Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MychaSzara_

Strach! Ratujcie!! Plisssssss

Polecane posty

Gość MychaSzara_

Witajcie, mam mały dylemat. Otoż biorę tabletki antykoncepcyjne ( CILEST) i mimo to mój chłopak zawsze się zabezpiecza. Chcemy spróbować kochać się bez prezerwatywy... czy to jest BEZPIECZNE?? Wiem, ze niektórym wyda sie to głupie pytanie, ale ja mam naprawde dylemat a nie chcę wpaść.... :(

Gość Kitty_lola
Mam podobne pytanie, jestem przy 17 tabletce pierwszego opakowania RIGEVIDONu, dzisiaj nie wyszedł nam stosunek przerywany. Tabletki działają teoretycznie już 4h po zażyciu pierwszej, jednak od ginekologa słyszałam ze dopiero po 14 ma sie te 99% jak to jest na prawdę?

Gość psyccholog
no nie do konca!ryzyko ciazy zawsze istnieje nawet przy braniu tabletek!jedyna 100%metoda to wyciecie narzadow rodnych -drastyczne ale prawdziwe!mniej drastyczna metoda-wstrzemiezliwosc seksualna!i nadczym tu myslec?!

Gość andziaaaa
hej dziewczyny! brałam novynette przez 2,5 roku bez przerwy. skuteczność anty 100%. Nie miałam żadnych skutków ubocznych. Po 2,5 roku zmieniłam lekarza(przeprowadziłam się do innego miasta) i kazał zrobić 3 miesięczną przerwę( TWIERDZIŁ, ŻE TAK NALEŻY ROBIĆ CO ! 1,5 roku!!!) i 2 miesiączki normalnie-lekko nieregularnie a 3 brak - powód zaburzenia pracy tarczycy . O dziwo lekarz stwierdził, że tabletki maskują problemy zdrowotne, np chorą tarczycę... jeśli kiedyś miałyście(przed novynette) dłuższe cykle bardziej obfite...TO RÓBCIE TĄ PRZERWĘ i SPRAWDZAJCIE PO 2 miesiącach tsh(lekarze często o tym zapomninają...a potem po kilku latach kończy się wtórnym brakiem miesiączek i brakiem owulacji). pozdrawiam PS. lekarz mówił, że każda dziewczyna powinna robić przerwę co około 1,5 roku na 3 miesiące...wtedy przysadka i tarczyca lepiej pracuje ,a i w przyszłości nie będzie problemów z zajściem...