Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjfdkgjfkdg

WYMIANA DOWODÓW OSOBISTYCH!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość gjfdkgjfkdg

Czy można z jakiejś stronki ściągnąc sobie druczek potzrebny do wymiany dowodu osobistego? I jeszcze jedno pytanie: po złożeniu wniosku jak dlugo się czeka na dowód?

nie wiem czy z neta mozna sobie wydrukowac ja mialam termin na za 2 miesiace ale poszlam po miesiacu i juz byl teraz pelno ludzi idzie wymieniac bo juz musza bo chyba do grudnia czy marca wymieniaja a pozniej juz twoj problem jak nie wymienilas:P wiec nie wiem ile mozna czekac, ale na pewno cos okolo 2 miechow

Gość Jest niby napisane ze
wniosek trzeba zlozyc do konca roku (a stare dowody wazne beda do kwietnia). A ja sie pytam co mi zrobia jak zloze wniosek np w styczniu :classic_cool: Co? Dowodu mi nie wydadza? :D

Gość ja mam zamiar
złożyć pod koniec stycznia, myślę, ze już nie będzie wtedy kolejek

Gość A ja mam zamiar w ogole nie
wymieniac teraz ;) Za to wyrobie sobie paszport, bo nie mam a moze sie przyda. Na paszport mozna wszystko zalatwic :P

Gość nikaaa5
jaktotak* , dziękuję:) Ja zamierzam jutro iść i w końcu go wymienić, korzystam z wolnej chwili:) Jedynej ktora mi sie trafia w tygodniu:)

Gość a skąd macie...
taką wiedzę, że stare dowody będą ważne do końca kwietnia? Gdzieś to ogłaszali?

Gość a skąd macie...
Słyszałam, że już od 1 stycznia stary dowód jest niewazny

Gość jaktotak*
Nie ma za co :) Jestem z tym na czasie. Tydzień temu też składałam wniosek.

Gość lepiej wymiencie
był projekt nałożenia kar finansowych na ludzi którzy dowodu nie wymienią (nie złożą wniosku do końca roku 2007) nie będą to duże kwoty ale zawsze jakieś

Gość ja mam zamiar
przedłużyli termin jakiś czas temu, kiedy się zorientowali, ze nie zdążą wszystkich obsłużyć

Gość tylko ze ta wymiana nie jest
z mojej winy ;) Oni sobie zarzyczyli, a ja mam wymieniac, tak? Nie potrzebuje dowodu - mam paszport ;)

Gość lepiej wymiencie
my o tym wiemy tyle że państwo będzie ścigac takie osoby i będą musiały zapłacić kary, niestety. Chore!

Gość zazyczyli mialo byc
lo matko!! Pewnie nie uwierzycie - ale to tylko literowka ;)

no dla mnie to tez jest chore ze my musimy za to placic ja akurat pierwszy raz wyrabialam dowod ale pytam sie dlaczego musze placic? mi mama mowila ze kiedys pierwszy raz byl darmowy, kolejny juz placilas jesli bylo to ztwojej winy, np nie wiem zniszczylas go jakos bez sensu jest wymiana dowodow bo im sie tak to widzi jak im sie to tak widzi to niech placa za to:/

Gość fajna no wlasnie
nie wymienialam do tej pory, bo nie mialam pracy... Teraz mam - od 2 m-cy. 800zl wiec poki co to sie z dlugow wygrzebuje. Dla mnie takie 30zl to duzo pieniedzy :( A zdjecia... :(

wlasnie o tym mowie bo to nie tylko 30zl za wymiane dowodu to musi byc jeszcze aktualne zdjecie a roznie sobie fotografowie zycza, cos zawsze okolo 20zl.. a jak ktos jest biedny to wiadomo woli wydac na chleb niz na dowod.. ja bylam naprawde wsciekla kiedy pani z okienka z glupim usmiechem powiedziala ze oczywisicie za poerwszym razem tez mam placic i ze co ja sobie mysle... a tak sobie myslalam bo mama mi mowila ze za pierwszym razem nie trzeba placic, i rowniez ciocia tak mowila..

Gość no wlasnie dowod trzeba miec
bo tak kaza... Ale juz sie nie zastanawiaja czy ktos ma na to pieniadze :( W wieku 18 lat niekoniecznie trzeba juz byc milionerem :O

a tak szczerze powiedziawszy to ze mam dowod nic nie zmienilo w moim zyciu tak sobie mysle ze po cholere mi ten caly dowod??

Gość rodzice moze i powinni dac
ale rozne sa rodziny. Nie w kazdych jest rozowo. I nie mowie tylko o biedzie... Tyle sie o tym mowi w TV, a nikt tego w praktyce nie bierz pod uwage :O A mi naprawde szkoda tych 50zl (30 za dowod i 20 za zdjecia) :(

Gość a nie wicie jak to na PKP
bedzie? Mozna jedzdzic biletami turystycznymi np na prawo jazdy?

a ja mam takie pytanie co robia osoby z domu dziecka ktore maja 18lat? one dostaja kase na ten dowod czy same musza sobie zapracowac? kurde nie orientuje sie:(

a i jeszcze mnie zastanawia co pijaczki zrobia albo ci co na dworcu spia?:P przeciez jak ich policja zgarnie to jak im wpisze kare??:o

Gość pójdą siedzieć na miesiąc
i jeszcze będą zadowoleni