Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ckm vc

Terapia u psychoterapeuty - pytanie

Polecane posty

Gość ckm vc

Chyba poiwnnam wybrać sie do lekarza od dusz. No własnie, nigdy nie korzystałam z takiej pomocy, ale nie radzę sobie z sobą. Pytanie brzmi: czy z problemami nalezy wybrać się do psychologa czy psychoterapeuty? czy jest w ogóle jakasśróżnica między tym a tym? I jeszcze jedno - czy idąc państwowo zostanę potraktowana jak na taśmie produkcyjnej? Gdyby ktoś mógł służyć radą byłabym wdzięczna.

psychoterapeuta moze byc z wyksztalcenia psychologiem, albo moze byc lekarzem, albo kims innym mozesz isc z jakimkolwiek problemem zyciowym czy duchowym nie wiem jak zalatwia, czy tasmowo czy nie

Nie zostaniesz tak potraktowana. Ja byłam na dwóch terapiach państwowych, teraz chodzę na trzecią prywatnie i na razie to ja ciągle gadam, gadam, gadam... :O więc nie wiem, jaki jest tym razem tok leczenia, a 70 złotych leci :( + dojazd.

Gość zalezy na kogo trafisz
musisz spróbować co do wyboru rodziaju terapii - jeśli masz ubezpieczenie idź do jakiejś poradnii państwowej, tam zrobią ci coś rodzaju "kwalifikacji" i zadecydują czy potrzebujesz terapii i jakiej