Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gromiczka

PROBLEMY Z MENSTRUACJĄ

Polecane posty

Gość gromiczka

Witam mam pytanie , czy któraś z WAS też miała , bądź ma problemy z menstruacja ? U mnie niestety tak sie zaczęło dziać od kwietnia bierzącego roku , że potrafię mieć odstępy między okresami po 1,5 miesiąca:-((( A najgorsze, że lekarze nic sobie z tego nie robią żadnych badań nic tylko trzepanie kasy. A ja chce dziecko

Mnie się chyba właśnie takie problemy zaczynają. 44 dzień cyklu, drugi dzień przyjmowania hormonów, lekarze podbnie mnie traktują. Tyle, że ja dziecka póki co nie planuję.

oprocz hormonow plciowych polecam badanie tarczycy i prolaktyne. Ja mialam nieregularny okres wlasnie przez lekka niedoczynnosc tarczycy.

Gość gromiczka
no kochane jesteście, dziękuję za odpowiedź. Idę dziś do lekarza oczywiście na kolejną wizytę , ciekawa jestem , czy ten lekarz zaareaguje, a tak na marginesie o co chodzi z ta tarczycą i prolaktyną to groźne??

Podstawowe pytanie. Jaki był najkrótszy a jaki najdłuższy cykl spośród ostatnich 12 cykli?

nieleczone moze prowadzic do bezplodnosci. Poza tym jezeli masz za malo hormonow tarczycy dziecko urodzi sie najprawdopodobniej z niedorozwojem umyslowym :( Ja mialam badania tarczycy w gornej normie i wszyscy mi mowili ok bo jest w normie. W koncu poszlam do endokrynologa i ona mi powiedziala ze jestem mloda (22 lata) i ze dla mnie norma powinna byc nizsza (ponizej 2) i odtad biore leki i mam regularny okres

Gość gromiczka
Boże nie straszcie mnie:-(( mi najdłużej nie pokazywał się ok 54 dni

Ehhhh no to jakie półtora miesiąca? 35 dni to miesiąc i najwyżej 5 dni.Regularność JEST ZACHOWANA i kropka. 10 dni to żaden nieregularny cykl. Jest w porządku, tylko zwolnij tempo, bo zmieniłaś tryb życia, prawda? Wystarczy odrobina wyciszenia.Wszystko jest ok.

Ajajajaj pomiszała 2 osoby, przepraszam. Po kolei.Animek. 25-35 jest ok. Jednorazowo cykl = 45 może się zdarzyć i jednorazowego zdarzenia lekarze nie będą badać bo każdy ma prawo do zawirowań w cyklu. Wystarczy stres, choroba.Gromiczka - a jak u Ciebie cykle wyglądają, najkrótszy i najdłuższy w przedziale ostatnich 12 cykli?

Gość gromiczka
najkrótszy 27 dni a najdłuższy 54

Gość jak to poniżej 2
??? ja mam TSH 2,56 i prawie 30 lat czy to powód do niepokoju????????

Nie to nie powód do niepokoju pod warunkiem, że mieścisz się w normie. Sprawdź normy Twojego laboratorium (masz na wyniku). U mnie norma wynosi powyżej 5 i endokrynolog nie znalazł nic niepokojącego w samym wyniku TSH gromiczka przede wszystkim zmień lekarza do skutku aż trafisz na takiego, który nie potraktuje Cię protekcjonalnie. Przede wszystkim powinnaś zbadać prolaktynę na pierwszy rzut, lh i fsh.

Gość jak to poniżej 2
u mnie normy na badaniu są od 0,4 do 4,0

no tak ale ja mialam 19 lat jak wykryto i dla osob w moim wieku pani endokrynolog mi powiedziala ze zaleca ponizej 2. I rzeczywiscie po raz pierwszy przy minimalnej dawce hormonow orkes mi sie wyrownal masz racje takie sa normy ale dla osob doroslych, u mlodych jest mniej tyle ze wielu lekarzy o tym nie wie. Ja mialam bodajrze 2,70 gdy zaczelam leczenie - czyli posrodku, teraz mam ponizej 2 i wszystko wyregulowane

Gość jak to poniżej 2
niestety nie