Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jejjjku

Czy jak poznajecie kogos w sieci to czy...

Polecane posty

semantyka... :D hmmmmmmmmm... dostrzegam w sobie skłonności do nieugiętej postawy, gdy jestem czegoś pewien na 100% inna rzecz, ze nie ma tego tak wiele... znów mi ktoś ukradł nick ale nic to mam ten w zapasie :D

czyli w zasadzie masz w normie ten mam na zapas bo 099 i 0999 ktoś mi już zajął :D

określenie \"świr\" ma w sobie pewną godność... co wiecej - moze oznaczać wyraz szacunku dla takiej osoby... jezeli słowo \"świr\" wyprowadzimy od słowa \"świrować\" to określenie to nabiera nowego znaczenia... cóż oznacza bowiem to pojęcie - człowiek świrujący, to człowiek udający coś w celu wywołanie sytuacji (sic!) komicznej, bądź też człowiek odgrywający jakąś rolę celowo zakłamując rzeczywistość... zatem określając kogoś mianem świra, pomimo iż wiemy że mamy doczynienia z osobą chorą, sugerujemy, że moze jest to po prostu osoba mająca poczucie humoru i pragnąca rozbawić otoczenie!! A zaproponowane przez \"a tak po prawdzie\" nazewnictwo - czyli \"chory człowiek\", od razu pokazuje, że traktujemy taką osobe, jako ułomną... być moze z pobłażliwością, albo litościwie... moze to być bardzo obraźliwe, dlatego nie bójmy sie słowa ŚWIR... bo to brzmi dumnie :D

Gość ja z reguly zawsze zakladam
ze ktos mowi prawde :)

Gość mmmmm....