Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

megulitta

do kobietek, które odstawiły Diane35

Polecane posty

Drogie kobietki, niestety ze względów zdrowotnych muszę odstawić Diane35 (brałam ją prawie 2 lata). Teraz boję się jak zareaguje na ich odstawienie mój organizm :(. Czy kiedy je odstawiłyście powróciły problemy z trądzikiem? przytyłyście? a może wystąpiły jeszcze jakieś inne \"skutki uboczne\"? Proszę was o odpowiedzi i porady :). Pozdrawiam :)

Gość eerjeje
Ja odstawiłam Diane35 już prawie rok temu - po dwóch latach brania -i nie zauważyłam absolutnie żadnych negatywnych reakcji.

Gość ecipeci-k
ja ze wzgledow zdrowotnych ja odstawilam rozregulowaly mi sie miesiaczki wciaz plamienia ..konca nie bylo widac...mialam czyszczene macicy ,tradzika nie leczylam tylko hirsutyzm ,nie zmniejszyyl sie przy dianie a pozniej sie jeszcze wzmogl...to tyle u mnie......

jak to wzmogl:((( to cchesz powiedziec ze moje wlosy z 4 cm moga urosnac na nogach do 6!!!????? :(((((((((((((((((((((

Gość ecipeci-k
nie wiem co bedzie u kogo ale wielu osobom sie wzmogly wlochy ,tak jak mi i nie chodzi o dlugosc ale o gestosc przybylo mi w nowych miejscach :( i ani jeden nie ubyl podczas kuracji diane 35

Ja bralam 3msc.Po odstawieniu mam rozszerzone naczynia krwionosne na udach.Poza tym w trakcie brania przytylam 6 kg.A co do tradziku to w ciagu tych 3msc nie zniknal do konca,ale po odstawieniu tabletek pogorszylo sie tylko troche.

ja odstawilam ostatnio-ten miesiac nie bralam diane35 i wszystko jest ok :) mysle ze to zalezy od organizmu.ale jak zazywalam to poprawla mi sie cera i wlosy:P

U mnie wszystko wróciło do normy: włosy szybciej odrastały, cera zaczęła się przetłuszczać, miałam i mam nieregularne miesiączki. Trądzik wrócił po 6 miesiącach.

Gość ja odstawialam pol roku temu
bralam diane przez 6 miesiecy a teraz biore mercilon ani po jednych ani po drugich nie pzrytylam tardziku nie mam zadnych skutkowo ubocnzych

Gość corka 22
ja bralam przez pol roku. w tym czasie przytylam jakies 5 kg ale cera byla cudowna. po odstawieniu na poczatku nic sie nie zmienilo, ale 3 miesiace pozniej cera wrocila do swojej pryszczowatej formy a waga nie spadla. dopiero jasmin mnie uratowalo. po 2 latach brania wrosl mi poziom prolaktyny, co jest podobno typowe przy dlugotrwalym braniu tabletek a konsekwencja takiego nieleczonego wzrosu jest bezplodnosc (słowa mojego gina), wiec jak macie mozliwosc to sie zbadajcie :) koszt to jakies 20-30 zl a warto.

oj kobietki... ja 10 grudnia połykam ostatnią tabletkę tej Diane35 i już się boję, jak to będzie ...obawiam się właśnie tego, że pojawią się na mojej twarzy ponownie pryszcze :( -a dzięki Dianie się ich pozbyłam :), no i będę musiała znaleźć z moim facetem inną formę antykoncepcji :(, no ale cóż moje zdrowie ważniejsze (skoro lekarz kazał mi zrezygnować z tabletek nie mam wyjścia), a jeszcze jak mnie tu autorka powyższego postu nastraszyła prolaktyną, której poziomu nigdy nie miałam badanego przy ich łykaniu, to już w ogóle stwierdziłam, że nadszedł etap na zmiany aaaa i te zmiany zacznę w pierwszej kolejności od mojego ginekologa, bo ten, który był nim dotychczas nie należał z tego co czytam i porównuję do najlepszych (interesowało go bym czym prędzej dostała receptę na tabsy i nie zawracała mu głowy, a na moje pytania, a miałam ich zawsze kilka odpowiadał z wielką niechęcią :( Pozdrawiam was kobietki-i czekam na wasze dalsze opisy przygód z Dianą;)

Gość ja też brałam
Diane tylko dlatego, że mialam trądzik mimo 30lat. Brałam ponad rok, cera bardzo się poprawila, zniknęły stare ślady. Niestety musialam odstawić ze względu na straszne bóle głowy jakie przy nich mialam no i kompletny brak ochoty na seks. Po odstawieniu (objawy były już wcześniej) pojawil mi się maly żylak na nodze a trądzik wrócił ale prawie niewidoczny bez porownania z tym co było przed.

Gość aaaaaaaaaaaaa i wcale
nie przybyło mi owłosienia, pierwszy raz słyszę o takich skutkach.

Witam kobietki 🖐️ ja bralam diane35 przez ponad 2 lata, przez ten czas przytylam 8 kilo, ale poprawila mi sie cera i przynajmniej z tym mialam spokoj :) odstawilam poniewaz ginekolog stwierdzil ze biore je stanowczo za dlugo :O po jakis 6 miesiacach od odstawienia powrocily problemy z cera i to ze wzmozona sila :( jest o wiele gorzej teraz niz przedtem :( do poprzedniej wagi wrocilam po okolo 3 miesiacach... na problemy z miesiaczka pomoglo tez na jakies 3 miesiace, potem znow staly sie nieregularne :O slyszalam, ze po odstawieniu tych tabletek organizm zaczyna \"wariowac\" i dolegliwosci na ktore mialy pomoc wracaja ze zdwojona sila po odstawieniu!!!!! ja jestem lekko w rozpaczy, mialy pomoc i leczyc a chyba tylko na krotki czas zniwelowaly objawy... :( pozdrawiam

Gość Dianka33
Brałam Diane przez ponad 4 lata. Odstawiałam jakies 3 lata temu. W międzyczasie dowiedziałam sie że mam nadżerkę, zaczełam miec problemy z przetłuszczającą cerą, wypryskami i wypadaniem włosów. Przedtem nie miałam tego typu problemów. Mam także bardzo bolesne miesiączki, mimo że przedtem nie miałam. Nie wiem czy to kwestia mojego wieku (mam 33 lata) czy efekt długoletniego brania tabsów. Tabsy brałam przez jakieś 6-7 lat.

Gość Dianka33
Na pryszcze zaczyna mi pomagac herbatka z bratka, piję około 3 szklanek dziennie, już po 2 tygodniach cera zaczeła się robic lepsza. Polecam. W aptece można też kupic tabletki z bratka, podobno działają szybciej niż herbatka.

Czyli wlasciwie kazdy mial lub ma jakies problemy po odstawieniu :O Ja zaczynam znowu brac.... az sie boje.

Gość podnosze_

Gość Nikotynka a fee
tak po miesiącu może miałam wysyp na czole-ale przeszło. po około 6 miesiącach miesiaczka mi sie rozregulowała. czyli zaczełam dostawać w innym terminie niż jak brałam tabletki. aha a w czasie brania diane 35 piersi mnie bolały i miałam nabrzmiałe a teraz już wszystko Ok. jak widać każdy organizm reaguje inaczej