Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

okokokokokokoko

Dwie kreski na teście- SIERPIEŃ 2008

Polecane posty

okoko nie martw sie, moja ciotka przytyla 34 kg i rok po porodzie byla szczuplejsza niz przed ciaza. Pozniej bedziemy sie wszystkie razem odchudzac :D

Flamasterka ja laktator kupię elektryczny z babyono, kosztuje około 120 zł na Allegro w sklepach około 50 zł więcej. Badaniem sie nie przejmuj, mnie tez już tak bolą jak cholera, a wcześniej jak sprawdzał wziernikiem to już wogóle miałam łzy w oczach, ostatnio badał mnie tylko palcami, ale mimo wszystko bolało jak fix. Lekarz powiedział, że to normalne. Poza tym chyba boli bo on już dotyka szyjki macicy a to samo w sobie przyjemne nie jest. Hemoroidami sie też nie przejmuj, choroba cywilizacyjna. Co do staników to dziwne, mi przyszły hmm zapłaciłam w czwartek a dostałam w piatek. Ale oni to wysyłają pp. a z tą różnie bywa. Po prostu Julka nie martwię się, potem będziemy się odchudzać. Ja sie bardziej bałam, że przy problemach z cukrem dzidziuś będzie duży, ale nie jest, ja to trudno.

a no tak, zapomnialam o twoich cukrowych przebojach :) moj maly jest jakis taki w normie, i z ostatniej miesiaczki i z usg wychodzi 1 termin :) na 15.08 cesarke mam 2 tyg przed na 31.07 znak zodiaku lew wychodzi :)

flamasterka mnie wlasnie tez badano wewnetrznie ostatnio i czulam taki bol ze szok, az mi prawie łzy polecialy. Myslalam, ze ta lekarka jakos malo fachowa bo wczesniej jak chodzilam do innego lekarza to nic nie czulam. ale wlasnie ona powiedziala, ze tak wysoko w ciazy to juz boli :o

Zdecydowanie :D. Dlatego chciałabym takiego małego lewka :D Hhehehe. Chociaż teraz ten z pierwszej części to są grzeczne miłe i układne :D Gorsze są takie jak ja :D

u nas tez trwa "walka" i obstawianie w kogo wrodzi sie mala, bo jesli urodzi sie przed terminem to bedzie lewkiem jak mamusia a jesli urodzi sie po terminie to bedzie panienka jak tatus :-D hmmm wolalabym miec w domu lewka sprzymierzenca :) moze tak jest z tym bolem, w sumie chodze do tej samej lekarki od poczatku i juz przy ostatniej wizycie bolalo mnie jak jasna cholera. jak boli tak przy zwyklym badaniu to az strach pomyslec co bedzie przy porodzie :O dziewczyny ginka kazala mi pic kwasne napoje, zapomnialam zapytac jakie, moze wy wiecie, bo chyba nie sok po ogorkach kiszonych?

hejka mamuśki ;) Ale żeście naskrobały przez 4 dni co mnie nie było ;) Nawet nie mam jak nadrobić. Mam nadzieję, że u Was wszystko ok. U mnie na razie jest w miarę ok, tylko czasami Maxiu mnie denerwuje. No cóż widać musi mi podokuczać ;) A Julcia jak na razie więcej śpi. Je średnio co 2-3 godziny. Bywa że czasami w nocy w łóżeczku nie chce spać i ląduje w łóżku, ale nie mam zamiaru jej przyzwyczajać, bo później będę miała problem z wyprowadzeniem jej z niego.

bo mam odczyn moczu obojetny witaj w gronie lwikow, fajnie, ze to grono bedzie coraz wieksze dzieki sierpniowym mamuskom :)

flamasterka ja tez musialam zakwasic mocz. lekarz kazal mi brac duzo wit C bo jej nadmiar jest wydalany z moczem i jak jest jej za duzo to nie szkodzi. No i pic 2 l minimum wody dziennie :)

Dziewczyny! Ja przytyłam 4 kilo, jakims cudem , i wszystko poszło mi w piersi. a Wy poważnie już macie mleko????? kurcze , ja planuje małą mieć na \"cycu\" jak najdłużej ale im wiecej czytam na ten temat tym mam mniejsze nadzieje. A propo ja jestem z 17 sierpnia a mam termin na 22 były by jaja jak by sie mała urodziła 17 jak mama. Powiem Wam ,że jak rodzina sie dowiedziała o datach dzwonili do taty małej żeby sie pomodlił żeby to nie była córa i nie 17 bo raczej nie da rady.....z dwoma takimi. ot tak mi sie przypomniało.U Was też takie gdybania po rodzinach? A z bólem przy badaniu, to jak byłam w szpitalu na obserwacji w dniu wypisu robia badania.W życiu nic mnie tak nie bolało ale raczej dlatego ze lekarze ha cała banda lekarzy pielegniarek i stażystów potraktowali mnie jak miesko do praktyki.Skończyło się na awanturze i trzaskaniu drzwiami.A panu dziekanowi powiedziałam, że nie urodziłam piątki dzieci , nie praktykuje rozpychania moich intymnych części ciała i jeżeli mówie że ma przestać to właśnie znaczy, że ma a nie że jeszcze wytrzymam.I tak cały oddział nie mówił o niczym innym tylko o tej pyskatej pani z 16stki.

Jejku dziewczyny, z tymi obawami przyszlych mam, to czytacie mi w myslach. Ja mam dokladnie tak samo. O porodzie staram sie nie myslec, bo jestem straszna panikara i szczerze mowiac, wole nie wiedziec, co mnie czeka. Ide w czwartek na wizyte, zrobia mi usg i nie wiem co jeszcze. Wizja badania recznego przeraza mnie po tym, co napisalyscie na jego temat. Moja polozna proponuje wykonywac masaz rozciagajacy miesni pochwy, bo im bardziej elastyczne, tym mniejsze ryzyko naciecia krocza. Podkreslala tez, ze to boli i dlatego ja nie moge sie przemoc. Malir-> ja jak Ty - chojrak jestem przed faktem, a potem bojaca dupa ze mnie. Przytylam 10 kg, wiekszosc w brzuchu i piersiach, ale mam jeszcze prawie 6 tyg., wiec na pewno na tym nie stanie. Co do karmienia, to mam ta sama traume: ze dziecko zrani mi brodawki i ze nie dam rady. Kupilam juz nawet laktator - reczny z Tommee Tippee. Wyglada calkiem przyjaznie. Karusia-> ja tez mam taka slodkawa ciecz, jak nacisne piersi. Moj maly mial juz dzis dwa razy czkawke. Smieszy mnie to jego czkanie:)

Hej Hmnnn mi tez wylatuje z piersi plyn przezroczysty,ale jakos nie mam ochoty go smakowac,widze tylko ze jest lepki,wiec napewno gestrzy niz woda:P Najadłam sie tych czeresni,a teraz mi w brzuchu jezdzi i pewnie skonczy sie to wizyta w toalecie,bo troszku przesadzilam z iloscia:D:D:D Co do lakttorow,ja kupilam reczny Aventu,jak sie nie przyda to sprzedam i tyle,ale jestesm takim typem czlowieka,ze musze sama wszystko kupic,bo musze widziec co i jak i musze miec zawsze wszystko przed czasem aby byc pokojna:D:D W środe mam wizyte u gin,a po wizycie mam zjawic sie z mezem w szpitalu u naszej poloznej i obgadac do konca co i jak i zobaczyc w koncu sale porodowa itp.,bo ostatnio nam sie nie udalo bo jakas pani akurat urodzila. Mam nadzieje,ze teraz sie uda:P:P Co do piersi i karmienia jeszcze,to wiecie co jak sie rozbiore i tak patrze na te moje giganty i te wielkie brodawki i sutki to zastanawiam sie jak mlody da rade z nich pic,bo wydaje mi sie,ze one beda wieksze od jego calej twarzy:P:P:Poby dal łobuz rade:D:D

Hmm, porodu jeszcze też sie nie boje , ale tylko dla tego ,że jestem chojrak z natury, no co ma być to bedzie.Najgorsze dla mnie jednak to , że bedą np musieli mi naciąć krocze a tego to poważnie nie chce. Każda moja kolezanka twierdzi , że poród ok ale krocze to masakra. Szylusia--> jak sie ciesze że nie tylko ja jestem zdumiona :) rozmiarem swoich piersia najgorsze , że jeszcze to nie koniec ich przybierania buuu.

Hmm, porodu jeszcze też sie nie boje , ale tylko dla tego ,że jestem chojrak z natury, no co ma być to bedzie.Najgorsze dla mnie jednak to , że bedą np musieli mi naciąć krocze a tego to poważnie nie chce. Każda moja kolezanka twierdzi , że poród ok ale krocze to masakra. Szylusia--> jak sie ciesze że nie tylko ja jestem zdumiona :) rozmiarem swoich piersia najgorsze , że jeszcze to nie koniec ich przybierania buuu.

Hej, ale z was cwaniaki! Ja musze powiedziec ze mimio ze mam rodzic po raz drugi to mam gorszego pietra niz za pierwszym razem!Mojego synusia rodzilam prawie 20h i teraz tlumacze sobie ze gorzej to juz chyba nie bedzie ale to na niewiele sie zdaje.Bez przerwy karze mojemu mezowi powtarzac ze na pewno pojdzie szybko i prawie bezbolesnie!hehe A co do tych bolacych piersi to ja znalazlam najlepsze dla mnie rozwiazanie.Kiedy juz nie moge wytrzymac bolu i nic innego nie pomaga to uzywam nakladki na sutki przez kilka dni(tygodni). Wiem, ze wiekszosc lekarzy ich nie poleca, bo dziecko szybko sie do nich przyzwyczaja, ale moj syn nie mial zadnych problemow z odstawieniem ich.Wiec uwazam ze nie ma senu sie katowac i probowac \"jakos przetrwac\"ten najgorszy okres, bo karmienie piersia ma byc rowniez przyjemnym i milym doznaniem dla matki.

szylusia--->ja też pojadłam nektarynek,śliwek i czereśni i ledwo wyrobiłam się na zakręcie do kibelka...Ostatnio odżywiam sie w taki właśnie sposób.Przytyłam 11 kg.Ani mało,ani dużo.Norma ja myślę.

hej. U mie wszystko w porzadku, miewam dziswne skurcze, szczegolnie w nocy,ale jeszcze sie kulam. Dziekuje wszystkim za zyczonka:) O swoich obawach nie bede pisac bo wszystkie mamy podobne. U mnie nadal trwa remont i nie ma czasu na nic. Dopiero teraz zebralam sie zeby troszke poczytac co napisalyscie (a jest tego troszke) :) Biore sie dalej za porzadki, bo jak nigdy szkoda mi czasu na siedzenie.

guślarka---.wybieranie dodatków tak,ale nie spanie z 2 dzieci i mężem na podłodze w kuchni jak miałam cyklinowanie parkietów i tapety natryskowe w całym mieszkaniu...boże jak sobie przypomnę tamte wakacje...blee