Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxMichael

zareczyny...

Polecane posty

Gość xxxMichael

mam sprawe, chce sie zareczyc, ale prosze o wszelaka pomoc :) jakie sa rozmiary pierscionka? jaki wy byscie wybraly, co ma miec, jaki ma byc, duzy, mały, ksztalt itd? czy do 500zl cos dostane? Czy musze ukleknac, jak tak co mowic? planowalem ze w restauracji przyjdzie kelner i przyniesie na talerzu pierscionek, dobry pomysl czy nie? czy cos proponujecie innego? a moze to nawet ok ale cos zmienic? moze glupie pytania, ale wazne dla mnie cholernie.. dzieki za odp... podszywacze prosze oszczedzcie mnie:)

hmmm.... rozmiar palca to musisz znać swojej kobiety. Pomysł z pierścionkiem na tacy nie podoba mnie sie :P Wolałabym otrzymać po prostu pierścionek od swojego ukochanego. Jak przyklękniesz, będzie bardzo romantycznie- jak na filmach :P Wiesz dla mnie wymarzone zaręczyny to te z zaskoczenia ;) Bo jak czegoś oczekuję to wtedy inaczej troszkę to odbieram, jestem szczęśliwa no ale tego oczekiwałam a gdy jest to miła niespodzianka, której się nie spodziewałam to dopiero wywołuje na mnie piorunujący efekt ;) Oczywiście to moje subiektywne zdanie. Może Twoja kobieta nie lubi niespodzianek :)

poszedłem z lubą do złotnika oglądać pierścionki i taki co jej się podobał, kupiłem i poszliśmy do kawiarni na lampkę wina a pomysły rodem z mody na sukces są głupkowate i żałosne

Gość do malinka1983
z tym klekaniem i pierscionkiem na tacy to troche glupie... ja bym nie chciala, zeby moj facet odwalil taki numer. oswiadcz jej sie w sylwestra, tak po prostu, bez zadnych ceregieli. jesli chodzi o rozmiar pierscionka to lepszy ciasniejszy, niz luźny. jakie palce ma twoja ukochana? szczuple czy grubsze? sam musisz ocenic, jakby piersionke byl zly zawsze mozna oddac. pozdrawiam i zycze szczescia w przyszlym zyciu malzenskim ;)

Gość jjfjfj
jeżeli twoja dziewczyna nosi pierścionek - weź go na wzór obwodu jeśli nie - możesz jej zmierzyć obwód palca (serdecznego prawej dłoni) z tego co się orientuję za kwotę zbliżoną do 500 złotych możesz już nawet kupić złoty z malutkim brylantem (to klasyka a klasyka jest najbardziej bezpieczna) co do samych zaręczyn - to twoja inwencja ale zastanów się co by dziewczynie pasowało bo np nie każdej spodoba się włączenie osób trzecich (kelner) i miejsce publiczne (restauracja)

z tym klękaniem to lekka przesada :o podaruj sobie. zamiast do restauracji weź ją może w jakieś miejsce gdzie z zaskoczenia jej się oświadczysz??

Gość xxxMichael
no to teraz mam zupelnie metlik

A ja uważam, ze klękanie to nie przesada! Mój Ukochany ma ponad 190cm i wolałabym żeby przyklęknął niż z góry dał mi pierścionek :P

Gość xxxMichael
prowokacja... dobre! jak mialaby byc prowokacja, to bylo by cos z grubej rury, a tak sama widzisz ze to raczej problem dla faceta a nie jakis zart!

wez jeden zx pierscionkow twojej dziewczyny i zaniesiesz do jubilera i wten spsob bedzieszmogl porownac wielkosci i wybrac odpowiedni rozmiar i zobacz czy ona woli srebro czy zloto? jezeli woli srebro to pierscionek kup z bialego zlota.....mozesz tez zaobserwowac jaka bizuterie woli czy bardziej widoczna czy skroomna....albbo mozesz wziasc do pomocy jej siostre lub przyjaciolke one Ci napewnopomoga a co do zareczyn to mysle ze w zaciszu domu bukiet roz z zaskoczenia powinno wystarczyc:D

Gość xxxMichael
to ktos za mnie!

ja jestem tradycjonalistką, ślub to tradycja, zaręczyny to tradycja więc klękanie też należy do tej tradycji i nie powinno się tego unikać a poza tym klęknięcie przed ukochaną jest wyrazem szacunku do niej --- a romantyzm swoją drogą :) tylko niech ci nie wpadnie do glowy glupi pomysl jakich wiele w filmach wkładania pierścionka do jedzenia np. ciastko, budyń itp, bo to się może tragicznie skończyć. A co do fasonu pierścionka to najbezpieczniejszy jest taki tradycyjny skromny czyli z jednym oczkiem (brylancikiem) Nie wiem czy 500 zł wystarczy na brylancik ale ok 700 napewno Jeśli nie masz możliwości sprawdzić wielkości palca wybranki to się tym nie przejmuj bo pierścionek można spokojnie wymienić później na właściwy rozmiar oczywiście jeżeli wcześniej nie zostanie wygrawerowany. Polecam również grawerowanie na wew stronie pierścionka np. Kochanej Marcie - Darek. Zapewniam że jej się łza w oku zakręci jak zobaczy grawerację :)