kasztanek1204 0 Napisano Listopad 24, 2007 hej. pisze bo chcialabym sie dowiedziec czy jesli biore tabletki... a kochalam sie z moim chlopakiem..... on nie skonczyl we mnie... byla gumka... a na samym koncu gumka zsunela sie i czesc nasienia pozostala na moim udzie... jest mozliwosc zajscia w ciaze? dodam ze tabletki biore zawsze o stalej porze miedzy 21 a 21.20... dzieki za odpowiedzi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość na 2000 procent ciąża Napisano Listopad 24, 2007 :( jak mogliście dopuścić , żeby prezerwatywa zsuneła się kiedy połykasz regularnie tabletki???? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Listopad 24, 2007 jeśli bierzesz tabletki regularnie, nie popijasz alkoholem, nie wymiotowałaś po przyjęciu, nie bierzesz żadnych leków wpływających na ich skuteczność to nie masz się czym martwić. jeśli przyjmujesz je zgodnie z zaleceniami lekarza i producenta zamieszczonymi na ulotce to dodatkowe zabezpieczenie nie jest potrzebne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tatianka* 0 Napisano Listopad 24, 2007 nie.bierzesz tabletki to po co te pytania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasztanek1204 0 Napisano Listopad 24, 2007 a moze to i glupie pytanie... ale czy jesli raz przyjme tabletke o 21 a nastepnego dnia o np. godzinie 21.20 skutecznosc jest zachowana?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Listopad 24, 2007 tak jest zachowana!!! jeżeli oczywście bierzesz jednofazowe, a te są najpopularniejsze, to masz 12 godzin na przyjęcie tabletki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość microgynon Napisano Listopad 24, 2007 moim zdaniem 20 minut nie robi różnicy, wyjątkiem są chyba tabletki z minimalną dwką hormonów przepisywane młodym dziewczynom (nie pamietam nazwy..) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasztanek1204 0 Napisano Listopad 24, 2007 biore diane35... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość microgynon Napisano Listopad 24, 2007 nie to chyba cos jak corezzette??? albo cos podobnie.. jeżeli dobrze kojarzę przy nich jest ważna duża dokładnośc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mała_agatka 0 Napisano Listopad 24, 2007 no to tak jak pisałam masz 12 godzin! jak bierzesz o 21 to nawet jak zapomnisz i weźniesz rano o 9 to nic się nie powinno stać! a te 20 minut to już na pewno nie sprawią różnicy! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasztanek1204 0 Napisano Listopad 24, 2007 uuufff... dziekuje za wszystkie odpowiedzi....:) a tabletki z minimalna dawka to cerazette... kiedys takie zazywalam.. ale po nich organizm sie totalnie rozregulowal... okres trwal od 4 do nawet 14 dni...:( a czasami bylo i tak ze go wogole nie bylo... a teraz czekam na pierwsza miesiaczke po skonczaniu opakowania diane35.. ostatnia tabletka w niedziele... kiedy powinnam dostac mniej wiecej okres?? na drugi... trzeci dzien po skonczeniu opakowania?? w tej 7dniowej przerwie?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość star99 Napisano Listopad 24, 2007 microgynon jakie wyjatki?!ja biore z niskodawkowe i bez przesady... kasztanek to chyba paranoja juz... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość star99 Napisano Listopad 24, 2007 kasztanek kiedy powinno wystapic krwawienie-w ciagu 7dniowej przerwy.i to jest jedyna poprawna odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasztanek1204 0 Napisano Listopad 24, 2007 star99... kto pyta nie bladzi:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość microgynon Napisano Listopad 24, 2007 cerazette = własnie o takich coś czytałam kiedyś...że ważna jest duża dokładność nie wnikałam w temat, bo takich tabletek nigdy nie brałam i nie wiem na ile to prawda a na ile nadinterpretacja dziennikarki. Ale jeżeli ktos takie bierze to może warto sie upewnić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madlena 0 Napisano Listopad 24, 2007 kasztanek - ja bralam tabletki 4 lata i caly czas kochalismy sie z mezem bez zadnych innych zabezpieczen. zawsze do konca. wiec nie masz sie czego obawiac. tylko jak bralam antybiotyki stosowalismy prezerwatywe. a o dziecko staramy sie dopiero teraz. bralam Cilest potem Harmonet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madlena 0 Napisano Listopad 24, 2007 kasztanek jesli to pierwsze opakowanie to nie panikuj od razu jakbys nie dostala okresu. ja po pierwszym opakowaniu nie mialam krwawienia tak sie czasem zdarza. na wszelki wypadek zrobilam test, zeby sie nie denerwowac. pogadaj ze swoim ginem bo diane35 maja duza dawke hormonow, moze zmieni ci na cos nowoczesniejszego. chyba ze leczysz przy okazji tradzik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasztanek1204 0 Napisano Listopad 24, 2007 madlena... dziekuje za wypowiedzi... a powiedz mi.. wiesz cos na temat tabletek CYPREST?? to poodbno cos nowszego od diane 35 a po nich nie najlepiej sie czuje .. a do ginekologa ide dopiero 6 grudnia.. takie sa terminy u mnie w miescie...:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madlena 0 Napisano Listopad 24, 2007 nie znam tych tabletek ale wpisz sobie w www.google.pl nazwe i poczytaj co pisza ludzie mysle ze gin albo zrobi ci badanie poziomu hormonow albo da cos popularnego typu cilest. ja po cilescie czulam sie ok przez 2 lata a potem ciagle bolaly mnie piersi tak jak przed okresem wiec mi zmienil na harmonet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madlena 0 Napisano Listopad 24, 2007 za duzo o jedno \"w\" sorry www.google.pl chociaz pewnie znasz:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kasztanek1204 0 Napisano Listopad 24, 2007 dziekuje i pozdrawiam.. chociaz w googlach malo tego jest... ale bede szperala dalej:) pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Madlena 0 Napisano Listopad 24, 2007 http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3353599 http://www.antyforum.pl/viewtopic.php?t=2260 pisza ze cyprest ma ten sam sklad co diane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kokon Napisano Marzec 31, 2008 a chciałam się zapytać... czy syndi35 to tabletki jednofazowe i czy jak inne działają od pierwszej tabletki zażytej w pierwszym dniu cyklu? pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach