Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biologia

Geniusza z biologi? /

Polecane posty

Gość biologia

Kto jest bardzo bardzo dobry z biologii? Dwa trudne zadania dla bardzo mądrej osóbki: 1/ Przedstaw łańcuch spasania którego ogniwem jest wiewiórka oraz określ poziom troficzny do którego należy wiewiórka. Wyjaśnij dlaczego w naturalnych biocenozach prawie nigdy nie funkcjinują pojedyńcze łańcuchy troficzne lecz sieci zależności pokarmowych 2/ Sukcesja ekologiczna to kierunkowe zmiany zachodzące w ekosystemie i stopniowo przekształcające go w inny/ Uporządkuj etapy sukcesji jeziora wpisując w odpowiednie miejsca cyfry od 1 do 7 podmokły las poszerzenie się pasa roślinności przybrzeżnej przekształcenie się jeziora w torfowisko zarastanie powierzchni trawami turzycami, krzewami i drzewami zmiejszanie się powierzchni lustra wody przekształcenie się jeziora w bagno odkładanie się na dnie jeziora coraz grubszych warstw osadów Podaj nazwę ostatecznego trwałego stadium ekosystemu Wyjaśnij na czym polega sukcesja pierwotna i podaj jej przykład z góry dziekuje za jakąkolwiek odp

Gość PORADY SPECJALISTYCZNE
pedro z f23 - Niestety , ja jestem profil humanistyczny :D - a to dla kolezanki która nie moze sobie z tym poradzić a ja w ogóle:)

Gość biologia
Kacha111 dzięęki :*

Gość biologia
hop

kurna , jak jeszcze moga zagmatwać proste pytania . normalnie ci w Kuratorium oswiaty to nie maja co robić . tylko dodatkowe wyrazy wpieprzac do prostego pytania .

Gość a mnie sie nie podoba
odp na pyt 2 7 6 4 5 2 3 1 jest to sukcesja wtórna, ukształtował się las sukcesja pierwotna - polega na tym że nowy ekosystem tworzy się w miejscu w którym nigdy wcześniej nie było życia np. hałdy

Gość biologia
jankesa - no własnie,zgadzam się z Tobą :* a mnie sie nie podoba - wow dzieki w zad 2. Uporządkuj etapy sukcesji jeziora wpisując w odpowiednie miejsca cyfry od 1 do 7 1.podmokły las 2.poszerzenie się pasa roślinności przybrzeżnej 3.przekształcenie się jeziora w torfowisko 4.zarastanie powierzchni trawami turzycami, krzewami i drzewami 5.zmiejszanie się powierzchni lustra wody 6.przekształcenie się jeziora w bagno 7.odkładanie się na dnie jeziora coraz grubszych warstw osadów czyli 7-6-4-5-2-3-1?

Gość biologia
?

Gość Ydealysta z Marsa
przytepawa jestes.

no tak właśnie ma być :)to TY jesteś przytępawy skoro nie wiesz że to jest prawidłowa kolejność :classic_cool:

Gość biologia
a mnie sie nie podoba - dziękuje ślicznie !:))

Gość Ydealysta z Marsa
o kurde druga madra sie znalazla.to nie bylo do ciebie debilo,ale widze ze zaslugujesz na to miano.

przepraszam bardzo źle przepisałam cyferki ma byc tak: 7 5 6 4 3 2 1 :)

Gość biologia
Eh :/

co eh :/ naprawdę źle przepisałam ostatnia kolejność jest dobra przepraszam :(

chociaż nie, trawy i drzewa nie wyrosną a bagnie więc ma być tak, że najpierw wytworzy się bagno, potem torfowisko i po tym zaczną na nim rosnąć drezwa i krzewy .

Gość biologia
moze ktos jeszcze się udzieli w tej sprawie?

Gość biologia
pedro z f23 - moze ty dasz jakąs radę ;>