Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nescafeeee

która kawa jest mocniejsza? Rozpuszczalna czy mielona??

Polecane posty

Gość nescafeeee

Zrobilam ojcu rozpuszczalna a on sie wydarł że za mocna i nie bedzie pił a wsypalam 2 lyzeczki do kubka

Gość nescafeeee
wiec która jest mocniejsza?

Gość nescafeeee
ale mnie stary wkurwil! nawet do mego brata dzownil sie pytac i ten mu nagadl ze rozpuszczalna jest mocniejsza

Gość obywatelka polska
jasne że rozpuszczalna - co za pytanie beznadziejne

Gość nescafeeee
po czym wnosisz ze rozpuszczalna? prawdziwi kawosze pija parzoną a rozpuszczalna ma tylko smak kawy

Gość Monisia wol87
Mnie sie wydaje ze mielona jets mocniejsza czytalam w internecie i tam sie naukowcy wypowiadali ze mielona jets mocniejsza niz rozposzczalna ? A dozo osbob mylsi ze rozposzczalna bo ma mocniejsza barwe to nie prawda

Gość speeedmonster
najmocniejsza bedzie jak sobie kupisz ziarna i zmielisz :classic_cool:

Gość rozpucha
nastepnym razem powiedz ojcu niech sobie do rozpuchy doleje mleka i niech pije taka delikatna.

Gość taaaa to dlaczego
renomowani cukiernicy na europejskich targach w brukseli, do wyrobow o smaku kawowym/mokka, polecali wlasnie kawe rozpuszczalna. Jeden nawet powiedzial wprost, ze jezeli jest w przepisie odane :pol filizanki mocnej kawy to nalezy zalac w filizance ilosc kawy rozpuszczalnej przeznaczonej na jedna filizanke polowa wody.

Gość Nie spałem 27 godzin
Zawsze piłem rozpuszczalną, 2 łyżeczki, po 3-4 dziennie, co nie wpływało znacząco na mój tryb życia. Z rana dopiero dwie kawy mnie budziły, pozostałe dwie w ciągu dnia. Wieczorem zasypiałem jak gdyby nic. Natomiast wczoraj z powodu braku rozpuszczalnej musiałem sięgnąć po woreczek 1,5 kg kawy w ziarnach i zmielić trochę na potrzeby (podsumowując) 4 kaw, wypitych w ciągu 8 godzin. Od ostatniej kawy minęło 27 godzin z minutami a ja wciąż nie chce spać. Tzn. z chęcią bym się położył ale ze snu nici. Sypana jest mocniejsza ! Zdecydowanie.

Gość herrPietiaGorasxy
dwie łyżeczki na kubek, toż to szatan, a nie kawa, pewno aż kwaśna w smaku

Gość gość
na mnie lepiej dziala mielona i taka tez pije. rozpuszczalnej uzywam tylko do kawy mrozonej

Gość herrPietiaGorasxy
to pewno ten efekt dają te małe fusiki pływające w kawie sypanej

Gość gość
to z tymi wyrobami cukierniczymi to normalne ze rozpuszczalna bo przeciez nie bedziesz wpieprzać fusów np w cieście czy torcie! Sypana mocniejsza, bo to przeciez świeżo zaparzana kawa a nie jakies rozpuszczale granulki w których kij wie co jest

Gość Heniu666
Rozpuszczalna jest mocniejsza i takie są fakty. Zrób sobie kawe mieloną z łyżeczki i zrób to samo z rozpuszczalną, efekty szybko odczuwalne - mielona wyjdzie jak lura dlatego trzeba dać dwie łyżeczki. Mielona kawa ma smak kawy, rozpuszczalna to taki koncentrat kofeiny dla tych co chcą aby szybko "kopnęło" i nie mają czasu na parzenie mielonej kawy. Mielonej kawy są dwa główne rodzaje robusta i arabica. Pierwsza jest zdecydowanie mocniejsza, ale zdecydowana większość ludzi na świecie piję tą drugą, gdyż jest smaczniejsza. Nie zmienia to jednak faktu że kawa rozpuszczalna jest koncentratem kofeiny, więc siłą rzeczy jest najmocniejsza z kaw. Liczy się smak i efekt, każdy znajdzie z całą pewnością coś dobrego w większości rodzajów kaw, kwestia ceny.. Czas iść spać, spokojnej nocy >:).

Gość gość
Nawet dziecko wie, że kawa rozpuszczalna ma mniej kofeiny niż zwykła kawa. W dodatku jest robiona z najgorszych, tanich ziaren z chin. :classic_cool:

Gość yamir
Mozez uzyc fusiastej kawy do wypieków ponieważ można przez filter ją przelać i masz bez fusów :)