Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kajetanka.

co sadzicie o farbowaniu włosów henną?

Polecane posty

Gość Kajetanka.

Pytanie jak w temacie. Ja mam ochotę pofarbowac sobie taką henną czy basmą, ale są opinię , że one nie odżywiaja, a tlko oblepiaja wlosy. Co o tym sądzicie?

Dla mnie henna to zbawienie. Hennuje włosy (taką prawdziwą naturalną henną) już od 2 lat i w życiu tak pieknych włosów nie mialam. Ja polecam.

Gość kalinna
Ja teżjestem bardzo zainteresowana, mam słabe włosy, a henna podobno odżywia i nadaje puszystość. Chomik, napisz proszę jakiej henny używasz i jak ją stosujesz.

Gość Kajetanka.
Tez mialam zdanie, że to odżywka. Ale moja fryzjerka stwierdzila, ze henna wcale nie odżywia włosow, a tylko oblepia. A jezeli chce odżywic wlosy lepiej kupic sobie jakies kapsułki. Tak ze sama juz nie wiem.

Gość kaikaa
Czy ktoś coś jeszcze w tym temacie?

Henna oblepia włosa i na pewno jak potem będziesz chciała ufarbować włosy normalną farbą to będziesz miała problem. Lepiej zastosować, witaminy, kapsułki, czy maseczki na włosy, a kolor zrobić po prostu dobrą farbą, lub szamponem.

Gość dla mnie tragedia
i nigdy nie powtórzę tego błędu

Gość dla mnie tragedia
Kajetanko, Twoja fryzjerka ma 100 % racji. Ja po koloryzacji henną miałam dwa smutne strąki na głowie, a przed miałam swoje długie, błyszczące i zdrowe włosy. Zdecydowałam się na to, bo bałam się farb, które niby tak niszczą włosy. Też nasłuchałam się jak to cudownie na włosy działa henna, ale w moim przypadku to była totalna klapa:(

Gość Kajetanka.
czyli fryzjerka miała rację. A jakie kapsuli i odźywki polecacie?