Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa w tym temacie

czy biorąc Cerazette musze zrobic przerwe co jakis czas?

Polecane posty

Gość nowa w tym temacie

wczesniej bralam "normalne" pigulki i nie mialam zadnych watpliwosci. Ale teraz pani ginekolog przepisala mi te, mowiac ze sa tak samo bezpiczene jak pozostale. Ale mnie nurtuje problem - otoz skoro nie bede miala wcale miesiaczki to czy to nie bedzie z uszczerbkiem dla mojego zdrowia ? Przeciez chyba to normalne ze kobieta ma co 28 dni okres a przy tych tabletkch moze go nie byc wcale. Wiec moze powinanm robic sobie przerwy po np 3 miesiacach brania ? Macie jakies doswiadczenie z ich stosowaniem ? dziekuje za pomoc

witaj:) sama bralam tabletki cerazette i sprawa wyglada nasteoujaco:) tabletki bierzesz codziennie nie robiac 7 dniowej przerwy.. w blisterku jest 28 tabletek wiec wypada na to ze niezaleznie od tego kiedy zaczniesz blisterek i kiedy Ci sie skonczy(chodzi mi o dzien w miesiacu albo o sam miesiac) zazywasz codziennie o stalejporze.. bralam przez pol roku... z okresem bylo roznie.. na poczatku co 28 dni.. drugie opakowanie okolo 38 a na samym koncu prawie piecdziesiat dni przerwy... okresy byly tez rozne.. od skapych plamien... po okres prawie 14 dniowy w sierpniu..:( ale mysle ze Twoja ginekolog Cie uprzedzila o mozliwosci calkowitego zatrzymania sie @..... ja tak nie mialam... bo zawsze \"cos tam ze mnie wyplynelo\":P ale przyznaje ze z jednej strony bylo to w jakis sposob wygodne bo sie nie myslalo o ow @ a z drugiej strony ten napecznialy czasami brzuszek....:( ale bylo... minelo...:) zycze Ci abys byla zaowolona z wyboru tabletek.. aaaa... i musze przyznac ze podczas stosowania tych pigulek... apetyt i ochota na seks siegaly zenitu...:D:D:D

Gość nowa w tym temacie
no to dziekuje bardzo za odpowiedz. Zwlaszcza ostanie zdanie Twojej wypowiedzi mnie ucieszylo bo orzy normalnych pigulkach wcale nie mialam ochoty na seks. pozdrawiam i moze jeszcze ktos sie wypowie