Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sertrt

moja kotka ma dziwne guzki

Polecane posty

Gość sertrt

Moja kotka ma 11 lat, 2 miesiące temu była sterylizowana (niestety nie mogłam wczesniej, jest ze mną dopiero od niedawna) - chociaż nie wiem czy to ma znaczenie. Tuż przy ogonie, na kości ogonowej zrobiły jej się wybrzuszenia, które są miękkie, jakby woreczki z wodą lub tłuszczem. Można je nagniatać i kotki to nie boli, bo nie reaguje. No ale sytuacja nie jest normalna, zwłaszcza że woreczki się powiększają - zauważylam ich obecność ok tydzień temu, obecnie są duże, mają ok. 3 cm średnicy. OCzywiscie, pójdę z tym do weterynarza, ale może ktoś wcześniej mnie uświadomi co to moze być?

Gość mnie się nie pytaj
starsze koty i psy czasem tak mają, że zaczyna im narastać coś w rodzaju "dzikiego mięsa" to się wycina, spokojnie :)

Gość to moze byc torbiel

Gość jeśli wcześniej przez dłuższy
czas brała środki hormonalne to nowotwór. Sterylizacja jest jednak najsensowniejsza

Gość kocica2
Kot który ma ponad 10 lat to niestety staruszek. Różne rzeczy mogą mu sie przytrafic. Dziwie się że wet zdecydował sie na sterylizację tak wiekowego kota. Zazwyczaj sterylizuje się kotki po skończeniu 6 miesięcy.

Gość no cóż...
pytasz a przecież istnieje taki ktoś jak weterynarz.