Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kiniaj

tradzik niemowlecy

Polecane posty

Gość kiniaj

Czy ktoras z Was tez ma z nim problem? Mojego malca najpierw wysypalo drobnymi krostami ktore nasilaly sie podczas aktywnosci i robily sie do tego czerwone plamy. A teraz zlalo sie to w jedno na policzkach, pojawil sie jakis zoltawy zaschniety wysiek, skora jest bardzo sucha. juz nie wiem co robic, smarowalam Flexodermem teraz Diprobaza i czekam az zejdzie, ale te suche miejsca sa nawet na platkach usznych. Wyglada to okropnie i boje sie ze nie zejdzie, poradzcie cos

Gość kiniaj
bylysmy pare razy, wg lekarza to tradzik i powinno samo zejsc, pozadzila na zlagodzenie wlasnie te 2 masci, najpirw pierwsza a teraz smaruje ta druga ale nadal poprawy brak :/

nie martw sie :) jesli to naprawde tradzik to zejdzie sam, ale musisz sie uzbroic w cierpliwosc, u mojej malej trwalo to kilka tygodni a teraz ani sladu a niczym nie smarowalam :)

Gość kiniaj
a bylo to tak nasilone u Twojej coreczki jak ja pisze? czy tylko krostki? u nas sie takie łuski suche porobily, cale platy z tym wysiekiem..

Gość kiniaj
no wlasnie tego sie obawiam, teraz sie pewnie zacznie: co lekarz to inna opinia :/

Gość pomogę wam

Gość taki tam ktos
wiesz u mojego dziecka byly czerwone krosteczki ale nie bylo wysieku i strupkow, moze ten tradzik nadkazil sie bakteryjnie? mysle ze dobrze by bylo zasiegnac opini innego pediatry?

Gość pomogę wam
Rany, wykasowalo się :( No to napisze jeszcze az. Mój maly mial krostki na buzi i takie właśnie suche placki na uszkach. Ja podejrzewałam skazę białkową albo inna alergię. Ale pdeiatra stwierdzila, że to trądzik, przepisala maść robiona z apteki i ... pmogło. Zniknęło jak mały mial 2,5 miesiąca, ale juz po pierwszym smarowaniu widać bylo efekt. Także albo cierpliwie smaruj, albo idz do dermatologa.

Gość kiniaj
A tam masc jest sterydowa? rozmawialam wczoraj z lekarzem i stwierdzil ze woli na razie takich silnych masci nie dawac, bo malec ma dopiero 6 tygodni. mam smarowac diprobaza jeszcze do przyszlego tygodnia i potem zobaczymy. Czytalam ze te robione masci czesto sa dobre. Moze rzeczywiscie ten wysiek jest przez jakies bakteryjne powiklania ale dziwne bo w sumie sie nie drapal i ran zadnych nie bylo, to wyglada tak jakby te krostki popekaly tak po prostu z dnia na dzien z krostek sie takie placki z tym zoltym zrobily..

Gość precz z krostkami dla maluszkó
maść nivea z pantenolem - super wysusza i goii..nic nam nie pomagało ani maści ani kremy, tylko co chwile inne lekarz przypisywał - a to rano i wieczorem i już po 3 dniach efekty... na główce miał własnie takie wycieki to zapisał nam locoid w płynie - na drugio dzień już nie było śladu