Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_acha_

Czy Waszym dzieciom odpowiadają nowe pieluchy Pampersa?

Polecane posty

Witam ! 🌻 Moje pytanie kieruje do mam,które stosują pileuchy Pampers. Od urodzenia uzywalysmy z moja 1,5 roczną Julką tylko ich ... Od jakiegoś czasu pieluchy te zostały \"uatrakcyjnione\" o jakiś puder cholera wie co (?) pachną inczaej ...intensywnie ... Najpierw wydawało mi się ,że dziecko mi się odparzyło ( co zdarzyło się u nas jeden raz - jak Juliś miała 2 miesiące i były cholerne upały czyli skłonnosci do odparzen nie ma ) Do czego dąże ... Leczyłam odparzenie sudokremem , linomagim ....i innymi masciami typu alantam clima...coś tam :P schodziło i pojawiało się na nowo ! W akcie desperacji kupiłam Hugissy .... i problem znikł jak ręką odjął !!:) Dlatego złożyłam ten temat być moze Wasze szkraby też ....są uczulone na nowy składnik w pampkach i ktoś skorzysta z mojego doświadczenia . pozdrawiam serdecznie :)🌻

moje dziewczyny wczesniej tylko pampersa a innych nie tolerowaly i zaraz jakies wysypki sie robily jeszcze jak wlozyli wklad lepiej chlonacy to ok ale juz po tych olejkach strasznie wysypki na pupie caly czas ale na szczescie mam sklep w ktorym sa jeszcze stare partie bez olejku i tylko na noc juz uzywam

moj 2 razy dostal uczulenia, pojawilo sie odparzenie...pierwszy raz po miesiacu uzywania jak sie tylko urodzil, wtedy wyleczylam sudocremem i zmienilam pieluchy na biedronkowe Dada; drugi raz teraz, przez 6 miechow uzywalam Dady a jak juz pewnie siedzial zmienilam na Pampers ze wzg. na to ze sa elastyczne, po 3 miesiacach uzytkowania znowu odparzyla mu sie pupa, tym razem zadna masc nie pomagala, dopero jak zmienilam na Happy po 3 zalozeniach innej pieluszki odparzenie prawie zniklo...Huggisow wole nie probowac, bo starsza miala na nie uczulenie jak byla mala, wiec kupilam sprawdzone, wprawdzie nie ten komfort dla malucha ale czysta pupa :) takze cos w tym jest...:O

Gość ile płacicie
mozeciepodac linki porownawcze,ktore sa stare a ktore nowe?i ile płacicie?

Gość wpiszcie te uwagi
na stronie Pampersa, niech zmienią skład skoro te nowe są do bani głupia tendencja sie zrobiła: perfumowane wkłądki dla kobiet, podpaski, tampony a potem cholera człowiek się musi leczyc

wiesz co sa rozne typy byly rozne kolory na pampersie na 4+ to byly normalne potem zmienily sie kolory tylko na fioletowy na tej obwodce pampersa ale z obrzkiem oczywiscie zauwazylam ze sa ciut wieksze wiec upatrzylam ten sklepi kupowalam a teraz mam 5 tyle ze bez olejku jumbo paki i na opakowaniu jest napisane ze z olejkiem i placilam za kazde bez zaleznosci czy z dodatkami czy bez 47.99 to srednia cena bo sa i tansze.to tyle jesli chodzi o pampersy a innych firmach sie nie orientuje

dziewczyny dobrze ,że piszecie bo myslalam ze juz sobie cos ubzdurałam no ale fakty mówią same za siebie :O wpiszcie te uwagi_ masz racje ! 100 % !! po jakiego to perfumowanie olejkwoanie i inne pirdóły ...tylko alerfie wywołuja i dyskomfort ...dziecko sie meczy z wysypka czy odparzeniem ..a matka sie wkurza ze dba kombinuje płaci za firme a dziecko cierpi .......ech : / uzywamy teraz hugissków i jest oki :) i mają śliczne kubusiowe obrazki :) a Jula uweilbia kubusia :) wiec jak ma go na pupie to zaciesza i spoojnie daje sie przzbrac :P:D

Gość dla mnie ładnie pachną te
pampersy i nic synowi nie jest

pewnie i od skory zalezy ale teraz we wszystkim tyle chemi ze kolejna kombiacja raczej nie pomoze.a jeslisa mamy takie jak ja co maja dzieci ktorym odpowiadaja tylko pampersy bo po reszcie sypie to dlaczego musza byc tylko takie.wiem to nie do was pytanie.na szczescie ja juz schodze z pieluch bo nie wiemco bym zrobila w tej sytuacji chyba do pampersa napisala o specjalna partie.

Asiu😘 U nas też nic się nie dzieje po tych nowych Pampersach. Jednak i tak przeszłam na kubusiowe Hugissy bo jakość ta sama a cena niższa :) Pozdrawiam🌻

wiele ludzi wlasnie poleca hadzisy i sa zadowoleni i z jakoscia mowia to samo!a przeplacac nie ma co!ja nie moglam bo cos moim w skladzie sie niepodobalo ale jesli twojemu ni nie bedzie to ja tez bym sie na twoim miejscu przerzucila.nawet znajomi niektorzy majacy pieniadze wola hadzisy

Gość podpowiedzcie
a jak jest roznica cenowa?bo ja tokowej znaczacej nie dostrzegam:O

nie odpowiadają sa straszne, koszmarne. ŚMierdzą, malą ma wysypke na pupie i najgorsze jest to ze robią sie takie pelne... niby jak sie sciaga pieluche to nic tam nie ma a w spiochach wyglada jakby miala z rok pampersa niezmienianego. No i nie wiem dlaczego maja zewnetrzna powloke taka jakby byla wilgotna i wiecznie mam wrazenie ze mala przesikala pieluche. Na noc wogóle sie nie nadaja bo mi malą je przesikuje. Zawiodlam sie okropnie. Juz bella happy są duzo lepsze!!!

roznica cenowa jest duza bo pampersy siegaja niekiedy 52 53 zl a hugiess z tego co pamietam najwiecej 46zl no i masz kupe promocji na hadzisy a pampersy czasem maja promocje 49 99 no ja akurat znalazlam promocje 47.99 ale i tak ha

to zalezy bo w realu pampersy kosztuja 42 zl a hugiski 39,99 wiec róznica prawie zadna. i teraz mam wyrzuty ze kupilam pempersy. Kiedys na promocji byla bella happy po 25 zl i wzieliśmy zeby sprawdzic i okazaly sie super. Tylko ze teraz ich cena jest rowna pampersa i huggisą.

Hmmm... Wcześniej używałam Huggiesów Super Flexów i niby było ok. Fajne chłonne pieluchy, tylko ze czasami rzepy obcierały bioderka...za ostre są:o Teraz znowu kupujemy Pampersy i uczulenia nie ma, mimo ze Zuza ma wrażliwa skórę i jest alergiczką. Nie wiem tylko po jaką cholerę nasączają pieluchy jakimś perfumowanym balsamem:o Przecież wiadomo ze największe uczulenia wywołują właśnie substancje zapachowe w kosmetykach. Perfumowane podpaski, pieluchy...debilizm normalnie:o

Mamani... Ale dziwne jest to co piszesz. Ja np pampersy cenię sobie za to ze są anatomiczne i nie wiszą. Może używasz jakiegoś za dużego rozmiaru. Spróbuj kupić mniejsze. One nie powinny wisieć.

grzywa uzywam 4 bo 3 byly juz za male i obciskaly nózki. Wlasnie ze tak wisza. Robią się takie pelne z zewnątrz a w środku jak nic nie ma! Moze to dlatego ze tak dobrze wchlaniaja ale jak dla mnie to minus bo wyglada jakby dziecko mialo pelna pieluche a jak jej sciagam to sie okazuje ze pielucha prawie pusta.

Gość impresja*
MaMani a co ile zmieniasz ta pieluche?

Moja Zuzia nie należy do chudzielców i wazy jakieś 14kg:o Używamy \"4+\" i jest ok. Większych tez bym mogła...np \"5\" używać, ale myślę ze jak są bardziej dopasowane, to jest lepiej...jak majtki normalnie:)

Gość mojej znajomej
synek ma 1 rok i 9 miesięcy i mimo ze uczy sie robić na nocnik to i tak chodzi w pieluchach.Ostatnio cała pielucha "pampers" w ciągu 1,5 h zdąrzyła przesiaknąć do tego stopnia ze dziecku sie polało po nogach.Zawsze były dobre i nic sie nie działo.Mimo ze dziecko nosi wagowo odpowiednie to przesiakają.COŚ JEST NIE TAK Z TYMI PAMPERSAMI...

Jeżeli chodzi o cenę to ja kupuję pieluchy w Biedronce rozmiar 5. Pampersy 47szt. kosztuję 39zł a Huggisy 57szt. 35zł. Więc różnica cenowa nie jest duża ale w Huggisów jest o 10 więcej. Z jednych i z drugich jestem zadowolona a że Huggisów jest więcej to kupuję teraz te pieluchy.

Tak przypuszczałam ..,że zdania będą podzielone : )) ale tak juz jest ,że każde dziecko na coś innego wrażliwsze .. ale ja równiez sadz ze to głupota jakieś olejki ...pudry pierdóly ...im mniej \"ulepszaczy\" tym lepiej ....hugissy zdecydowanie mniej pachnace sztucznie chemicznie ... a dla tyłka mojego dziecka najwazniejsze zeby wysypek nie było ....odparzen .... koraliczka😘grzywa😘

koraliku kochany jesli 4 zl to nie duza roznica i jeszcze 10 pampersow wiecej to chyba jedna hadzisy sie bardziej oplacaja. bow ciagu miesiaca musisz kupic przynajmniej 2 paczki pampersow wiec to juz 8 zl to po 2 tymiesiacach masz paczke gratis a jeszcze jak jest wiecej to i bardziej sie oplaca.ja zostalam zmuszona do pampersow bo dzieci pupka soie te zyczyla a le hadzisy maja powodzenie jakby nie powiedzial tylko ze tam kolor ktorys z tego co slyszalam inie wiem jaka rozmiarowka tez

Gość pierwsze
ostatnio w biedronce przez długi czas byly orginalne pampersy po 29,90 aleniestety juz po promocji i sa po 39,90 :(