Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wiolka fiolka

W oczekiwaniu na dziewczynkę

Polecane posty

Mam pytanie czy będąc w ciąży z dziewczynka zawsze następowały u was duże zmiany w wyglądzie .Chodzi mi o wasze doświadczenia odnośnie powiedzenia że \" córka odbiera matce urodę\" .

Statystycznie masz 50% szans na to, że córka \"odbierze Ci urodę\" :) Ja wyglądałam w ciązy ładniej niz przed, wygładziła mi się cera, włosy nabrały blasku i przestały wypadać. Nie mówię oczywiście, że ominęły mnie ciążowe przypadłości, typu rozstępy czy paskudna wysypka pod koniec, ale twarz miałam fajną. Teraz, 2 miesiące po porodzie już cos mi tam zaczyna na twarzy wyskakiwac niestety.

do autorki Ja w pierwszej ciazy przytylam wszedzie,lanie wygladalam,zero wymiotow.W drugiej zupelnie inaczej,pryszcze,mialam tylko wielki brzuch,wymioty przez 5miesiecy i mam dwoch chlopcow.Wiesz kazda ciaza jest inna,a to mowienie,ze na dziewczynke to a na chlopca to,ja osobiscie w to nie wierze.

Będąc w pierwszej ciąży z synkiem również wyglądałam bardzo korzystnie.Teraz oczekuję drugiego maleństw i zastanawiam się czy jest jakiś symptom że w moim brzuszku rośnie dziewczynka . Czego bardzo bym chciał .W końcu posiadanie parki to spełnienie marzeń nie jednej mamy :) Jestem już w 20 tygodniu ciąży i wczoraj miałam usg ale maleństwo nie chciało sie ujawnić .

Ja urodziłam dziewczynkę i nie czułam się w ciąży jakoś mniej atrakcyjna (taki charakter:)) Chociaż patrząc teraz na zdjęcia z okresu ciąży stwierdzam ze nie wyglądałam kwitnąco:o 22kg na plusie i opuchlizna jednak robiły swoje. Nie uważam jednak, żeby płeć dziecka miała na to jakiś wpływ.

Cóż pozostaje czekać na kolejne usg za trzy tygodnie .Ewentualnie za 20 tygodni już sie dowiem na 100% ;);):).Bardzo bym chciała córkę ale nie chce sie nastawiać . Cóż są takie rzecze które trzeba przyjąć takimi jakimi są . No ale mimo wszystko czy nie miło by było mieć parek ❤️ Grzywci czemu nie pojawiasz sie na majowym forum ???

Wiolka fiolka Bo ogólnie rzadko bywam na kafe i z majówkami juz od dawna nie jestem na bieżąco:( Nie dam rady raczej tego już nadrobić, a głupio tak tylko wpadać i mówić co u mnie.

ja co prawda nie mam porownania, bo to moja pierwsza ciaza i czekam na dziewczynke, ale............wygladam strasznie, od poczatku ciazy mialam okrutne problemy z cera, 2 i 3 miesiac mialam na twarzy cos jakby tradzik, teraz 7 i 8 miesiac caly czas wysypki na calym ciele, do tego ostatnio jestem bardzo spuchnieta, bardzo przetluszczaja mi sie wlosy, rysy twarzy mam rozmyte, ehhh wogole nieciekawie. ogolnie - patrzec na siebie nie moge i nikt z rodziny i zanjomych mi nie mowi ze ladnie w ciazy wygladam, nawet ma zzachowuje taktowne milczenie