Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o matkoooooo

oceńcie

Polecane posty

Gość o matkoooooo

jakie szanse na znalezienie pracy ma mgr turystyki i na jakie zarobki może liczyć (mówimy tu o mieście wojewódzkim)

Gość o matkoooooo
bo w sumie mam dylemat: czy skręcać w domu długopisy (chałupnictwo), czy pracować w hotelu jako call girl, poradźcie

Gość call girl.....

Gość o matkoooooo
:) jak zwykle podszywacze są pierwsi

Gość dontyouknow3
to zależy w jakim regionie mieszkasz-czy masz jakieś kursy pokończone np. pilot wycieczek itp.

Gość dontyouknow3
no i co byś chciała robić...języki jakie znasz...

Gość o matkoooooo
Znam język migowy i esperanto

Gość o matkoooooo
mieszkam w Poznaniu, znam dobrze niemiecki i podstawy angielskiego, pilotaż odpada, bo nie podoba mi się taki zawód :)

Gość o matkoooooo
czy to juz koniec waszych odpowiedzi????

Gość dontyouknow3
Nie wiem jak jest z praca w Poznaniu w tej branży ale biura turystyczne dobre powinny coś Ci zaproponować-ja mieszkam nad morzem-tu można być przewodnikiem bo wycieczek jest masa ale biura podróży nie są takie wypasione...nie wiem nawet ile płacą w biurze podróży...wiesz-w sumie w całej Polsce coś się dla Ciebie znajdzie... a czy czasami ta twoja mgr. to nie jest geografia z turystyką???

Gość o matkoooooo
organizacja i obsługa rekreacji i turystyki :) wcześniej pracowałam na recepcji, płacili 1500 na rękę, ale praca delikatnie mówiąc beznadziejna, teraz szukam czegoś innego, nawet w innej branzy, bo coś widzę że to mgr na nic się zda

Gość dontyouknow3
http://www.epuls.praca.gov.pl/index.php?ProsteCo=0&ProsteWart=podr%F3%BFy&ProsteOpcje=2&apl=gl&SzukProst=1 to znalazłam na e-pulsie ja jestem tez w takiej sytuacji jak ty-mam mgr. ale mogę sobie go w tyłek wsadzić bo do szkoły nie pójdę pracować-w sumie co tam praca-najpierw trzeba roczny staż odbębnić za 400 złotych-masakra

Gość dontyouknow3
Kurcze w sumie to jest koniec roku niedługo-więc zaczepiłam się wogóle za grosze nie w moim zawodzie (żadnym z 3) bo coś trzeba robić i od nowego roku mam nadzieję, że coś się zacznie

Gość o matkoooooo
dziękuje dontyouknow3, próbuje rękami i nogami uciec od wyjazdu do Irlandii, ale wpadam w coraz większą panikę, a najgorsze jest to że się studiuje te 5 lat a potem gówno z tego się ma, chory kraj

Gość dontyouknow3
O tym samym codziennie myślę-mam 3 zawody, w tym magistra-3 języki w miarę znam a jak szukam pracy to takie wymagania mają, że poezja...a nie uśmiech mi się wyjeżdżać również...trzymam kciuki...ja kiedyś fartem znalazłam dobrze płatną pracę

Gość o matkoooooo
a ile masz lat jeśli można wiedzieć?

Gość dontyouknow3
24 skończyłam w listopadzie

Gość o matkoooooo
up up

Gość o matkooooo
i dzisiaj też up up

Gość Lizzyy
Jestem na pierwszym roku TiR - bardzo mi sie podoba.dziewczyny czy naprawde jest tak ciezko znalesc prace po tych studiach? - przyznam troche mnie wystraszyłyscie . Ja chciałabym byc pilotem lub rezydentem

Gość o matkoooooo
moim zdaniem trudno, takie studia to ni pies ni wydra, niestety takie skończyłam i teraz trochę żałuje.jeśli chcesz być pilotem, to prace znajdziesz, ja stawiałabym na naukę jezyków