Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobieta 2007

............................................... pomocy

Polecane posty

Gość kobieta 2007

Witajcie! Dzisiaj bylam u lekarza i powiedzial mi, ze powinnam odstawic tabletki anty., aby dowiedziec sie, czy okres fizjologiczny pojawi sie regularnie czy tez nie. Jesli nie, to trzeba byloby rozpoczac leczenie. Cilest biore 3 lata. Nie robilam nigdy zadnych przerw, bo zaden ginekolog mi tak nie radzil; mowili, ze w czasie robienia przerw jest wieksze prawdopodobienstwo zajscia w ciaze, gdyz antykoncepcja zostala przerwana i pierwsze opakowanie po przerwie traktowane jest jako pierwsze op.dla organizmu, nie ma tej ciaglosci...o ktora tak sie staralam. Planowalam w styczniu 2008 odstawic tabletki, aby znow miec owulacje i "normalny"okres (koniec studiow, slub i moze dziecko). Czy Wy, drogie dziewczyny i kobiety, odstawialyscie swoje tabl.antyk.aby upewnic sie,ze wszysztko jest w porzadku? Czy powinnam posluchac tego lekarza i odstawic tabletki na te 2 miesiace w celu sprawdzenia, czy pojawi sie owulacja? Z jaka opinia Wy sie spotkalyscie? Prosze o odpowiedz, to dla mnie b.wazne... Dziekuje!

Gość Starszaa
Ja odstawiłam pigułki po ok 3 latach zażywania. Nie żeby sprawdzać, bo nikt mi tego wcześniej nie proponował. Miesiączka wróciła natychmiast z niesamowitą regularnoscią i zwiększoną częstotliwością co 26 dni (wcześniej miałam co 31 dni). Może znajdziesz w bibliotece książkę \"Wszystko o antykoncepcji\" Anne Szarewski i John Guillebaud z serii Medycyna Praktyczna. Jest wiele odpowiedzi na przeróżne problemy związane z różnymi sposobami antykonc.