Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiająca się....

zatkany nos

Polecane posty

Dziewczyny mam problem! nie jestem ani chora (przziebiona), ani nie mam kataru - ale od ok 3 tygodni mam strasznie zatkany nos. Dokładniej-codziennie rano sie bude z potwornie "zawalonym " nosem...?czy ma lktoś podobny problem! bardzo jeset to uciazliwe...........od czego to moze byc?

Gość 000
być może masz chore zatoki, nieraz nie ma żadnych objawów, oprócz zatkanego nosa. Ja też tak miałam, tylko mnie jeszcze bolała głowa. Poszłam do laryngologa, przepisał mi jakiś antybiotyk, niue pamiętam nazwy. No i przeszło. Mam spokój.

Gość przygoda_
może śpisz blisko kaloryfera i szkodzi ci wysuszone powietrze.

kurcze! nie wziełam tego pod iuwage bo własnie głowa mnie nie boli..a nigdy nie miałam problemów z zatokami1 musze sie wybrać chyba do laryngologa! ale mysl ze bedzie mi wkładal do nosa "cosmetalowego" przeraża mnie:)dzeki za odzew ! pozdrawiam

przygoda..............faktycznie łózko mam koło okna...........nie pomyslałam o tym

Gość tez zatkana
prawdopodobnie masz przesuszone sluzówki- nawilżaj sola fizjologiczną, możesz nawet maść z witamina A wielkosci główki od zapałki do nosa raz dziennie przez kilka dni i oczywiście pojemnik z woda przy kaloryferze. Inchalacje z soli też są super ale czasochłonne - to wszystkie zalecenia od lekarza które przy podobnych problemach dostałam :) pomogło :)

Gość dzięki wielkie
bo mecze się cały czas!

Gość Karol33s
U mnie w domu od paru tygodni stoi inhalator Pro Sanity. Mówię stoi – bo ja go raczej nie używam. Ale już żona czy dzieci to często mają sesje. Ja jeśli już to korzystam z funkcji oczyszczania nosa. To jest rzeczywiście fajne i przydatne zwłaszcza w moim wypadku gdzie mam regularnie problem z zatkanym nosem...

Gość lukajos
spróbujcie sobie sprayu do nosa nozitix jest bardzo dobry i przede wszystkim nie podraznia blony sluzowej i nie czuc tego gorzkiego w gardle. Zdecydowanie polecam :)

Gość xxxpow3
Na stronie http://nozitix.pl/ można również poczytać na temat tego jak stosować spray czy też o naturalnych sposobach radzenia sobie z zatkanym nosem polecam.

Gość karo

mam dobre doświadczenia z   Pro. To mój pierwszy inhalator w życiu i udało się nauczyć prawidłowego wdechu bez większego problemu, tak samo synek sobie tutaj radzi z aerozolem bardzo okej, bez stresu i nerwów. Cicha praca, niski poziom decybeli – też warto na to zwracać uwagę szukając sprzętu dla siebie. Dzieci potrafią źle reagować na hałaśliwe kompresory.

Gość marta

Myślę że warto w jakiś inhalator zainwestować tak generalnie. Aerozol jest bezpieczny szczególnie pod kątem używania u dziecka. Sama kupowałam model Simple. Nazwa jest adekwatna – prosty w budowie, prosty w działaniu i obsłudze, ja sobie chwalę, potrzebowałam właśnie takiego poręcznego nieduzego sprzętu.

Gość Gość

Na bazie ziół Sinupret-dobry na zatoki.

Gość anna
Dnia 29.01.2019 o 14:37, Gość marta napisał:

Myślę że warto w jakiś inhalator zainwestować tak generalnie. Aerozol jest bezpieczny szczególnie pod kątem używania u dziecka. Sama kupowałam model Simple. Nazwa jest adekwatna – prosty w budowie, prosty w działaniu i obsłudze, ja sobie chwalę, potrzebowałam właśnie takiego poręcznego nieduzego sprzętu.

U nas w domu Simple też już się nieraz przysłużył. Super nawilża suchą śluzówkę, człowiek czuję ulgę od razu.

Gość rrr

Sporo fajnych inhalatorów znajdziesz od Sanity, mają między innymi nieduże kieszonkowe urządzenie Silent Mesh, ale też sporo większych inhalatorów, sporo ciekawych propozycji przygotowywanych z myślą o dzieciach więc myślę że coś fajnego będzie można dla siebie wybrać. Opcji jest sporo więc warto je porównać i wtedy będzie łatwiej podejmować decyzję.

Gość mmm

W ostatnim czasie już w sieci mini inhalator Clip się zaczął pojawiać więc jak ktoś ma doświadczenia z nim związane z Niemiec to może myśleć o zakupie tego dostępnego w Polsce – na pewno to dobre rozwiązanie.

Gość kinga

Ja nie miałam osobiście okazji jeszcze trafić w Polsce mini inhalatora Clip, ale miałam go kilka razy w Niemczech, tam kosztował chyba jakość koło 7 Euro i byłam z niego zadowolona, gdy dokuczało mi przeziębienie. Może u nas też się pojawi, podobno niektórzy już się z nim spotykali.

Gość Nattiii

U mnie katar zazwyczaj jest objawem przeziębienia. Dlatego gdy tylko się pojawią sięgam po sprawdzony lek Pelafen. Hamuje on dalszy rozwój choroby i skraca jej czas. Jest dostępny w tabletkach no i cenowo też jest bardzo ok.