcie 🖐️ Czy znacie jakieś strony gdzie są lampiony adwentowe? Potrzebuję jakiś wzór, bo muszę zrobić do środy. Pozdrawiam :)

Gość Lampion
naprawdę nikt nie zna jakiejś strony, albo sam kiedyś robił?

Gość Lampion
bo chcę zrobić lampion, możesz mi opisać jak robiłaś?

hmm... mogę;) nie miałam wtedy nic twardego, więc \'ścianki\' były z kartonika po płatkach śniadaniowych :P ja robiłam taki w kształcie latarenki ;) wycinasz siatkę, tak jak kiedyś robiło się modele na matematykę ;) (graniastosłupy) do tego wycinasz siatkę, żeby skleic ostrosłup- ale taki bez podstawy... tą górną \'podstawę z graniastosłupa też odcinasz (potem złączysz ten \'trójkątny\' z \'prostoątnym\' i powstanie \'latarenka\') zanim to zrobisz, to obklej te \'siatki jakimś papierem kolorowym czy czymś takim (albo pomaluj np. na czarno :) ) w ściankach powycinaj jakieś kontury (wszystko zależy od Twoich chęci i zdolności- choinka, aniołek, dzwonek, śnieżynka, kosciół... co tam chcesz) musisz też kupic bibułkę prasowaną (mogą byc różne kolory) i od wewnątrz \'podklejasz tym to wycięte) jeszcze jest Ci potrzebny drucik, mała żarówka i bateria- montujesz baterję z lampką, baterjęprzyklejasz do \'dna\' lampionu od wewnątrz, na zewnątz musisz przeciągnąc (też na dole) dwa druciki, żebys mogła je \'połączyc\' (żeby \'zaświecic\' żarówkę) sklejasz wszystko... no i jeszcze przez \'czubek\' musisz przeciągnąc coś do trzymania... czyli jakiś sznureczek czy wstążeczkę... no i gotowe ;)

Gość Lampion
dziękuję Ci bardzo koloratko 👄 👄 👄 👄 👄 :)

nie ma za co :) sama bym sobie taki lampion chętnie zrobiła, ale niestety nie ma takiej potrzeby ;) jakbyś miała jakieś pytania albo coś Ci nie wychodziło, to możesz pisac na maila... :P

Gość gość
LyV61JPKEEeYxFwbEe24NPgK